מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על דחיית תביעת חוב בשל איחור בהגשה

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בפני ערעור על החלטת המפרקת לדחות את תביעת החוב של המערער בשל איחור בהגשתה.
...
דיון לאחר עיון בערעור ובתגובת המפרקת והכנ"ר, הגעתי למסקנה שהערעור יוכרע על יסוד החומר שהוגש מכח תקנה 138(א)(5) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
משך האיחור של למעלה משנתיים וארבעה חודשים הינו פרק זמן לא מבוטל, בלשון המעטה, במיוחד כאשר המערער בניגוד לתקנה 76 (ג) לתקנות פשיטות הרגל כלל אינו טורח להגיש בקשה להארכת מועד מגובה בתצהיר ובה פירוט הנימוקים אשר מנעו ממנו הגשת תביעת החוב במועד, זאת תוך התעלמות מוחלטת מהחובה לעשות כן. בהינתן האמור לעיל, הערעור נדחה.
המערער ישלם הוצאות הערעור לקופת הפירוק בסכום של 10,000 ש"ח להיום.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

הנושה הגיש תביעת חוב על הסכום שבתיק ההוצל"פ - 1,515,931 ₪, המורכב מקרן חוב, ריביות, הצמדה, הוצאות ושכ"ט. זוהי הפעם הרביעית שבית המשפט נידרש לידון בעירעור על ההכרעה בתביעת החוב.
ערעור ראשון - ביום 24.11.19 דחתה הנאמנת את תביעת החוב של הנושה בהכרעה מנומקת ומפורטת, שבעיקרה נדחתה תביעת החוב לנוכח כך שהיא הוגשה שלא בהתאם לדרישות החוק והתקנות ולא צורפו מסמכים נדרשים לצורך בדיקתה.
כמו כן, אין מקום לקבל את תביעת החוב בשל האיחור בהגשת התביעה.
...
אני דוחה את טענות הנושה שהיה על המנהלת המיוחדת לאשר את מלוא החוב בגובה הסכום בהוצל"פ, וכן אין מקום לבצע את ההפחתות לא מגובה הסכום המאושר בפש"ר אלא מגובה הסכום בתיק הוצל"פ. הוראות החוק ברורות בעניין זה לגבי אופן חישוב הריביות, והמנהלת המיוחדת פעלה בהתאם להוראות אלה.
סוף דבר אני מורה על דחיית הערעור.
אני מחייב את המערער בהוצאות המנהלת המיוחדת בסך של 6,000 ₪.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על הכרעת החוב של הנאמן, במסגרתה דחה את תביעת החוב שהגישה המערערת מחמת איחור בהגשתה, ותוך שקבע כי גם לגופה היא לא הוכחה.
...
נוכח הקשיים והמחדלים האמורים מצד המערערת, דומה כי היה ניתן לשקול האם בכל זאת להיעתר לבקשה להארכת מועד רק אילו הייתה המערערת מראה כי סיכויי תביעתה גבוהים.
נוכח כל האמור, מתבקשת המסקנה כי המערערת לא הראתה "טעם מיוחד" להארכת המועד להגשת תביעת החוב.
לאור האמור, הערעור נדחה.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

