מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על דחיית ערר לדרגת נכות יציבה בנפגעי עבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה), מיום 08.07.2019, אשר דחתה את ערר המערער והותירה את דרגת נכותו היציבה בשיעור 10% מיום 15.04.2016.
לנוכח האמור, נדחה הערר ונקבעה למערער דרגת נכות יציבה בשיעור 10% מיום 15.04.2016.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בהודעת הערעור ובכתב התשובה, בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים, הגעתי למסקנה, כי דין הערעור להידחות ואין טעם להתערבות בית הדין בהחלטת הוועדה.
הוועדה הגיעה למסקנה, כי אין הגבלה תפקודית ואין מטטרסלגיה, ומדובר בקביעה רפואית מנומקת וסבירה.
נדחית גם הטענה בנוגע לסתירות בין קביעות הוועדה הרואית מדרג ראשון לעומת קביעות הוועדה לעררים.
סוף דבר לאור כל האמור, הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה), מיום 12.2.2019, אשר דחתה את ערר המערער והותירה את דרגת נכותו היציבה בשיעור 15% מיום 1.3.2018.
לנוכח האמור, נדחה הערר ונקבעה למערער דרגת נכות יציבה בשיעור 15% מיום 1.3.2018 (לאחר הפעלת תקנה 15 במלואה).
...
הוועדה עיינה בתיעוד הרפואי וציינה, כי קיימת אבחנה של הפרעה דו קוטבית, והוסיפה כי "ידוע שאיננה נגרמת על ידי חשיפה לדחק אלא מדובר בהפרעה אנדוגנית". עוד הדגישה הוועדה, כי לדברי המערער "מצבו הנפשי החמיר לאחר תאונה מ- 2018". הוועדה הגיעה למסקנה שאין קשר סיבתי בין מצבו הנפשי של המערער ובין תאונת העבודה, ונימקה החלטתה כך: "לאור תולדת הפרעה נפשית, מדובר בהחמרת מצב לפני 6 חודשים דהיינו לאחר תאונה נוספת מ- 2018. כמו כן, על פי אבחנה של הפסיכיאטרית המטפלת מדובר בהפרעה דו קוטבית שכידוע אינה נגרמת על ידי חשיפה לדחק אלא על ידי אספקט תורשתי וניתנת להגדרה כהפרעה אנדוגנית. לכן ניתן היה לקבוע בגינה נכות זמנית בלבד אשר אמורה היתה להסתיים כי מדובר בתקופה של מעל שנתיים מאז הפגיעה". הוועדה התייחסה לחוות דעתה של ד"ר גופמן מיום 25.11.2017, בה צוינה אבחנה של תגובה הסתגלותית, אך הבהירה שאינה מסכימה עם ד"ר גופמן מאחר שבמועד מאוחר לחוות הדעת התברר שהאבחנה המדויקת היא הפרעה דו קוטבית.
נדחית טענת המערער ששגתה הוועדה כשלא ערכה חשבון עובר ושב בנוגע לממצאים הפסיכיאטריים שמצאה בבדיקתה.
דין הטענה להידחות, שכן נכות זמנית אינה מהווה קביעה חלוטה בנוגע לקיומו של קשר סיבתי בין ליקוי מסוים ובין הפגיעה בעבודה.
סוף דבר לאור כל האמור, הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה), מיום 17.6.2020, אשר קבעה למערערת דרגת נכות יציבה בשיעור 0%, מיום 1.6.2019.
בהתאם לאמור, נדחה הערר ולמערערת נקבעה דרגת נכות יציבה בשיעור 0% מיום 1.6.2019.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בכתב הערעור ובכתב התשובה, בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפניי, ולאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, הגעתי למסקנה, כי דין הערעור להידחות ואין טעם להתערבות בית הדין בהחלטת הוועדה.
מאותו טעם אף נדחית הטענה שהיה מקום לקבוע למערערת נכות בגין כאבים.
דין הטענה להידחות.
סוף דבר לאור כל האמור, הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה), מיום 26.11.20, אשר קבעה למערערת דרגת נכות יציבה בשיעור 0%, מיום 1.7.20.
הועדה סיכמה את מסקנותיה כך: "מדובר באשה בת 49 אשר נפגעה מאחור ברכבה. הייתה חגורה ולא ניפתחו כריות אויר. בבדיקתה בחדר מיון תנועות הצואר היו חופשיות. יש לציין כי גם בועדה מדרג ראשון תנועות הצואר היו חופשיות. גם בעת הבדיקה הבלתי פורמאלית תנועות הצואר היו חופשיות ללא עדות לכאב או סבל. רק בעת הבדיקה הפורמאלית כיווצה את שרירי צוארה ומנעה תנועות שביצעה קודם לכן באופן חופשי. אין הלימה בין תלונותיה והבדיקות הרפואיות שעברה בתחום הקליני הן במיון והן בועדות קודמות, ועל כן הועדה דוחה את העירעור בתחום של תנועות עמוד שדרה צוארי. לגבי ממצא באולטרסאונד בכתף ימין אין קשר בין הארוע התאונתי לקרע החלקי של 4 מ"מ שהוא על רקע נווני. מנגנון התאונה אינו מסביר קרע זה. גם בבדיקת הכתפיים נימנעה מלהניע, אך כאשר מדובר בשנה ותשעה חודשים לאחר התאונה בה מתלוננת על הגבלה בתיפקוד ביד זו, לא היה דילדול שרירים, דבר המסביר תיפקוד תקין. יש לציין כי גם בבדיקת האולטרסאונד נרשם על אי שתוף פעולה כחלק מהבדיקה. הועדה גם אינה מקבלת את הערכת הנכות של ד"ר רוזנברג, לא בנושא הצואר ולא בנושא הכתף, וזאת לאור הנימוקים שהובאו קודם לכן". בהתאם לאמור, נדחה הערר ולמערערת נקבעה דרגת נכות יציבה בשיעור 0% מיום 1.7.20.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בכתב הערעור ובכתב התשובה, בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפניי, ולאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, הגעתי למסקנה, כי דין הערעור להידחות ואין כל הצדקה להתערבות בית הדין בהחלטת הוועדה.
בעניין זה מקובלת עלי טענת המשיב, כי חוות דעת היועץ הרפואי מטעם בית הדין אינה רלוונטית לקביעת דרגת נכותה של המערערת הואיל ואינה דנה בשיעור הנכות, וזאת בשים לב לכך שהפגימות הנטענות בגב, בצוואר ובכתפיים הוכרו כפגימות הקשורות לתאונת העבודה.
אין בידי לקבל את טענת המערערת, שכן ד"ר רוזנברג המליץ בהערכת הנכות מיום 25.11.20 על קביעת נכות בגין הגבלה קלה בתנועות כתף ימין, ללא תיאור ממצאים אודות טווחי התנועה, בעוד שהוועדה קבעה שתפקוד יד ימין תקין.
לפיכך, המערערת לא הצביעה על סתירה או אי התאמה בין הממצאים שתיארה הוועדה בבדיקתה ובין המסקנה שלא נותרה נכות צמיתה.
סוף דבר לאור כל האמור, הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה), מיום 25.04.21 (להלן: "הועדה"), אשר דחתה ערר המערער וקבעה דרגת נכות יציבה בשיעור 0% החל מיום 01.12.19 (להלן: "ההחלטה" ).
...
מנגד, טען המשיב כי דין הערעור להידחות, מן הנימוקים שלהלן: יש לדחות טיעון המערער לעניין התייחסות הוועדה לבדיקת US מתאריך 01.09.19 שכן הוועדה התייחסה לשתי בדיקות מאוחרות יותר ורלוונטיות יותר בקביעת הנכות.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים בכתבי הטענות ובעל פה, הגעתי למסקנה, כי דין הערעור להידחות, וזאת מן הנימוקים שיפורטו להלן: יש לדחות את טיעון המערער בעניין בדיקת ה US מיום 01.09.19, שכן ראשית, ממקרא הפרוטוקול עולה כי הוועדה רשמה בעמוד 3 לפרוטוקול את בדיקת ה US מתאריך 01.09.19.
בהקשר זה מקובלת עליי טענת המשיב לפיה ממצאי בדיקות הדימות (US) אינם מהווים "חוות דעת" וממילא הוועדה התייחסה לבדיקות כאמור לעיל.
סוף דבר לאור כל האמור, הערעור נדחה וזאת ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו