ביום 3.6.2018 הכריז בית המשפט המחוזי על המערער פושט רגל ומינה את המשיבה נאמנת לנכסיו, לאחר שהוגשו נגדו תביעות חוב בסך כולל של כ-37 מיליון ש"ח ולאחר שנקבע כי המערער ביצע מעשה פשיטת רגל משיצא מן הארץ.
הבקשה נדחתה ביום 9.3.2021 משנמצא כי הוגשו נגד המערער תביעות חוב נוספות והמערער לא גילה יכולת פרעון; כי ביטול פסק הדין אין משמעותו כי החוב של המערער כלפי החברה אינו קיים; כי אין בבטול פסק הדין כדי לשמוט את הקרקע מתחת מעשה פשיטת הרגל המתבטא בכך שהמערער עזב את הארץ כדי להישתמט מתשלום חובותיו; וכי בהנתן אופיו הקולקטיבי של הליך חידלות הפרעון, ביטול פסק דין לטובת נושה מסוים (החברה) אינו מאיין את הצורך בהוכחת יתר התנאים המצדיקים ביטול הליך פשיטת רגל.
הכנ"ר הצטרף לעמדת המשיבה, בציינו כי אין במינוי אדם למפרק בהליך פירוק של חברה ולבעל תפקיד בהליך פשיטת רגל של נושא משרה בה כדי להקים ניגוד עניינים אוטומאטי, כאשר לעתים אף יש בצעד זה כדי לייעל את ההליכים, לקדמם ולפשטם.
עוד הובהר, כי ככל שיתעורר ניגוד עניינים ספציפי, כגון ביחס להכרעה בתביעת החוב שהגישה המשיבה נגד המערער בשם החברה, ימונה בעל תפקיד אחר לצורך ההכרעה בתביעת חוב זו. כמו כן נדחתה טענת המערער למשוא פנים מטעם המשיבה בשל שיחות עם צדדים שלישיים שונים, בהעדר ראיות רלוואנטיות לנכונותה ומשלא גובתה טענה זו בתצהירים מתאימים.
לא אחת נפסק כי החלטה הדוחה בקשה להעברה מתפקידו של בעל תפקיד בהליך חידלות פרעון המתנהל לפי הפקודה, מהוה "החלטה אחרת" הנתונה לערעור ברשות בלבד (ראו: ע"א 3823/21 שימר נ' ארז חבר, עו"ד, נאמן, פסקה 8 (21.7.2021) (להלן: עניין שימר) והאסמכתאות הנזכרות שם; רע"א 120/22 רביצקי נ' שמואל מיכאל, עו"ד, פסקה 13 (26.5.2022) (להלן: עניין רביצקי)).
...
דיון והכרעה
לאחר עיון בכתב הערעור ובנספחיו, הגענו לכלל מסקנה כי דינו להיות מסולק על הסף, בין אם לפי תקנה 147(ב)(2) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: התקנות) ובין אם לפי תקנה 138(א)(1) לתקנות.
המסקנה היא, אפוא, כי כלל לא עומדת למערער זכות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי מיום 13.1.2022, וכי תחת ההליך שבכותרת היה על המערער להגיש בקשת רשות ערעור.
בבחינת למעלה מן הצורך, אעיר כי גם לגופו של עניין דין הערעור להידחות.