על כך הוגש העירעור; טענות הצדדים המערערת טוענת במסגרת העירעור, שאין הצדקה להפחית את הסכומים מתביעת החוב, הואיל ומדובר בעו"ד אשר רשיונו נשלל לצמיתות; עוד נטען, כי היחיד לא הגיש כתב הגנה, ולגישתה אין הצדקה שמנהל ההסדר יתחשב בטענות ההגנה, שכן מדובר בהכשר להתנהלות לא הגונה; לדבריה, היתייחסות הנאמן מהוה היתעלמות מנסיבות התביעה, אינה הוגנת, ויתר על כן, אינו פוסק דבר בגין הנזקים הכלליים, מבלי שהוגש כלל כתב הגנה; עוד סבורה המערערת כי מתן משקל של קיום ההליך הקולקטיבי (ועיקרון השויון בין הנושים) אינו מידתי מבחינת הפגיעה התוצאתית בה. מנהל ההסדר השיב לערעור, וציין כי מקדמית, ראוי שהערעור יידחה על הסף, לאור האיחור בהגשתו, בהתאם להוראות תקנה 131 לתקנות חידלות פרעון ושקום כלכלי; לגופם של דברים, ציין מנהל ההסדר כי היה זה מחובתו שלא לקבל פסק דין בהעדר הגנה ככתבו וכלשונו, אלא מחובתו "להציץ מאחורי פרגוד" פסק הדין, בהתאם להוראות סעיף 211 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי; מקום שחובה על בעל תפקיד לבדוק מהות החיוב, ככל שנסיבות מתן פסק הדין מלמדות שישנו חשש ממשי שפסק הדין לא ניתן לגופו של עניין ואינו משקף את החוב האמתי; עוד ציין הנאמן שבית המשפט אינו מחליף את שיקול הדעת של בעל התפקיד, והעברת ביקורת שיפוטית על תוצאות ההכרעה לגופו של עניין צריכה להיות מצומצמת ומוגבלת.
במסגרת החלטתי המקדמית בהליך הוריתי גם על מתן תשובת היחיד לטענות המועלות בעירעור; היחיד השיב לערעור ולגישתו ראוי היה לדחות את העירעור על הסף בשל האיחור בהגשתו; היחיד מציין כי פסק הדין הכיל רכיבים מופרכים ובלתי נתפסים, וכי אין לראות בפסק דין בהעדר הגנה כהכרעה עובדתית במחלוקת שבין הצדדים, וכי מנהל ההסדר הפעיל שיקול דעתו באופן ראוי, ואף הלך כברת דרך ארוכה כלפי היחידה כאשר קיבל חלק מתביעתה למרות שהייתה חסרת תימוכין לחלוטין.
...
דיון והכרעה שאלה ראשונה – האם דין הערעור להידחות על הסף כאמור לעיל, הערעור הוגש 50 ימים לאחר מועד המצאת ההחלטה לב"כ הנושה; מנהל ההסדר בתשובתו ציין כי ראוי שהערעור יידחה על הסף, בהזדמנות הראשונה להשיב לערעור, 5 ימים לאחר הגשתו; 6 ימים לאחר שהוגש הערעור, הוגשה בקשת היחיד לדחיית הערעור על הסף, לאור האיחור הנטען בהגשתו; ביום 18.1.2023 הוריתי ליחידה להשיב לבקשה לסילוק הערעור על הסף, ותגובתה של הנושה הייתה כי לא איחרה בהגשת הערעור, שכן ההכרעה נתקבל אצל בא כוחה ביום 27.11.2022 ולא 21.2.2022 כפי שנרשם, לדברי ב"כ המערערת, בשוגג.
במסגרת זאת הורה בית המשפט לנאמן: "על מנהל ההסדר להשלים בדיקת שתי תביעות החוב האחרונות אשר הוגשו. לאור הנסיבות אשר פורטו בבקשה מס' 13, אני מורה למנהל ההסדר לבדוק את תביעות החוב על בסיס טענות התביעה וטענות ההגנה ולא על בסיס פסקי דין שניתנו ללא הגנה. מנהל ההסדר מוסמך לדון במכלול הרכיבים הנכללים בכתב התביעה בהתאם להוראות סע' 211 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי." יש לזכור, כי הוראות ס' 211 (ב) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי קובע: "211.
סוף דבר בהתאם, אני מורה על דחיית הערעור.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהחלטה מיום 07.11.2023 דחתה הנאמנת את בקשת הנושה לארכת המועד, ודחתה את תביעת החוב עקב איחור בהגשתה.
ביום 22.11.2023 הגישה הנושה בקשה למתן ארכה להגשת ערעור על החלטת הנאמנת, וטענה כי הגשת תביעת החוב באיחור נבעה מהתנהלות הנאמנת אשר שלחה את צו הכנוס לעו"ד שלא מייצג בתיק.
...
על-פי ההלכה הפסוקה, במצבים שבהם בשל צירוף נסיבות שונות, ובהן העדר מחלוקת של ממש על אודות החוב, אי-גרימת נזק למי מהצדדים, אי-חלוקת דיבידנד לנושים והעדר פגיעה באינטרס ההסתמכות מצד מי מבעלי הדין, יש להעתר לבקשה להארכת המועד להגשת תביעת החוב" רע"א 3702/17 ד"ר עבדאללה חג'אזי נ' עו"ד ליאור מזור – מנהל מיוחד לנכסי החייב (27.06.2016) פס' 12) (ההדגשה לא במקור) ואכן הריכוך הפסיקתי אין משמעו כי מדובר ב"תכנית כבקשתך" המאפשרת לנושה להגיש תביעת חוב כל אימת שיחפוץ.
בכל מקרה, ובהתאם לאישור המסירה שביצע החייב לידי ב"כ הנושה שלא נסתר, אני קובע כי צו הכינוס הומצא לנושה כדין ביום 02.11.2019.
לאור כל האמור לעיל, דין הערעור על החלטת הנאמנת להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו