סעיף 7 לנספח ב' להסכם עוסק בפרעון מקצת החוב בהסדרי פשרה:
"במקרה בו נפרע חוב החייב בכל שלב משלבי הכנוס, במסגרת הסדר פשרה שאושר על ידי המשרד, הכולל תשלום הוצאות הכנוס על ידי החייב, רשאי עו"ד לגבות את שכר טירחתו מהחייב, בהתאם להוראות תקנות המיסים (גביה)(קביעת הוצאות שהוצאו בנקיטת אמצעי אכיפה), התשנ"ג-1993, בכפוף לאישור שכר הטירחה מראש ע"י המשרד ובכפוף לכך ששכר הטירחה לא יעלה על הסכום הקבוע בתקנות ההוצאה לפועל (שכר טירחת עורכי דין וכונסי נכסים), התש"ס-2002 (להלן – תקנות ההוצל"פ). למען הסר ספק יובהר כי עו"ד לא יהיה זכאי לשכר הטירחה הקבוע בתקנה 2 לתקנות ההוצל"פ".
סעיף 6 לנספח ב' להסכם קובע את הסדר שכר הטירחה לסיטואציה בה נפרע מלוא החוב טרם מימוש הנכס, אך לאחר שהתקבלו הצעות לרכישת הנכס:
"נפרע מלוא חוב החייב למשרד לאחר שהתקבלו הצעות לרכישת הנכס, ואולם בטרם הוכרז על קונה בהליכים למכירת הנכס נשוא השיעבוד/עיקול, זכאי עו"ד לשכר טירחה בשיעור 5% מסכום החוב שנפרע, ואולם שכר הטירחה לא יעלה על 20,000 ש"ח, אלא אם כן שולם שכר טירחת עו"ד כמפורט בסע' 7 להלן".
סעיף 5 לנספח ב' להסכם קובע את הסדר שכר הטירחה במצב בו נפרע חוב החייב לאחר שמונה עו"ד ככונס נכסים, ולפני שהתקבלו הצעות בכתב לרכישת הנכס:
"נפרע חוב החייב למשרד לאחר שמונה עו"ד ככונס נכסים מטעם המשרד, וקודם שהתקבלו הצעות בכתב לרכישת הנכס, זכאי עו"ד לשכר טירחה בשיעור של 5% מסכום החוב שנפרע בפועל או 5,000 ₪, לפי הגבוה מביניהם, ואולם שכר הטירחה לא יעלה על 10,000 ₪, אלא אם שולם שכר טירחת עו"ד כמפורט בסעיף 7 להלן".
החוקר ליאור בר-חן (ע.ת.1)
פקד ליאור בר-חן העיד בישיבת יום 24.1.17.
לימים הבין, שהחייב גבאי הוא קרוב מישפחה של עו"ד מיכה גבאי – שהוא מי ש"מנהל את המאפייה הישראלית", ואף הצהיר שיביא עדויות של אנשים בנושא זה. הסביר, שקיימת פעילות של גורמים פרטיים פליליים ששולטים ברשות המיסים, במישטרה, בהוצאה לפועל ובבתי המשפט, וזה האירגון הכי מסודר במדינה, כשעו"ד מיכה גבאי עומד בראש אותו ארגון.
הנאשם נישאל אם משך כספים מחשבונות הפקדון/הנאמנות שלא על פי רשות רישמי ההוצאה לפועל אלא על חשבון ציפייה עתידית לשכר טירחה, ובאופן מפתיע השיב על כך בשלילה (עמ' 1041 לפרוטוקול, שורות 21- 23).
לפי עדויות התביעה, פעולותיו של הנאשם הן אלו שהובילו את רשות המסים לבקש מהנאשם להמציא את כל הנתונים על אודות תיקים אלו, שכן הנאשם הגיש בהם ערעור על החלטות רשם ההוצל"פ מבלי שיידע את הגורמים הרלבאנטיים ברשות המסים.
ביום 18.2.08, הגיש המציע (חברת ש.י.א רפאל פרוייקטים בע"מ) לבית-המשפט השלום בתל-אביב תובענה בדרך של המרצת פתיחה, כנגד הנאשם, להצהרה על בטלותה של הערבות הבנקאית לאחר שזו חולטה, וביום 27.12.09 ניתן פסק-דין לפיו נדחתה התובענה (ת/125).
...
באישום 3, אני מרשיעה את הנאשם בביצוע עבירה נוספת של גניבה בידי מורשה לפי סעיף 383(א)(2) + 393(2) לחוק העונשין בכך, שבעת שהנאשם שימש מנהל עזבון, שלח ידו בגניבת כספי תקבולי מכירת הדירה באילת על סך של 106,083 ₪, אותם נמנע מלהעביר ליורשי המנוח צבי קלינגר ז"ל, והכל כפי שפורט בהרחבה בתיאור האישום השלישי.
באישום 4, אני מרשיעה את הנאשם בביצוע עבירה של גניבה בידי מורשה לפי סעיף 383(א)(2) + 393(3) לחוק העונשין בכך, שבעת ששימש כבא-כוחו של בעל נכס – מר משה אביטל, נטל לעצמו שלא כדין כספי ערבות בסך 395,000 ₪, והכל כפי שפורט בהרחבה בתיאור האישום הרביעי.
באישום 5, אני מרשיעה את הנאשם בביצוע ריבוי עבירות של השמטה מתוך דו"ח על-פי הפקודה כל הכנסה שיש לכללה בדו"ח לפי סעיף 220(1) לפקודה וכן ריבוי עבירות של מרמה ערמה או תחבולה לפי סעיף 220(5) לפקודה, בסך כולל של 8,614,104 ₪.