הנתבעים היתנגדו להגשת חוות הדעת וטענו כי לא הוגשה בקשה מנומקת לתיקון כתב התביעה ולא צורף תצהיר נילווה, ומכאן שדין הבקשה להדחות על הסף.
כך גם ברע"א 4699/18 פלוני נ' בית חולים העמק (פורסם ביום 15.8.18) בית המשפט קבע כי כאשר כתב התביעה המקורי נסב על טענת התרשלות הצוות הרפואי במהלך הלידה, והתיקון המבוקש מייחס לצוות הרפואי התרשלות במהלך ההיריון, עניין שלא הוזכר בכתב התביעה כלל, עסקינן בתביעה חדשה על כל המשתמע מכך.
בית המשפט העליון דחה בקשת רשות ערעור שהוגשה על החלטה לדחות את הבקשה לתיקון כתב התביעה וקבע כי לבירור הטענות החדשות, יידרשו הצדדים להציג מסכת ראייתית ועובדתית שונה מזו שנדרשה לצורך בירור עילת התביעה המקורית.
בעיניין זה אני מפנה להחלטת בית המשפט המחוזי בת"א (ת"א) 22334-07-18 פלונית ואח' נ' מכבי שירותי בריאות ואח' (החלטה מיום 16.8.20) בה דחה ביהמ"ש טענת התובעים לפיה די בסעיפי "סל" בכתב התביעה כדי להצביע על טענת התרשלות אשר עלתה בחוות הדעת הרפואית המתוקנת עם חידוש התביעה.
...
הנתבעים התנגדו להגשת חוות הדעת וטענו כי לא הוגשה בקשה מנומקת לתיקון כתב התביעה ולא צורף תצהיר נלווה, ומכאן שדין הבקשה להידחות על הסף.
בהתאם לכך, איני מקבלת טענת התובעת כי על סמך סעיפי רשלנות כלליים בתביעה, ניתן להגיש חוות דעת רפואית בתחום ההמטולוגיה אשר מתייחסת לרשלנות שלאחר הלידה.
לסיכום, שני המומחים של התובעת, מתייחסים לשני צירי זמן שונים.
לאור כל האמור, אני דוחה את הבקשה להגשת חוות דעת בתחום ההמטולוגיה.