לפני ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נכות כללית) מיום 23.9.19 אשר הותירה את נכותה הנפשית של המערערת בשיעור 30% בהתאם לפריט הליקוי 34(א)4 המפורט בתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז – 1956 (להלן: התקנות).
המשיב הפנה לכך כי וועדה קודמת ממאי 2017 קבעה למערערת נכות זמנית בשיעור 70% עד מאי 2018 עקב אישפוז יום בו שהתה המערערת.
באשר לבקשת המערערת להחלפת הרכב הועדה, פסיקת בית הדין הארצי קובעת כי דרך המלך היא השבת עניינו של המערער לועדה באותו הרכב ובלשון בית הדין הארצי (בר"ע (ארצי) 71510-09-16 רנה רני פרידמן נ' המוסד לביטוח לאומי, 28.05.2017):
"לא מצאנו כי המקרה הנוכחי נופל בגדר אותם מקרים חריגים המצדיקים העברת הדיון לועדה בהרכב אחר. הלכה פסוקה היא, שדרך המלך בקשר להחזרת עניינו של המבוטח לועדה רפואית היא החזרתו לועדה באותו הרכב. רק במקרים נדירים בהם עולה חשש של ממש כי הועדה תהא "נעולה" על החלטתה הקודמת, או שהרכבה אינו נאות, או במקרים חריגים אחרים, מועבר העניין לועדה בהרכב אחר.
...
לאור כל אלה טען המשיב כי יש לדחות את הערעור.
הנמקה שאינה עונה לטעויות המשפטיות שמצא בית הדין והצדיקו השבת עניינה של המערערת לוועדה, מהווה בפועל אי מילוי אחר הוראות פסק הדין.
באשר לבקשת המערערת להחלפת הרכב הוועדה, פסיקת בית הדין הארצי קובעת כי דרך המלך היא השבת עניינו של המערער לוועדה באותו הרכב ובלשון בית הדין הארצי (בר"ע (ארצי) 71510-09-16 רנה רני פרידמן נ' המוסד לביטוח לאומי, 28.05.2017):
"לא מצאנו כי המקרה הנוכחי נופל בגדר אותם מקרים חריגים המצדיקים העברת הדיון לוועדה בהרכב אחר. הלכה פסוקה היא, שדרך המלך בקשר להחזרת עניינו של המבוטח לוועדה רפואית היא החזרתו לוועדה באותו הרכב. רק במקרים נדירים בהם עולה חשש של ממש כי הוועדה תהא "נעולה" על החלטתה הקודמת, או שהרכבה אינו נאות, או במקרים חריגים אחרים, מועבר העניין לוועדה בהרכב אחר.
סוף דבר- עניינה של המערערת יוחזר לוועדה בהרכב חדש בכל הנוגע לתחום הנפשי בגינו הושב עניינה של המערערת לוועדה.