מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על דחיית תביעה לפיצויי פיטורים והודעה מוקדמת

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

המערער משיג על דחיית רכיב התביעה להחזר תשלום מס הכנסה לשנות המס 2013 ו – 2014; קביעת כב' הרשמת שהתובע התפטר וכפועל יוצא דחיית התביעה לפצויי פיטורים, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין ותמורת הודעה מוקדמת ומנגד קזוז תמורת הודעה מוקדמת מהסכום שנפסק לזכותו; הסכום שנפסק לזכותו בגין פדיון חופשה; ואי פסיקת הוצאות לטובתו.
...
לא מצאנו כי יש מקום להתערב בהחלטת הערכאה הדיונית בקביעת שיעור ההוצאות.
לאור כל האמור, הערעור בקשר לפסיקת ההוצאות נדחה.
סוף דבר הערעור נדחה ברובו, למעט האמור בסעיף 23 לענין פדיון חופשה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לפיכך נדחתה תביעת המשיב לפצויי פיטורים, פיצויים בגין עריכת שימוע וחלף הודעה מוקדמת.
בית הדין עוד דחה את טענת המשיב כי לא הומצאה לו הודעה לעובד אך קבע כי אף מהודאת עדי המבקשת עולה כי חלה טעות בהודעה לעובד בה נרשם שכר "נטו" במקום שכר "ברוטו" ומשעה שנמסרה הודעה לא מדוייקת לעובד יש מקום לחייב את המבקשת בפצוי בסך 5,000 ש"ח. המבקשת הגישה ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי.
...
המשיב טוען כי יש לדחות את הבקשה.
לאחר בחינת טענות הצדדים וכלל החומר שבתיק הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
סוף דבר – הבקשה נדחית.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

במסגרת התביעה עתר המערער לתשלום הפרישי שכר מינימום, פצויי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת, דמי הבראה ופצוי בגין אי ביצוע הפקדות לתגמולים, בסך כולל של 213,252 ₪.
במהלך הבאת הראיות הוגשו מטעם המערער תצהיר שלו וכן תצהירים של שני עובדים שלפי הנטען עבדו עמו, והגישו גם הם תביעות דומות כנגד המשיב - מר מחמוד כעאבנה (שתביעתו היתנהלה בתיק סע"ש 23008-04-15 ונדחתה, ותצהירו נמשך כיוון שלא התייצב) ומר אברהים צלאח (שתביעתו היתנהלה בתיק סע"ש 25822-06-13, בו הושג הסדר מחוץ לכתלי בית הדין וסוכם על דחיית התביעה).
...
הטעמים לכך הם שכלל לא מצוין בהם שם המעסיק ואין עליהם כל פרטים שיש בהם כדי ללמד על קשר עם המשיב (וזאת "גם אם לא שוכנענו כי הנתבע עצמו מנהל כרטיסים אחרים עם חותמות" ו"אף אם אין חולק על כך שנסאר עבד שנים רבות אצל הנתבע"); ג'מאל לא ציין בעדותו כי "העובדים שלו" נשלחו לעבודה רק אצל המשיב; וג'מאל אף אישר כי יש לו ניירת שהוא מנהל לעצמו ביחס לכלל עובדיו, אך הוא בחר שלא להביאה הגם שיכולה הייתה ללמד "כיצד מנהל ג'מאל את העובדים ובכלל זה את התובע, מתי והיכן עבדו", ויש לזקוף את אי הצגתה לחובת המערער.
הערכאה הדיונית מגבשת את הכרעתה על סמך התרשמות ממכלול הראיות ואילו ערכאת הערעור אינה בוחנת בהכרח את כל הראיות מחדש, אלא מתמקדת בטענות המועלות בערעור בנוגע לטענות ספציפיות".
אשר על כן, לו דעתי תישמע יש לדחות את הערעור ולחייב את המערער לשאת בהוצאות המשיב ובשכר טרחת עורכי דינו בסכום של 7,000 ש"ח. השופט מיכאל שפיצר קראתי את חוות דעתה המקיפה והיסודית של חברתי השופטת סיגל דוידוב – מוטולה, אולם אני סבור שאין הצדקה להתערב בקביעותיו העובדתיות והמנומקות של בית הדין קמא.
   סוף דבר על דעת רוב חברי המותב, ובניגוד לעמדתם החולקת של השופטת סיגל דוידוב-מוטולה ונציג ציבור (עובדים) מר אמיר ירון, הערעור נדחה כמפורט בחוות דעתו של השופט רועי פוליאק, והמערער יישא בהוצאות המשיב ושכר טרחת עורכי דינו בסך של 7,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

אשר על כן נדחות תביעות התובע לפצויי פיטורים, לדמי הודעה מוקדמת ולפצוי בגין פיטורים שלא כדין.
זכות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה תוך 30 ימים.
...
לפיכך התביעה לדמי הבראה נדחית, וחבל שהתובע הגיש תביעתו תוך אי פריסת מלוא העובדות הרלוונטיות, ואף התכחש בדיון המוקדם לקבלת תשלום פדיון דמי הבראה בגמר חשבון, בטרם הודה בכך שתשלום זה התקבל על ידו.
התוצאה התביעה נדחית ברובה.
הנתבעת תשלם לתובע דמי נסיעות בסך 5,525 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.9.19 עד לתשלום בפועל.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 7,500 ₪.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על הכרעת החוב של הנאמן, במסגרתה דחה את תביעת החוב שהגישה המערערת מחמת איחור בהגשתה, ותוך שקבע כי גם לגופה היא לא הוכחה.
ביום 22.1.2017 הגישה המערערת תביעה לבית הדין לעבודה נגד החייבת בגין שכר עבודה, פצויי פיטורין, הודעה מוקדמת, הבראה, חופשה שנתית והפרשות לפנסיה.
ביום 25.7.2021 הודיע הנאמן לבא כוחה דאז של המערערת כי החליט לדחות את תביעת החוב בשל האיחור בהגשתה, וכן ציין כי יש לדחות את טענות המערערת אף לגופן.
...
נוכח הקשיים והמחדלים האמורים מצד המערערת, דומה כי היה ניתן לשקול האם בכל זאת להיעתר לבקשה להארכת מועד רק אילו הייתה המערערת מראה כי סיכויי תביעתה גבוהים.
נוכח כל האמור, מתבקשת המסקנה כי המערערת לא הראתה "טעם מיוחד" להארכת המועד להגשת תביעת החוב.
לאור האמור, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו