זהו ערעור על החלטת ועדה רפואית לעררים מיום 28.4.19 (להלן: הועדה) אשר קבעה כי הממצאים בעיניינה של המערערת אינם ניתנים ליישום במסגרת סעיפי הליקוי של רשימת הליקויים שבתוספת א' להסכם בדבר גמלת ניידות.
ביום 8.3.15 קבעה ועדה רפואית מחוזית כי סוג הליקוי ממנו סובלת המערערת אינו נכלל ברשימת הליקויים המזכים לעניין גמלת ניידות.
המסגרת הנורמאטיבית
סעיף 10 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (להלן: חוק הביטוח הלאומי) קובע כי החלטת הועדה לעררים בעיניין ניידות ניתנת לערעור בשאלה משפטית בלבד לפני בית הדין האיזורי לעבודה.
הועדה בדקה את המערערת, פירטה את חוסר התנועות שמצאה ואת ההגבלות על ניידותה של המערערת ובחנה את יישום הליקוי בהתאם לרשימת הליקויים והבהירה מדוע הממצאים הרפואיים הנוגעים למצבה של המערערת "אינם ניתנים ליישום ברשימת הליקויים הקיימת".
כאמור, הסמכות לקבוע את יישום הפריטים השונים מרשימת הליקויים על כל מקרה ומקרה מסורה לועדה.
...
בפסק הדין שניתן ביום 14.06.16 בבית דין זה על ידי כב' השופטת הנשיאה ורד שפר (בדימוס), הערעור נדחה תוך קביעה כי לבית הדין לא קיימת סמכות ליישם בעניינה של המערערת (על דרך ההתאמה), פריט ליקוי העוסק ב"מצב אחרי החלפת שני מפרקים", וזאת כאשר המבוטח לא עבר ניתוח להחלפת מפרקים.
המערערת הפנתה בטיעוניה לפסק הדין שניתן בב"ל (נצ') 62517-06-15 יריב שאולי - המוסד לביטוח לאומי, מיום 26.11.15, אלא שגם באותו עניין נדחתה טענת המערער כי היה על הוועדה ליישם את פריט הליקוי בהתאם למבחן התוצאה ולא לפי ההגדרה הרפואית שמופיעה בפריט הליקוי, ושם נאמר כי "מטעם זה לא ניתן להיעתר לערעור, שבבסיסו מונחת הטענה כי יש לחייב את הוועדה לקבוע סעיף ליקוי שהינו מתאים למצבו של המערער. האמור לעיל, וכפי שכבר צוין, נוגד את מסקנותיה הרפואיות של הוועדה, ואין המדובר וכפי שצוין במקרים קודמים ב"תיאום", כי אם ביצירת פריט חדש, שאינו מצוי ברשימה" (סעיף 15 לפסק הדין).
סיכום
על בסיס כל האמור לעיל, ובכל ההבנה למצוקותיה ומגבלותיה של המערערת, עליהם אין חולק, אין בידי ברירה אלא לדחות את הערעור שבפני.