ביום 2.5.2011 הוכרה המערערת כמי שזכאית לדירה בדיור צבורי, בת 4 חדרים, בהתאם להוראות חוק זכויות הדייר בדיור הצבורי, התשנ"ח-1998, ולנוהל 08/05 של משרד הבינוי והשיכון שהוצא מכוחו: "הקצאת דירות בשכירות בשיכון הצבורי" (להלן: הנוהל).
המשרד טען בתגובה, כי אם חפצה המערערת בדירת 3 חדרים, עליה להגיש בקשה מסודרת לפי הנוהל, ולהבהיר כי היא מסתפקת בדירה קטנה יותר מזו שהיא זכאית לה. בנוסף נטען לקיומן של עילות סף, אשר די בהן כדי לדחות את העתירה.
נטען כי המערערת לא צרפה לעתירה את המשפחה הראשונה בתור לדירה בת 3 חדרים, ומיועדת להכנס לדירה (להלן: המועמדים), הגם שקיבלת העתירה עלולה להביא לפגיעה בה. כמו כן נטען, כי המערערת לא מיצתה הליכים עובר להגשת העתירה, בכך שלא הקדימה ופנתה למשרד, בדרישה לעבור לתור הממתינים לדירת 3 חדרים, וגם לא העלתה לפני המשרד את טענתה, כי יש לאחד את תור הממתינים.
הבקשה מתקבלת איפוא, חתימת החוזה מול המועמדים תעוכב; והדירה לא תאוכלס, עד למתן פסק דין בעירעור.
אעיר, כי סמכותה של ערכאת ערעור, לצרף צד לערעור, אף שלא היה צד להליך בערכאה הדיונית, נקבעה בעבר בתקנה 425 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984; תקנה זו הוחלה גם על ערעור על פסק דין שניתן בעתירה מינהלית, מכוח תקנה 34 לתקנות בתי משפט לענינים מנהליים (סדרי דין), התשס"א-2000.
...
לאור דברים אלה, דחתה השופטת ד' ברק-ארז את הבקשה, בקובעה כי "במצב הדברים הנוכחי ובהתחשב באמור בתגובת המדינה, אין להיעתר לבקשה. בשלב זה, הובהר כי אכלוס הדירה לא יבוצע עד למועד הקבוע לדיון בתיק בבית המשפט המחוזי. ממילא, בית המשפט המחוזי עוד לא נדרש לגופה של הבקשה לצו ביניים, ובנסיבות העניין ניתן לאפשר לו לעשות כן ללא חשש שייגרם נזק למי מהצדדים. חזקה על המשיבות כי אם יחול שינוי רלוונטי בתשתית העובדתית עוד בטרם יתקיים הדיון בתיק, הן יעדכנו בכך את המבקשת ואת בית המשפט המחוזי. יתר על כן, דרכה של המבקשת פתוחה לפנות לבית המשפט המחוזי בבקשה להקדמת הדיון שנקבע בתיק, בהתחשב בנסיבותיה ובהיבטים האנושיים של העתירה. ככל שבקשה כאמור אכן תוגש יכריע בה בית המשפט המחוזי לפי שיקול דעתו ובהתאם לאילוצי יומנו" (בר"ם 8334/20 פלונית נ' מדינת ישראל משרד השיכון, פסקה 9 (2.12.2020)).
לאחר שנתתי דעתי על טענות הצדדים מזה ומזה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה של הבקשה להתקבל.
הבקשה מתקבלת אפוא, חתימת החוזה מול המועמדים תעוכב; והדירה לא תאוכלס, עד למתן פסק דין בערעור.