בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בת"א-יפו, כב' השופטת עידית קצבוי, בת"א 12264-06-19 מיום 7.6.23 שבמסגרתה הורתה על מינוי מומחה מטעם בית המשפט הגם שהתביעה הוגשה בהתאם לסעיף 6 ב' לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1975 (להלן: "החוק") וזאת מבלי שהוגשה בקשה להבאת ראיות לסתור.
עם קבלת חוות הדעת הוגשה על ידי המערערת בקשה לפסילת חוות הדעת שכן היא חותרת תחת קביעת הועדה הרפואית של המל"ל.
ביום 28.12.20 ניתנה החלטת בית משפט קמא ולפיה לא מצא כי הייתה חריגה מהמנדט שניתן לו ולא מתקיימים החריגים המצדיקים פסילת חוות דעת.
לעניין זה ראו את החלטתו של כב' השופט אור ברע"א 337/02 רונית מזרחי נ' כלל חברה לביטוח בע"מ ואח', מיום 13.3.02:
"המומחה הרפואי משמש זרועו הארוכה של בית-המשפט לעניינים שברפואה. בתום המשפט נידרש השופט היושב לדין להכריע בתביעה בהסתמך על חוות-דעתו של המומחה הרפואי שמינה. על-כן בכל אותם מקרים שבהם חש השופט, לאחר שעיין בחוות-הדעת של המומחה הרפואי ובתשובותיו לשאלות ההבהרה ובמהלך החקירה הנגדית, כי נותרו בו ספקות, וכי הוא נזקק לחוות-דעת נוספת כדי שיוכל להגיע להחלטה מושכלת בשאלות הרפואיות המונחות לפתחו, רשאי הוא למנות מומחה רפואי נוסף. ודוק, מינוי שכזה לא ייעשה כדבר שבשגרה, אלא רק באותם המקרים שבהם תחושתו של השופט היושב לדין היא כי לא יהא בידו, או לא יהיה זה ראוי, להכריע במחלוקת שבהליך שבפניו בהסתמך על חוות-הדעת של המומחה הרפואי אשר מונה על-ידיו."
במקרה כאן סבר בית משפט קמא כי לא יהא בידו להכריע במחלוקת בהסתמך על חוות הדעת של המומחה שמונה למול קביעת המל"ל. ואכן יש קושי ליישב את הסתירה.
...
משכך יש לדחות את הבקשה.
כאמור, בית המשפט אינו מחויב לאמץ את חוות דעת המומחה הרפואי 'כזה ראה וקדש' והוא רשאי לסטות ממנה ולהגיע למסקנה שונה על פי שיקול דעתו (ע"א 3212/03 נהרי נ' דולב חברה לביטוח, [פורסם בנבו] פסקאות 6 ו- 11 (24.11.2005); ריבלין, בעמ' 697).
סוף דבר
מינויו של המומחה הנוסף יבוטל או יעוכב עד לאחר שמיעת חקירת המומחה ד"ר רגב.