מבוא
בתביעה זו עותר התובע כנגד החלטת המוסד לביטוח לאומי (להלן – הנתבע או המוסד) לדחות תביעתו לתשלום דמי אבטלה בשל העובדה שהתובע לשיטת המוסד אינו בבחינת "מבוטח מיוחד" בהתאם לסעיף 160(ו) לחוק הביטוח הלאומי, תשנ"ח – 1995 (להלן - החוק).
התובע, אשר אינו מיוצג על ידי עורך דין, מסר עדות ראשית בעל פה (מעבר למסמכים שהגיש לבית הדין) ונחקר בחקירה נגדית בדיון ההוכחות שהתקיים ביום 7.1.2020.
התובע הגיש ערעור על ההחלטה לאשר הגשת הודעה לצד ג' (בר"ע 64964-05-19).
במסגרת העירעור הבהיר התובע כי אינו טוען שהיה עובד שכיר בתקופה שבה היה לו הסכם היתקשרות עם אפקון כעצמאי ולאור הבהרתו האמורה והצהרתו ברוח זו התקבלה בקשתו וההודעה לצד שלישי נמחקה.
לטענת הנתבע, התובע התייצב לראשונה בלישכת התעסוקה ביום 20.8.2017 [נ/2] ועל כן התאריך הקובע ביחס אליו יש לבחון את זכאותו של התובע לדמי אבטלה הוא יום 1.8.2017, וזאת בהתאם לסעיף 158 בחוק.
נפנה לבחון האם התובע עומד בדרישת תקופת האכשרה בהתאם לסעיף 161(א) לחוק הקובע כי "תקופת האכשרה לגבי תקופת אבטלה פלונית היא 12 חודשים קלנדריים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה, בעד אחד או יותר מהימים בחודש, בתוך 18 החודשים בתכוף לתאריך הקובע", כלומר 12 חודשים קלנדריים בהם מבוטח התובע דמי אבטלה עבד כשכיר עבור מעסיק ששילם לנתבע דמי ביטוח אבטלה עבורו.
ניתן היום, ה' אב תש"פ, (26 יולי 2020), בהיעדר הצדדים ויישלח אליהם.
...
דיון והכרעה
לאחר ששקלנו את מכלול הראיות ואת העדות שהוצגה לפנינו הגענו לכלל מסקנה כי התובע אינו זכאי לדמי אבטלה ומשכך אין מנוס מדחיית התביעה.
הגענו לכלל מסקנה כי הטענה בדבר התייצבות התובע בלשכת התעסוקה כדורש עבודה בחודש אוגוסט 2016 לא הוכחה.
מהטעמים האמורים אין מנוס מדחיית התביעה.