שישית, לנוכח האמור לעיל, החברה מבקשת לגרוע ממניין השיקים המסורבים 13 שיקים, מהם שמונה בסכומים נמוכים למדיי.
הפסיקה קבעה באופן ברור, שהסכמה אפילו בשורה של מקרים, לפרוע שיק תוך חריגה ממסגרת האשראי, איננה מעידה על הסכמה בדרך כלל:
בעיניין E&G (ע"א (מחוזי ת"א) 1427/03 אי.אנד.גי. מערכות מתקדמות למורה נהיגה בע"מ נ' בנק לאומי סניף רחובות, (22.8.2004)), פסק בית המשפט המחוזי בתל אביב: "...העובדה שהבנק הסכים בעבר לסטייה מעבר לאשראי המאושר, אינה מלמדת, כשלעצמה, על חובה לעשות כן בעתיד ולתמיד. הגדלת מסגרת האשראי בעבר אינה יכולה לייצור אצל המערערת, יסוד סביר להניח שעל הבנק לפרוע שיקים, גם אם היא חרגה ממסגרת האשראי, ואף אם מדובר בסכום צנוע. בנק הנו גוף מסחרי והוא בוחר את סיכוניו בהתאם ללקוח הספציפי ונסיבותיו, מתן חריגה בעבר של הבנק למערערת איננו מהוה בהכרח זכות עתידית לחריגה..." (שם, פסקה 5 לפסה"ד).
ואולם, סעיף 10א' (ג) מופנה לבית המשפט שלערעור, אם יוגש ערעור על החלטת בית משפט השלום.
...
למרות כל האמור לעיל, אילן איבגי לא הובא למתן עדות, והעדרו מקשה על המערערת עד מאד להרים את הנטל הכבד המוטל על המערערת לפי ההלכה הפסוקה שתובא בהמשך.
סיכומו של דבר
נוכח כל האמור לעיל, עם כל ההבנה למצוקת החברה, לאסון שפקד אחד ממנהליה, ולטענות בגין מעילה, למרות כל אלה, נראה כי אין מנוס מדחיית הערעור.
הערעור נדחה אפוא, אולם בנסיבות המיוחדות של ערעור זה, ובעיקרן הפגם שבטופס ביטול הקצאת מסגרת האשראי, והעובדה שזמן קצר לאחר חילול השיקים הופקד סכום משמעותי, ולא חוללו שיקים נוספים, במידה רבה לפנים משורת הדין, תהיה דחיית הערעור ללא צו להוצאות.