השופטת לאה גליקסמן
העירעור שלפנינו סב על פסק דינו של בית הדין האיזורי תל-אביב בשלוש תובענות שאוחדו (ב"ל 9900-01-18, ב"ל 27785-10-18, ו-ב"ל 38233-01-18; השופט דורי ספיבק), במסגרתו נדחתה תביעת המערער להכרה בפגיעה בכתפו השמאלית בעילת המקרוטראומה, וכמו כן נדחו שתי תביעותיו להכרה בו כ-"נכה נזקק", בהתאם להוראת תקנה 18א לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז – 1956 (להלן – התקנות), בגין שתי תקופות נכות זמנית שנקבעו למערער על ידי ועדה רפואית עקב ניתוח שעבר בכתפו הימנית.
ביום 4.9.2017 הגיש המערער תביעה להכרה במחלת מיקצוע או ליקוי רפואי עקב תנאי עבודה בגין הכאבים מהם סבל בכתפו השמאלית בשל קרעים בגיד ה-SS בכתף זו.
ביום 24.10.2017 עבר המערער ניתוח בכתפו הימנית.
בית הדין האיזורי ביכר את עמדת ועדת הרשות בסוגיה זו, לאחר שניתח את העדויות שנשמעו בפניו בעיניין.
על כן, על אף שבעניין יפה הראל הוכרה תביעתה של קופאית ביחס לכתפה בעילת המקרוטראומה, הרי ששם הוכחו "קיומה של התשתית העובדתית הדרושה לפגיעה בדרך של מקרוטראומה וגם קיומו של קשר סיבתי-רפואי בין התנועות שהמערערת מבצעת בעבודתה לבין הופעת המחלה בכתפה" (עניין יפה הראל, בפיסקה 10).
...
בתצהיר שהגיש המערער במסגרת התביעה השלישית (ב"ל 27785-10-18) התייחס המערער לחקירתו במוסד ולכך שאמר כי הפסקת עבודתו נבעה מהניתוח שעבר בראשו, והסביר כי "באותו מעמד לא היה לי חשוב בגלל מה אני מפסיק לעבוד. האמרה הזאת הוצאה מלשוני תוך כדי רמייה של החוקרת...". אנו סבורים, כי אין לקבל את הסבריו המאוחרים של המערער לדברים שמסר לחוק המוסד, שכן הסברים אלה אינם מתיישבים זה עם זה, ויש להעדיף את הגרסה המוקדמת שנמסרה לחוקר המוסד, כחודש לפני הניתוח בכתף ימין, שלפיה השכיר את המינימרקט לעובד שלו מר גרסי ארז כבר בחודש מרץ 2017, כיוון שלא יכול היה להמשיך לעבוד עקב ניתוח הראש שעבר.
אשר על כן, דין הערעור גם בהתייחס לתביעה השנייה והשלישית, להידחות.
סוף דבר
הערעור נדחה במלואו.