מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטת ועדה רפואית לנכות זמנית וצמיתה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

במוקד הדיון - ערעור על החלטת ועדה רפואית לעררים (נפגעי עבודה)  מיום 4.3.2021  (להלן - ההחלטה ו-הועדה בהתאמה).
בכתב תשובתו הביע המשיב הסכמה חלקית להשבת עניינה של המערערת לועדה באותו הרכב לפיה: · בתחום האורתופדי - הועדה תעיין בחוות הדעת מאת דר' גיפשטיין ודר' מחאמיד ותשקול האם יש בהן כדי לשנות מעמדתה; · באשר לנכוי בגין מצב קודם - הועדה תידון בשנית בנכוי המצב הקודם ובאם תחליט כי יש לנכות מנכותה של המערערת, תבסס זאת תוך הפנייה לממצאים מוכחים; · בתחום הלחץ דם, תעיין במסמכים הרפואיים מאת דר' מזוז (בין היתר בערך י.ל.ד של 190/110 המוזכר בו) ובמסמך הרפואי מאת פרופ' יוספי בתחום הלחץ דם, ותבחן האם יש מקום לקבוע נכות זמנית בגין ליקוי זה. · באשר ליתר טענות המערערת - נטען כי בדבר הנכות הזמנית, הועדה אינה נידרשת לנמק את פער בין הנכות הזמנית לנכות הצמיתה; הועדה ערכה למערערת בדיקה קלינית שממצאיה העלו כי תיפקוד הצואר תקין; מכתבו של ד"ר ליברמן איננו חוות דעת כך וממילא קיימת הסכמה להשיב את עניינה של המערערת בין היתר, להתייחסות הועדה לחוות הדעת של ד"ר מחאמיד העוסקת בלקות זו; בפרוטוקול הועדה מפורטת בדיקה קלינית בגב ולפרוטוקול קיימת חזקת התקינות; בעיניין ניכוי קודם- משהוסכם להחזיר עניין זה לועדה, טענות המערערת מתייתרות.
...
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפניי ונתתי דעתי לטענות הצדדים בכתבי הטענות, הגעתי למסקנה, כי דין הערעור להתקבל בחלקו.
טענות המערערת כי הוועדה לא נתנה משקל לממצאי בדיקתה "רגישות בצוואר כתף וגב מתני" דינן להידחות שכן, בהתאם להלכה הפסוקה, כאב וכל שכן 'רגישות', אינם מקנים נכות.
באשר לטענת המערערת כי הוועדה לא נימקה את הפער בין נכותה הזמנית לנכותה הצמיתה, דינה להידחות, שכן וועדה מאוחרת אינה חייבת לנמק סטייה מקביעת נכות זמנית (בר"ע 10518-01-14 אילנה ציטרין – המוסד לביטוח לאומי (4.2.2014)).
אף באשר לטענת המערערת כי אחוזי הנכות צריכים להיקבע לפי מצבה הרפואי ללא השפעת התרופות, דינה להידחות שכן, נפסק כי "בקביעת דרגת הנכות של המבוטח יש להתחשב בתיקון מצבו שהוא תוצאה של שימוש באמצעי עזר. זאת מן הטעם, שאמצעים אלה "מבטלים" למעשה את הנכות הפונקציונאלית או התפקודית הקיימת אצל המבוטח.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה), מיום 20.1.2020 ("הועדה").
בסיכום החלטת הועדה הרפואית מדרג ראשון נקבעה למערער נכות זמנית בשיעור 50% מיום 1.5.2019 ועד 31.12.2019.
בהנתן האפשרות כי בנכות זמנית הועדה הרפואית שוקלת שיקולים מקלים מאלה שנשקלים על ידה במסגרת הדיון בנכות צמיתה, בשל היותו של ההליך בשלביו המקדמיים (בר"ע (ארצי) 28403-12-12 המוסד לביטוח לאומי – רותם מלחי, מיום 11.8.2013), הרי שלקביעה זו של הועדה יש השלכות והמערער עלול להפגע בעתיד מהשינוי האמור.
עניינו של המערער יוחזר לועדה בהרכבה הקודם על מנת שתזהירו על הכוונה להפוך את הנכות הפסיכיאטרית הצמיתה שנקבעה לו בדרג הראשון לנכות זמנית.
...
