לאחר שהתקבלה תשובת המדינה לבקשה לפטור מתשלום אגרה, ניתנה ביום 15.7.2020 החלטת בית משפט קמא, על ידי כב' הרשמת הבכירה טלי מירום, לפיה האגרה הועמדה על סכום של 600 ₪, כאשר אגרת הפתיחה תעמוד על סך של 300 ₪, והמבקש יוכל לשלם את אגרת הפתיחה ב-4 תשלומים חודשיים.
אולם, בעוד סעיף 96(ב) של חוק בתי המשפט, התשמ"ד-1984, קובע, כי: "החלטה אחרת של רשם שאינו רשם בכיר ניתנת לערעור לפני בית המשפט שבו הוא משמש רשם, ורשאי בית המשפט לידון בו בשופט אחד", הרי כשמדובר בהחלטה אחרת של רשם בכיר, קובע סעיף 96(א1) של חוק בתי המשפט: "החלטה אחרת של רשם בכיר, דינה, לעניין ערעור, כדין החלטה אחרת של בית המשפט שבו הוא משמש רשם בכיר".
הואיל וההחלטה שעליה משיג המבקש במסגרת הליך זה ניתנה על ידי רשמת בכירה (כב' הרשמת הבכירה טלי מירום), הרי שבהתאם לסעיף 96(א1) הנ"ל, דינה של החלטה זו (המהוה "החלטה אחרת") לעניין ערעור היא כדין ערעור על "החלטה אחרת" של שופט של אותו בית משפט, דהיינו: באמצעות הגשת בקשת רשות ערעור.
ואולם, בטבלה המתייחסת לגבי סכומי הערובה בבית המשפט המחוזי נקבע בפריט 52:
סוג הליך
סוג תיק
סוג עניין
סכום ערובה
ערעור על החלטת רשם
ע"ר
ערעור על החלטת רשם שאינו רשם בכיר
פטור
דהיינו, צוין מפורשות, שהפטור מהפקדת ערובה בעירעור על החלטת רשם, הוא כאשר המדובר ב"ערעור על החלטת רשם שאינו רשם בכיר", ואולם, כאמור, בעניינינו המדובר בהשגה על החלטת רשמת בכירה.
...
בפניי בקשה לביטול החלטתי מיום 3.5.2021, או לחלופין לעיון מחדש בהחלטה הנ"ל.
הנסיבות הצריכות לעניין הן בתמצית אלה:
המבקש, המרצה עונש מאסר בפועל, הגיש ביום 24.5.2020 לבית משפט קמא תביעה בסדר דין מהיר כנגד המשיב מס' 1 (תא"מ (שלום חדרה) 52275-05-20).
ביום 27.5.2021 הגיש המבקש את הבקשה המונחת עתה בפניי, במסגרתה עותר הוא לביטול החלטתי מיום 3.5.2021, או לחלופין לעיון מחדש בהחלטה הנ"ל.
הטעמים שמונה המבקש הם בתמצית אלה:
דרך ההשגה על החלטה בעניין פטור מאגרה הוא באמצעות ערעור בזכות, ולא בדרך של בקשת רשות ערעור.
לאחר שעיינתי בבקשה, מסקנתי היא שאין בידי להיעתר לה.
ראשית, דרך סיווג הליך השגה על החלטה בבקשה למתן פטור מתשלום אגרה, נדון בהרחבה ב-רע"א 8813-05 עמותת במות נ' מדינת ישראל, פ"ד סא(2) 795 (2006), שם נקבע, כי (שם, בעמ' 815-814):
"ככל שנוגע הדבר לתובע ולנתבע, יש לסווג החלטה בבקשה למתן פטור מאגרה כ"החלטה אחרת". כפי שפרטנו, פתרון זה מתיישב היטב עם שיקולי יעילות, והוא אף עולה בקנה אחד, ולוּ באופן חלקי, עם השאיפה ליצירת כללים בהירים ופשוטים.
באשר לטענות המבקש כנגד החלטת כב' השופט א' באומגרט מיום 18.2.2021, אציין, כי מותב זה אינו מהווה ערכאת ערעור על ההחלטה הנ"ל.
נוכח כל המפורט לעיל, אני מורה על דחיית הבקשה.