התביעה דנא היא תביעה כספית, על סך כולל של 27,091 ₪, בין היתר, בגין החזר נכויים (נכויי ביטוח רפואי, דמי פקדון, נכויי פנסיה וקרן הישתלמות), פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה ולקרן הישתלמות, פצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת, פדיון חופשה, דמי הבראה ודמי חגים.
בנוסף, לטענת הנתבע 5 יש לדחות על הסף את התביעה כנגדו הואיל והמקרה דנא אינו נימנה על אותם מקרים חריגים המצדיקים הרמת מסך, לא כל שכן הרמת מסך "כפולה", בציינו כי:
הנתבע מס' 5, כיהן כדירקטור בנתבעת 1 ואינו בעל מניות בה. החל מ-8/2011 אינו מכהן כמנכ"ל הנתבעת 1, על כן הטענה כי עמד בראשות הנתבעת 1 - במשך השנים בהן הפרה הנתבעת 1 הפרה בוטה של כלל זכויות העובדים ובכלל זה נכתה כספים מן התובע בעבור ביטוח רפואי, פקדון ופנסיה ולא העבירה אותם ליעדם(סעיפים 43 - 52 לכתב התביעה), אינה נכונה.
הנתבע 5 ציין כי הנתבעת 1 הגישה ערעור על החלטת רשות המסים אולם העירעור נמחק בעקבות צו הפרוק הזמני שניתן לה.
לחלופין, מבקש הנתבע 5 כי בית הדין יעכב את ההליכים כנגדו עד לתום הליך הפרוק המתנהל בבית המשפט המחוזי.
אולם היות ותלושי השכר שנמסרו לו ערוכים בצורה פיקטיבית - אין ברצונו להגיש תביעת חוב והוא עומד על זכותו להמשיך בהליך המשפטי כנגד הנתבע 5.
...
לאחר שעיינתי בבקשה לסילוק על הסף של התביעה כנגד הנתבע מס' 5 ולחלופין לעיכוב ההליכים כנגדו, וכן עיינתי בתגובת התובע ובתשובה לה, הגעתי לכלל החלטה כדלקמן:
רקע לבקשה
ביום 14.5.2018 הוגש בתיק דנא כתב תביעה מתוקן (להלן: "כתב התביעה").
משכך, עלינו להידרש לסוגיה הבאה:
האם יש לעכב את ההליכים כנגד הנתבע 5 מפאת הליכי הפירוק אליהם נקלעה הנתבעת 1 ?
בהתאם לפסק הדין בע"ע (ארצי) 9912-04-14 אולגה פטרמן נ' רימדן בע"מ (פורסם במאגרים האלקטרוניים) (29.9.2016) (להלן: "פסק הדין בעניין פטרמן"), נקבע כי לא בכל מקרה שבו ניתן צו פירוק כנגד החברה התוצאה היא עיכוב ההליכים או מחיקת התביעה כנגד בעלי המניות בעילת הרמת מסך.
סוף דבר -
הבקשה לסילוק על הסף של התביעה כנגד הנתבע 5 - נדחית.