מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על החלטה לביקורת משמורת של שוהים שלא כדין

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת בית הדין לבקורת משמורת של שוהים שלא כדין (כבוד הדיינית רחל שרם פלדור) מיום 27.12.21, לפיה אישרה את צו המשמורת שנתן הממונה נגד מערערת 1.
...
יתר על כן, ניתנה לצדדים שהות להשלים טענותיהם בהקשר זה והם עשו כן. סוף דבר מכל הטעמים שפורטו, בהתקיים החריגים המנויים בחוק, והואיל והמערערת הודיעה על כוונתה לצאת מישראל אם מעמדה לא יוסדר, לצד ערבויות של המערער, הרי שיש מקום לשחרר את המערערת ממשמורתה, בהתאם לסעיף 13ו(א) לחוק הכניסה לישראל.
אשר על כן, הערעור מתקבל.
הואיל ההחלטה ניתנת היום שלא במעמד הצדדים, ובהמשך לבקשת באי כוח המשיב בדיון שלפניי, מעכבת את ביצוע החלטתי עד ליום 28.2.21 בשעה 12:00.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת בית הדין לבקורת משמורת של שוהים שלא כדין (כבוד הדיין רג'א מרזוק) מיום 11.10.21, לפיה אישר את המשך החזקתו של המערער במשמורת.
...
אכן, ככל שחולף הזמן, והמערער עודנו מוחזק במשמורת, כך מתעצמת הפגיעה בזכויותיו לחירות ולכבוד, ובשלב מסוים ייתכן והמסקנה תהא שאין עוד תכלית למשמורת, והכל בהתאם לנסיבות העניין (בג"צ 1468/90 גדעון בן ישראל נ' שר הפנים ואח', פ"ד מד(4) 149 (1990); עמ"נ (ב"ש) 23811-06-16 זרילה נ' מדינת ישראל (27.6.16)).
עם זאת, בסופו של דבר שחרורו של המערער כעת תלוי בשלב זה בעיקר בו, שכן ברגע שיסכים להרחקה ניתן יהיה להרחיקו, ובכך להביא לסיום המשמורת באופן מיידי.
סוף דבר הנה כי כן, למרות הזמן הרב שמוחזק המערער במשמורת והפגיעה המובנית בזכויותיו, הוא יכול בכל עת להביא לסיום המשמורת בהסכמה להרחקה, והתשתית שפורטה מלמדת כי אין מניעה לכניסתו לגינאה עם מסמכי נסיעה ישראלים.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת בית הדין לבקורת משמורת של שוהים שלא כדין (כבוד הדיין רג'א מרזוק) מיום 12.1.22, לפיה אישר את צו המשמורת שנתן הממונה נגד המערערת.
...
סוף דבר מכל הטעמים שפורטו, בהתקיים חריגים המנויים בחוק, הואיל והמערערת הודיעה על כוונתה לצאת מישראל בתום הטיפול הרפואי, ונוכח החלטת בית המשפט המחוזי למנוע ההרחקה עד ליום 30.3.22, הרי שיש מקום לשחררה מטעמים הומניטריים, בהתאם לסעיף 13ו(א) לחוק הכניסה לישראל.
אשר על כן, הערעור מתקבל.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטתו של בית הדין לבקורת משמורת של שוהים שלא כדין, במיתקן המשמורת גבעון (כב' הדיינת רחל שרם), מיום 12.4.22, אשר דחה את בקשתה של המערערת לשיחרור ממשמורת.
...
לפיכך, נדחה הערעור.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי דחה ערעור על החלטתו של בית הדין לבקורת משמורת של שוהים שלא כדין בגבעון (להלן: בית הדין לבקורת משמורת) מיום 14.9.2023 (תיק 9144822, הדיין א' גבעון).
...
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובתשובה לה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות, הכל כפי שיפורט להלן.
לאחר שעיינתי בבקשה ובתשובה לה, ובקביעותיהן של הערכאות הקודמות, לא התרשמתי כי ניתן לקבוע בעת הזו שלא מתקיים בעניינו של המבקש הליך הרחקה אפקטיבי.
סוף דבר: הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו