לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 20.10.2022 אשר דחתה את בקשת המערער לצרוף נכויות בגין מספר פגיעות בעבודה שארעו לו (להלן: "הועדה").
הועדה קובעת כי נידרש לקיים הליך של החמרת מצב עובר לדיון בשאלת צירוף הנכויות "כמתבקש בקביעות צירוף נכויות, על פי התקנה במקרה של פגימות שברצון התובע לצרף"; וקובעת מפורשות כי "על מנת שהועדה תוכל לשקול את רצונו לצרף פגימות אלו, יש קודם לבצע הליך של בקשת החמרה כמקובל על מנת לקבוע את נכותו היום ורק לאחר מכן יהיה אפשר לידון בצירופן לאחר ההחמרה" וזאת מבלי שהועדה או המשיב הפנו למקור נורמאטיבי לעניין זה. די באמור כדי לקבל את העירעור.
...
שלישית, הוועדה מציינת כי אחת הסיבות שבגינן נדחית בקשת המערער לצירוף נכויות היא כי "ובשנים אלו עבד באופן מלא כנהג ומילא את תפקודו באופן מלא, כך שאין לראות בנכויות של 10% בגין גב וצוואר אשר נגרמו לפני למעלה מעשור כסיבה להפסקת עבודתו או למניעת עבודה בהמשך". זאת, כאשר לא נטען על ידי המערער כי הפסיק עבודתו עקב שתי התאונות הראשונות בלבד, אלא טען כי בהתאם לרציונאל העומד בבסיס תקנה 12 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956, סיים עבודתו "כתוצאה מהאופי המצטבר של הנכויות..."; וכך גם טען בפני הוועדה "מדברים על מישהו שסובל מנכויות ב- 4 מישורים וכולם אורתופדיות: צוואר, גב תחתון, כתף, ברך לא מדובר על נכויות צלקתיות או דברים מסביב וזה קלאסי לצירוף נכויות....." וכן טען "זה לא שהוא אמר מהתאונה הראשונה שהוא לא יכול לעבוד. המשיך ועבד גם בעבודה הראשונה והשנייה והשלישית עד שלאחר התאונה הרביעית הוא לא יכול היה יותר. מדובר בנהג עם עבודה סופר פיזית שלצערו לא יכול היה להמשיך לעובד בה".
לעניין החלפת הרכב הוועדה, הלכה היא, שכלל עניינו של מבוטח יוחזר לאותה ועדה שכבר דנה בעניינו ולא לוועדה בהרכב אחר.
נוכח כל האמור ובין היתר, סירובה של הוועדה לדון בבקשה לצירוף נכויות כל עוד לא יבצע המערער הליך של 'החמרת מצב', מצאתי כי קיים חשש שהוועדה נעולה בדעתה.
סיכומו של דבר
על יסוד האמור לעיל, עניינו של המערער יושב לוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) בהרכב אחר על מנת שתדון בערר המערער מראשיתו.