לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (ילד נכה) מיום 21.7.2021, אשר דחתה את ערר המערערת וקבעה כי היא אינה זקוקה להשגחה חלקית.
במסגרת חוו"ד זו, הן במסגרת פרק הסיכום והן בפרק ההמלצות, מופיעות קביעות דומות, אשר היו אמורות לקבל היתייחסות הולמת מצד הועדה:
"...זקוקה לאיזון תרופתי להפרעת הקשב וקשיי הויסות וכן המשך גמלה בגין צורך בהשגחה כי קיימת רגישות מסכנת חיים למזון וכך עלולה לסכן את עצמה בהתנהגות אימפולסיבית (לצאת מהבית ללא מזרק אפיפן או לאכול דברים שעלולים להכיל שאריות חלב)."
ובפרק ההמלצות:
"ממליצה על גמלת ילד נכה בגין השגחה חלקית אצל ילדים עם רגישות למזון. לענבר קיים ליקוי היתנהגותי, הפרעת קשב ורכוז ואימפולסיביות העלולות לסכן אותה. לעיתים קרובות שוכחת לקחת מזרק אפיפן כשהולכת ממקום למקום ואינה נזהרת ולא בודקת את המאכלים שאוכלת שעלולים להכיל חלב ועל כן נידרשת השגחה לילד למניעת סיכון באופן החורג מבני גילו."
עיון בפרוטוקול הועדה, מעלה כי הועדה התייחסה לחוו"ד זו, תוך שהיא גוזרת ממנה חלק מהאבחנות (אלרגיה לחלב וכן קשב ורכוז), את העובדה שהמערערת אינה מקבלת כל טפול תרופתי וכן את חלק האבחנה הקובע: "ללא מסוכנות או אובדנות. ללא עדות להפרעה בתפיסה או מחשבות שוא".
לעומת זאת, לחלקים שצוטטו לעיל, המדברים על השפעת הליקויים ההתנהגותיים והפרעות הקשב על סיכון חיי המערערת והצורך להמשך הגימלה בגינם, אין כל היתייחסות.
סוף דבר
עניינה של המערערת יוחזר לועדה לעררים (ילד נכה) בהרכבה מיום 21.7.2021 על מנת שתשקול עמדתה בשנית תוך היתייחסות לחוות דעתו של נורולוג הילדים ד"ר מרקו שי מיום 16.9.2020 ולחוות דעתה של פסיכיאטרית הילדים ד"ר ירוסלבסקי איזאבלה מיום 18.6.2021 ולקשר הנטען במסגרתן בין הליקויים המאובחנים של המערערת בתחום הקשב והריכוז, הפרעות ההתארגנות והאימפולסיביות לבין סיכון החיים כתוצאה מהאלרגיה מסכנת החיים והאסטמה והצורך בהשגחה.
...
המשיב, מצדו, טען כי דין הערעור להידחות, מהסיבות כדלקמן:
מלוא טענות הערעור מכוונות כלפי שיקול הדעת הרפואי של הוועדה, ואין לבית הדין את הכלים או הסמכות להתערב בשיקול דעת זה.
מבחינת האלרגיה – הוועדה נימקה את קביעתה היטב, בהסבירה שלמרות חומרת האלרגיה, המערערת מודעת מבחינה קוגניטיבית לבעיה ולכן היא אינה נזקקת עוד להשגחה המצדיקה גמלה.
באשר לטענת ולפיה נפל פגם בהרכב הוועדה, דין הטענה להידחות.
מקובלת עליי עמדת המשיב ולפיה הרכב הוועדה היה תקין, בהתאם להוראות תקנה 5 לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נכות) (ועדות עררים לשירותים מיוחדים ולילד נכה), תשנ"ה-1995.
סוף דבר
עניינה של המערערת יוחזר לוועדה לעררים (ילד נכה) בהרכבה מיום 21.7.2021 על מנת שתשקול עמדתה בשנית תוך התייחסות לחוות דעתו של נוירולוג הילדים ד"ר מרקו שי מיום 16.9.2020 ולחוות דעתה של פסיכיאטרית הילדים ד"ר ירוסלבסקי איזבלה מיום 18.6.2021 ולקשר הנטען במסגרתן בין הליקויים המאובחנים של המערערת בתחום הקשב והריכוז, הפרעות ההתארגנות והאימפולסיביות לבין סיכון החיים כתוצאה מהאלרגיה מסכנת החיים והאסטמה והצורך בהשגחה.