לפני ערעור על החלטת משרד הבריאות מימים 19.12.21 16.1.22 ו-30.3.23[footnoteRef:1] במסגרתן נקבע כי רנטת BEG, קצבה המשולמת למערער מממשלת גרמניה בשל נזקים שנגרמו לו בתקופת השואה, לא תלקח בחשבון במבחן הכנסותיו לצורך קביעת גובה ההישתתפות העצמית במימון אישפוז סיעודי כרוני.
דיון והכרעה
החלטת ועדת הערר הארצית ממרס 2022, במסגרתה נקבע כי יש לכלול את רנטת BEG כחלק מהכנסתו השוטפת של המערער לצורך קביעת שיעור ההישתתפות העצמית במימון האישפוז הסיעודי היא, כאמור, ההחלטה האחרונה שניתנה בעיניינו, ומשכך, היא ההחלטה העומדת לדיון במסגרת הליך זה. החלטה זו, ניתנה, כאמור, על ידי ועדת הערר הארצית במשרד הבריאות (להלן – ועדת הערר) והיא החלטה מנהלית.
מסקנת הדברים היא, איפוא, כי בנגוד לטענת המערער, הוראות חוזר המנכ"ל, וכפועל יוצא מכך, החלטת ועדת הערר, לפטור מקורות הכנסה מסוימים ולא אחרים, לא נעשתה באופן שרירותי, כי אם בהתבסס על חוק ההטבות לניצולי שואה, במסגרתו קבע המחוקק, ולא משרד הבריאות, איזה גמלאות לא תיחשבנה כהכנסה לעניין תשלומי חובה או מיסים.
...
טענת המערער כי דין התביעה להתקבל מן הטעם שהעלות הכרוכה בקבלת הערעור היא זניחה, וכי אין היא בעלת השלכת רוחב, דינה להידחות.
הצדדים לא טענו בעניין זה. ואולם, אף אם עניין לנו בהחלטה של שר שהואצלה למנכ"ל שהתקין את חוזר המנכ"ל עליו מלין המערער במסגרת הליך זה, ו/או בסמכות של שר שהואצלה לוועדת הערר, הרי שמעבר לכך ששאלת תוקפו של התיקון לחוק היסוד תלויה ועומדת בבית המשפט העליון בימים אלה, ממילא, נוכח כל האמור לעיל, סבורני כי אין יסוד לטענה המייחסת להחלטה מושא הליך זה חוסר סבירות קיצוני.
סוף דבר
התביעה נדחית.