הוועדה תיארה את ממצאי הבדיקה הנוירולוגית כך: "ניתן להתרשם מהאטה כללית בתגובותיו ובביצוע מטלות, מבין מה שמדברים עמו, ממעט בדיבור. נמוש שקע בקוטר 1 ס"מ באזור פרונטאלי אחורי מימין עם צלקת עדינה בעקבות חור קידוח לניטור לחץ תוך גולגולתי בעת האשפוז לאחר התאונה. תנועות עיניים מלאות ללא ניד ללא אסימטריה בשרירי הפנים, החך והענבל באמצע, הלשון ללא סטיות, שאר עצבי המוח ב.מ.פ. ללא קיפוח מוטורי חריג בארבעת הגפיים, ההחזרים הופקו תקינים, אין החזרים פתולוגיים, ללא הפרעות במבחן אצבע אף, רומברג שלילי. מוסר על הפרעה תחושתית בפלג גוף ימני. לסיכום מבחינה נוירולוגית מדובר בעיקר בסימנים של פגיעה משולבת נוירופסיכולוגית ללא סימנים של קיפוח מוטורי חריג וללא סימנים של פגיעה בקורדינציה ותפקוד של הגפיים". בהמשך החלטתה סקרה הוועדה את מצבו הנוירולוגי של המערער לרבות האשפוז בבית החולים רמב"ם והטיפול השיקומי בבית חולים לוינשטיין; התייחסה לבדיקה נוירופסיכולוגית של ד"ר גאגין מיום 21.11.2018 ועיינה במסמכים מאת הרופא הנוירולוג המטפל ד"ר זועבי וסים.
סוף דבר הערעור מתקבל בחלקו.
המשיב ישלם למערער שכר טרחת עו"ד בסך 2,500 ש"ח, וזאת בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים מיום 1/12/2021.
החלטת הועדה –המערער הופיע לפני הועדה בלווי בא כוחו, אשר מסר את הדברים הבאים: "נבקש להתייחס לפס"ד מ 30.9.21, בפס"ד נידרשת הועדה להתייחס הן למהות הפגיעה ב2003 וב- 2019 ונדרשת לפרט האם חלה החמרה ולדון בקש"ס החלקי והמלא. כמו כן נבקש להתייחס לטענתנו בועדה קודמת מיום 23.12.20 בכל הקשור לנכות הזמנית והצמיתה והפעלת תקנה 15 בעיניינו של המערער.". הועדה דנה בעיניינו של המערער וסיכמה את מסקנותיה כפי שיפורט להלן: "ב2003 אושפז עם איבחנה של תיסמונת אנגינותית בלתי יציבה שלוותה עם כאבים בחזה ושינויים בגלי ST בדופן קדמי [ארוע שהוכר].
...
דיון הכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, וכלל החומר אשר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין הערעור להידחות, וזאת מן הנימוקים אשר יפורטו להלן.
מעיון בפרוטוקול הוועדה מיום 23/12/2020 (צורף לתשובת המשיב), עולה כי הוועדה קבעה באופן אשר אינו משתמע לשתי פנים כי לגבי בתאונה משנת 2003 שהוכרה "הראה על שינויים בדופן הקדמי ועל היצרות ב LAD", ואילו לגבי האירוע משנת 2019 קבעה: "ב 2019 השינויים באק'ג היו בדופן התחתון ועם היצרות בענף מרגינלי, שעבר PCI וסטנט [עם היצרות בעורק LAD]" – היינו, הוועדה קבעה כי ההיצרות בעורק ה- LAD אשר נצפתה באירוע שהוכר משנת 2003, נצפתה גם לאחר האירוע משנת 2019 – אין בקביעה זו כדי להביא למסקנה אותה מבקש המערער שנקבל, היינו שמשמעות הדברים שלעיל היא קביעה של הוועדה לפיה באירוע משנת 2019 נפגע עורק ה- LAD, הדבר אינו עולה כלל מהפרוטוקול.
אם כן, עולה כי הוועדה קיימה את הוראות פסק הדין ולא מצאתי כי נפלה טעות משפטית כלשהי בפעולותיה או במסקנותיה, ומכאן דין הערעור להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נכות כללית), שהיתכנסה בתאריכים 06.12.21 ו- 02.05.22, דחתה ערר המערער וקבעה נכות זמנית משוקללת בשיעור 42% מתאריך 01.01.21 ועד 30.09.22.
הועדה שמעה תלונות המערער שתועדו בפרוטורול כדלקמן: הועדה ערכה דיון בתלונות המערער, אימצה מסקנות היועץ הפסכיאטרי וסיכמה החלטתה בפרוטוקול כדלקמן: הועדה עצרה דיון על מנת להודיע למערער על כוונתה להפוך את הנכות הפסיכיאטרית מנכות קבועה לנכות זמנית בהתאם לחוות דעת היועץ מטעמה.
