בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה במחוז תל-אביב (כב' השופט יהורם שקד, בתלה"מ 38238-06-22) שקבלה באופן חלקי את בקשת המבקש לקבלת חומרי גלם ששמשו את המומחית מטעם ביהמ"ש לעריכת חוות דעתה.
בנסיבות אלו, חזקה שהמשיבה סברה שמידע שמסרה במסגרת אותו איבחון למומחית, בין אם זה מצא את ביטויו במסגרת חווה"ד ובין אם לאו, רלוואנטי לבדיקת המומחית, צפוי לקבל ביטוי בחווה"ד וממילא לעלות תוך כדי ההליך המשפטי המתנהל בין הצדדים (בדלתיים סגורות).
ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה בהקשר זה, בין השאר תוך ציון הדברים הבאים:
"אמנם ברגיל עומדת לבעלי הדין הזכות לעיין בניירות העבודה ובמסד הנתונים ששמשו את המומחה לצורך הכנת חוות דעתו (ע"א 8954/06 ווקף מוחמד ואברהים עבדלרבו מעו נ' האפוטרופוס הכללי, [פורסם בנבו] מיום 26.9.10, פסקה 104; ע"א 3079/08 מדינת ישראל נ' הקדש קרן עזרה ע"ש יעקב הייטנר, [פורסם בנבו] מיום 4.7.12, פסקה 31; י' קדמי, על הראיות (חלק שני, 2009) עמ' 778). אולם זכות זו, כמו זכויות דיוניות רבות אחרות, אינה מוחלטת, ופעמים שהיא נדחית מפני אינטרסים חשובים אחרים הראויים להגנה (השוו י' עמית, "קבילות, סודיות, חיסיון ואינטרסים מוגנים בהליכי גילוי במשפט האזרחי – ניסיון להשלטת סדר" ספר אורי קיטאי (תשס"ח) 247; א' גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי (מהדורה עשירית, תשס"ט) 198; רע"א 2534/02 שמשון נ' בנק הפועלים בע"מ, פ"ד נו(5) 193, 196-195).
...
המשיבה טוענת כי יש לדחות את הבקשה שכן מעמדת המומחית מטעם ביהמ"ש ניתן להבין שאין עסקינן במקרה רגיל בו מועברים חומרים מצד אחד למשנהו "אלא כי בשל חריגות המקרה וההתנהלות שאליה נחשפה – קיים חשש ממשי לפגיעה אנושה ובלתי מידתית – במידה ויחשפו החומרים הנוגעים לצנעת חייו של הצד השני (קרי: האם). " .
ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה בהקשר זה, בין השאר תוך ציון הדברים הבאים:
"אמנם ברגיל עומדת לבעלי הדין הזכות לעיין בניירות העבודה ובמסד הנתונים ששימשו את המומחה לצורך הכנת חוות דעתו (ע"א 8954/06 ווקף מוחמד ואברהים עבדלרבו מעו נ' האפוטרופוס הכללי, [פורסם בנבו] מיום 26.9.10, פסקה 104; ע"א 3079/08 מדינת ישראל נ' הקדש קרן עזרה ע"ש יעקב הייטנר, [פורסם בנבו] מיום 4.7.12, פסקה 31; י' קדמי, על הראיות (חלק שני, 2009) עמ' 778). אולם זכות זו, כמו זכויות דיוניות רבות אחרות, אינה מוחלטת, ופעמים שהיא נדחית מפני אינטרסים חשובים אחרים הראויים להגנה (השוו י' עמית, "קבילות, סודיות, חיסיון ואינטרסים מוגנים בהליכי גילוי במשפט האזרחי – ניסיון להשלטת סדר" ספר אורי קיטאי (תשס"ח) 247; א' גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי (מהדורה עשירית, תשס"ט) 198; רע"א 2534/02 שמשון נ' בנק הפועלים בע"מ, פ"ד נו(5) 193, 196-195).
לאור כל האמור לעיל, אני מחליט לקבל את הערעור באופן חלקי כך שהסעד שהתבקש בס' 2 לבקשתו המקורית של המבקש שהייתה לפני ביהמ"ש קמא (נספח א' לבר"ע) מתקבל והחומרים יועברו מהמומחית מטעם ביהמ"ש .
הסעד לו עותר המבקש בבקשת רשות הערעור שלפניי הוא רחב יותר ( המבקש עותר לקבל כל ההקלטות שלהם בעת הבדיקות ובעת השהות בחדרי ההמתנה) ואיני נעתר לו (משלא התבקש מהערכאה הדיונית) אלא אך להיקף החומר שהתבקש בס' 2 לבקשה המקורית (הגם שיכול ויכלול גם הקלטות כלשהן של בדיקות ככל שההקלטות שימשו את המומחית מטעם ביהמ"ש לצורך עריכת חווה"ד).
בכל הנוגע לחומרי הגלם הנוגעים למשיבה יש לראות החלטתי זו (לאור תוכנה ומשדנתי במסגרתה בהשגות המשיבה כלפי חשיפת החומרים) כהחלטה שיפוטית המתירה למומחית מטעם ביהמ"ש להעביר את החומרים גם מקום בו המשיבה לא תחתום על ויתור סודיות כלפיה.
החלטתי זו לא יכולה להחליף את הסכמתם משעמדתם של אותם צדדים לא התבקשה במסגרת ההליך שהתנהל בביהמ"ש קמא ולא הובאה בהליך זה שלפניי.
סוף דבר
הערעור מתקבל באופן חלקי, כמפורט לעיל.