מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על דחיית תביעה כספית בפרויקט פינוי-בינוי

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום ברמלה (כב' השופט הבכיר ז' ימיני) בהפ"ב 71246-06-20 (להלן: "פסק הדין"), שדחה את בקשת המבקש לבטל ולחילופין לתקן פסק בוררות שניתן על ידי השופט בדימוס א' גולדס (להלן: "הבורר"), וקיבל את בקשת המשיבים לאשר את פסק הבוררות.
המבקש ייצג את המשיבים בהסכם שנוגע לפינוי בינוי של הדירה וגבה מהם שכ"ט בסך של 5,850 ₪ כולל מע"מ. על גבי החשבונית נכתב בכתב ידו של המבקש: "להזכירך, שכרי הוא בשיעור 20% + מע"מ מכל סכום שתקבלי משווי כל נכס מעיזבון המנוח צבי ציגלניק ז"ל". המבקש הגיש נגד המשיבים תביעה לתשלום סך של 291,600 ₪ המשקף, על פי הנטען, סך של 20% בתוספת מע"מ משווי זכויותיה של המשיבה בדירה לאחר הליך פינוי בינוי (להלן: "הדירה החדשה"), בקיזוז הסכומים שגבה בעבר על חשבון שכר טירחתו.
אשר לשאלת ההסכמה לדחיית מועד תשלום שכרו של המבקש עד לפטירת האלמנה ושיעור שכר הטירחה לפי שווי חלקה של המשיבה בדירה החדשה, נפסק כי בגירסת המבקש " אין אפילו קורטוב אחד של אמת ולטעמי היא נולדה לצורך ההליכים המשפטיים... בשום מקום אין כל ראיה מטעם התובע (המבקש - ב.ט.) כי היתה הסכמה לדחות את מועד תשלום שכרו עד פטירת האלמנה ו/או למימוש הדירה של המוריש, או עד למועד בו לנתבעים יהיה כסף לשלם לו" (סעיף 37 לפסק הבוררות).
רק בשנת 2017, עת החל המו"מ עם היזם לקראת פרויקט פינוי - בינוי, המבקש שינה את טעמו והחל בפרשנות חדשה ביחס לגובה שכר הטירחה.
...
בסופו של דבר, הבקשה לביטול פסק הבוררות נדחתה.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, סבורה אני כי דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתגובת המשיבים.
מהטעמים המפורטים ראיתי לדחות את הבקשה לרשות ערעור.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לכך הוסיפו המערערים וטענו כי דין התביעה להדחות על הסף, הואיל ובמסגרת התביעה טוענים התובעים כי העבודות נשוא ההסכם להן התבקש אישור המפקח, הן ברכוש המשותף.
אשר לכך, הנני מוצאת לציין כי המפקח הצביע על כך שמעדותו של המערער 2 עלה כי הוא מיתנגד עקרונית לפרויקט הואיל והוא מעדיף פרויקט פינוי בינוי.
נטען כי לשם הוצאת ההיתר נידרש היזם לשלם אגרות בנייה בסך של מיליון ש"ח. נטען כי היזם מוכן לשלם את אגרות הבנייה ובילבד שלא תוגדל חשיפתו בפרויקט זה, קרי שפסק הדין לא יעוכב, באופן שיתאפשר למערערים יומם באמצעות תביעה כספית של נזקיהם.
...
כך, בעמוד 245 לפסק דינו קובע כבוד השופט טירקל: "אם ימצא בית-המשפט שנזקו של הפוגע בזכות גדול מהתועלת שיפיק בעל הזכות מהסרתה של הפגיעה, יהיה רשאי לאשר את הפגיעה וכך לשלול מן הבעלים את זכותו. משמעות הדבר היא הפקעה של זכות הקניין מכוח שיקולים הזרים למהותה. אין זה מתקבל על הדעת.
" באותו מקרה, בסופו של דבר, הורה בית המשפט על הריסת הגדר הפולשת ואולם, דחה התביעה להריסת המטבח (ששטחו עמד על 2.3 מ"ר).
סוף דבר; משנדחו כלל טענות המערערים – הערעור נדחה.