על פי טיעוני הצדדים עולה, כי במועד מסוים היתקיימה שיחה טלפונית בין מזכירות הועדות לבין המערער, במסגרתה הודיעה המזכירות למערער על כוונת הועדה להפוך את הנכות הפסיכיאטרית מנכות צמיתה לנכות זמנית.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, פרוטוקול הוועדה ובמסמכים הרפואיים, מצאתי כי דין הערעור להתקבל באופן חלקי, וזאת מן הנימוקים שיפורטו להלן, אעיר כבר בראשית הדברים כי בכל הנוגע לקביעותיה המקצועיות של הוועדה הרפואית לעררים, כלל ידוע הוא כי בית הדין לעבודה אינו נוטה להתערב בהן, כל עוד לא נפל בהליך פגם של ממש.
לאור כל האמור, נחה דעתי כי לא ניתנה למערער זכות הטיעון המלאה בכל הנוגע לכוונת הוועדה לשנות את הנכות הפסיכיאטרית מיציבה לזמנית.
סוף דבר- הערעור מתקבל באופן שעניינו של המערער יוחזר לוועדה הרפואית לעררים, בהרכבה מיום 02.05.22, על מנת שתפעל כדלקמן: תזמן את המערער לטעון טענותיו לעניין כוונת הוועדה לשנות את הנכות הפסיכיאטרית מיציבה לזמנית, ולאפשר לו הצגת מסמכים התומכים בטענותיו, ובלבד שמועד עריכתם עובר למועד התכנסות הוועדה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 28.6.22, אשר בפניה עמדה חוות דעת יועץ ברפואה פנימית מיום 8.6.22 (להלן: "הועדה").
הועדה הקשיבה לנימוקי העירעור ותלונות המערער ורשמה אותם כדלקמן: "טוען שיש להפוך את הנכות הצמיתה לנכות זמנית ומבקש שתיקבע נכות זמנית החל מהפגיעה עד היום ולתקופה עתידית. רק ב 4/21 עבר ניתוח להחלפת ברך. היה במצב זמני. המלל לא הכיר עקב ארוע ירי ולקח זמן רב עד שהמשטרה סיימו את החקירה וניתן היה לקבל את החומר. המלל לא היה מוכן לידון אם מדובר בת.ע מבלי לקבל את חומר החקירה ותעכב שנתיים. בתקופה הזו מצבו היה זמני מרותק לבית ולא יכל לקבל טיפולים בארץ." בפרוטוקול נרשמו הדברים הבאים תחת הכותרת "ממצאים ונימוקים" (אם כי בחלקם נראה כי נרשמו כהמשך לתלונות התובע וב"כ, מפאת חוסר מקום בפרוטוקול): "מאחר ומדובר בתושב שטחים, רק לאחר שהוכר יכל לבצע ניתוח להחלפת הברך וסבל מבעיות נוספות נפשית שהתפתחה מיד לאחר התאונה המצב בשטחים לא כמו בארץ אין קופ"ח הכל פרטי וחסר כסף ולאחר שקבל תשלומים פנה לטפול פסיכיאטרי והמסמכים מדברים בפני עצמם. מבקשים לאשר את המצב הנפשי, מצב טראומטי, ירי קשה ... (מלה לא ברורה, ב. ג.) אחרת. מצב דיכאוני, חוסר שינה ונדודי שינה, עצבנות יתר בעיות במשפחה. הנכות אמורה להיות 30%. לעניין הסכרת יש דחייה שלא קשור לתאונה, אנו מבקשים לא לאשר את הקביעה אלא לקבוע שיש קשר סיבתי הנפגע לא סבל מפגיעה ממחלות רקע שיכלת לגרום לסכרת היה בן אדם בריא הסכרת התפתחה אצלו לאחרונה. קבע שהתלונות היו לאחרונה וחלפו כימעט שנתיים, חוזרים לטענה שלא היתה הכרה ע"י המלל במשך שנתיים. אלו היתה הכרה בזמן הנפגע היה יכול בזמן אמת לקבל טיפולים וניתן היה לגלות את מחלת הסכרת.
...
עוד הפנה ב"כ המשיב לסיכום הביקור מיום 3.1.19 בבית חולים נהריה ולסיכום הביקור מיום 30.6.19 – כשמונה חודשים לאחר התאונה – שגם במסגרתו לא העלה המערער כל טענה בתחום הנפשי ולעניין הסכרת, הגם שהיתה לו הזדמנות לטעון.
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר שבתיק וכן לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי, כי דין הערעור להידחות, כפי שיפורט להלן.
סוף דבר על יסוד כל האמור, ובהיעדר טעות משפטית בפעולת הוועדה או בהחלטתה – הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו