תמורת הודעה מוקדמת ופיצויים בגין פיטורין שלא כדין
התובעת טענה כי בתקופה השנייה היא פוטרה, מבלי שנמסרה לה הודעה מוקדמת, ומבלי שנערך לה שימוע ועתרה לסעדים בגין כך.
בשים לב למסקנתנו לפיה התובעת לא הרימה את הנטל להוכיח כי פוטרה מעבודתה בתקופה השנייה, דין תביעתה לתמורת הודעה מוקדמת ופיצויים בגין פיטורים שלא כדין, להדחות.
לטעמנו, אין צורך להדרש לשאלת הקף ניצול החופשה כלל, שכן דין התביעה להדחות על יסוד טענות התובעת עצמה, ולהלן נסביר: התובעת מודה (סעיף 69 לתצהירה), על יסוד רשומי הנוכחות שצרפה, כי היא ניצלה בפועל 28 ימי חופשה, אלא שלא לקחה בחשבון כי בחודש 11/2018, עת נותקו יחסי העבודה בתקופה הראשונה, נכלל בתלוש 11/2018 פדיון חופשה בעד 6 ימי חופשה, ואשר בהעדר טענה אחרת, אין מקום שלא לקחתו בחשבון ניצול החופשה.
אשר לסוגיית הרכב ולשכר התובעת – על פי העולה מטענות הצדדים, בתקופה הראשונה הוסכם ביניהם על שכר בסך של 10,000 ₪ נטו, וכן הועמד לרשות התובעת רכב על חשבון המעסיק, אך בתלושי השכר אין זכר לאותה "הטבה" בשווה כסף (לא בדרך של זקיפה וגילום ולא בדרך אחרת).
לעמדתנו, מכוח סעיף 2(א)(5) לחוק הודעה לעובד, ואף מכוח חובת תום הלב, היה על הנתבעת למסור לתובעת הודעה בכתב על ביטולו של סעיף 11 להסכם העבודה, בנושא הרכב, ומשלא כך נהגה התובעת, הפרה את חובתה.
לצדדים זכות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים, וזאת תוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין.
...
הנתבעת הכחישה את זכות התובעת לסכומים הנתבעים וכן את זכותה לפיצוי בגין רכיב זה.
דיון והכרעה – לאחר שבחנו את טענות הצדדים, הראיות אשר מונחות לפנינו, ובראי הדין החל, הגענו למסקנה לפיה יש לדחות את תביעת התובעת לפיצוי בגין עוגמת נפש, כפי שיפורט להלן.
מכאן, שהתביעה לפיצוי בעד עוגמת נפש, נדחית.
לסיכום
התביעה מתקבלת בחלקה, כך שעל הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים, אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום שיומצא לה פסק הדין:
סך של 5,185, בגין פיצויי פיטורים בעד התקופה הראשונה , בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מתאריך 24/06/19 ועד למועד התשלום המלא בפועל.