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת רשם בית המשפט המחוזי, השופט יואב פרידמן מיום 3.4.23 ליתן למשיבים 1,2 פטור חלקי מתשלום אגרה בתביעה כספית על סך כ-56 מיליון ₪.
אין מחלוקת לגבי טענות היסוד של המשיבים שהם סיפקו למערערת, לבקשתה, שירותים שמטרתם קידום פרויקטים של פינוי-בינוי, וכי המערערת לא שילמה להם עבור שירותים אלה.
לטענתם יש לדחות את טענת המערערת שהרשם לא נתן ביטוי הולם ליחס בין קיומה של עילת תביעה לבין סכוייה לאור גובה סכום התביעה.
...
המשיבים לא הביאו חוות דעת מומחה, ואני דוחה את אמירתם שלפיה יהיה עליהם לחקור אנשים רבים שמומחים בהתחדשות עירונית, בנוהלי החברה הכלכלית חדרה, שווי מקרקעין ועוד.
על פי כל האמור לעיל, אני מקבל את הערעור, מבטל את החלטתו של הרשם בדבר פטור חלקי מאגרה, דוחה את בקשת המשיבים לפטור מאגרה, ומחייב את המשיבים, בהתחשב גם בהחלטתי מיום 21.5.23, בתשלום הוצאות המערערת שהן אגרת הערעור ועוד 7,500 ₪ שכר טרחת עורך דין.
המשיבים ישלמו את האגרה בתוך 14 יום, שאם לא כן תימחק התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית, על סך 200,000 ₪, שהגיש התובע, הטוען לבעלות על דירה בבית משותף המצוי ברחוב בן יהודה 8 בנתניה (להלן הבניין), והמיועד לפרויקט פינוי בינוי, כנגד הנתבעים, המייצגים את חברת הבניה רם אדרת ואת פולי טטרו, יזם הפרויקט (להלן הפרויקט).
התובע לא הגיש ערעור על ההחלטה.
בתקנה 63 (ב) לתקנות נקבע כי בישיבת קדם המשפט יורה בית המשפט על דרכי הדיון בתובענה במטרה לייעלו, לפשטו ולהחישו; בכלל זה רשאי הוא מיוזמתו או לבקשת בעל דין – " (16) למחוק את כתב התביעה או לדחות את התובענה או לתת פסק דין אם מצא כי כתב ההגנה אינו מגלה הגנה כלל". תקנה 3(א) לתקנות קובעת כי "בית המשפט אחראי על ניהול ההליך השפוטי לשם הגשמת המטרות שביסוד תקנות אלה; לשם כך עליו ליזום, אם נידרש, ולהחליט כל החלטה לפי תקנות אלה במטרה לקדם את היתנהלותו של הליך ראוי והוגן". הלכה פסוקה היא, כי בית המשפט ישתמש בסמכותו למחוק תביעה על הסף רק במקרים בהם יהיה ברור, כי התובע לא יכול לקבל, על יסוד הטענות המבססות את תביעתו, את הסעד המבוקש.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכתבי הטענות על נספחיהם, ולאחר ששמעתי טיעוני הצדדים בדיון בפני, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לסלק התביעה על הסף.
במקרה הנדון, נחה דעתי כי גם אם התובע יוכיח את כל טענותיו, אין כתב התביעה במתכונתו מגלה עילה כלפי הנתבעים, וממילא אף אינו מזכה את התובע בסעד לו הוא עותר.
לאור התוצאה אליה הגעתי מחד, וסילוקה של התביעה כבר בשלב המקדמי מאידך, החלטתי לחייב את התובע בהוצאות (מתונות) בסך של 5,000 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

על פי הנטען בכתב התביעה, לצורך ביצועו של פרויקט "פינוי בינוי" ברמלה (להלן: פרויקט רמלה), סינקו ונקסט הקימו יחדיו חברה משותפת (להלן: החברה המשותפת), כאשר לסינקו ולנקסט חלק שווה במניותיה.
לנוכח הנטען, התבקש בית המשפט המחוזי ליתן מספר סעדים, ובכלל זה להצהיר כי סינקו מנהלת את ענייניה של החברה המשותפת באופן שמקפח את נקסט; להצהיר כי נקסט זכאית למחצית מריווחי פרויקט רמלה; לתת הוראות שונות הנוגעות לפעולות שהתבצעו, לכאורה, על-ידי הנתבעים; ולחייב אותם בפצוי כספי בסך 150,000 ₪ בגין התנהלותם.
דיון והכרעה לאחר עיון בהחלטת בית המשפט המחוזי, וכן בבקשת רשות העירעור על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להדחות.
...
עם זאת, כפי שיובהר להלן, דין הבקשה להידחות לגופה.
לאור כל האמור – אני מורה על דחיית הבקשה, בכפוף לקבלת הסכמת המותב שדן בהליך הראשון (השופט ג' גונטובניק) לאיחוד הדיונים.
עם הבקשה, נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו