מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על דחיית בקשת מקלט מדיני ועקרון אי ההחזרה

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בריאיון העומק המערער השיב לשאלת המראיין, כי לאחר שברח מביתו לערים אחרות בניגריה לא סבל מאלימות מילולית או פיזית, שכן אף אחד לא ידע שהוא שם. המערער הוסיף ומסר כי לא הגיש בקשה למקלט מדיני בתורכיה או במצרים (אליהן הגיע לאחר עזיבתו את ניגריה כאמור לעיל), שכן הוא רצה להגיע לישראל לפי עצת הכומר שלו.
בהיתחשב במכלול הטעמים האמורים, יש לדחות את טענת בא-כוחו הנוכחי של המערער לפיה יש להורות על עריכת ריאיון מקיף נוסף עם המערער (מה גם שאין חובה לכך לפי נוהל הטיפול במבקשי מקלט מדיני בישראל מס' 5.2.0012).
המערער ביקש להגיש מסמכים חדשים מטעמו כדי להוכיח אחרת, אולם המסמכים לא אומתו על אף היזדמנות מוסכמת שניתנה למערער לצורך כך. בנסיבות אלה, היה על המערער לעזוב את ישראל לפי המתוה המוסכם בעירעור הראשון שקבל תוקף של פסק דין.
בהתייחס לטענת ב"כ המערער, אציין כי בהיעדר פחד מבוסס היטב מפני רדיפה במישור האובייקטיבי, אין תחולה לעיקרון אי ההרחקה (ראו: עע"מ 5667/14 פלונית הנ"ל, פס' 39).
...
סוף דבר מלכתחילה, דחיית הבקשה למקלט המדיני של המערער בשנת 2012 וכן דחיית בקשתו לעיון מחדש בשנת 2016 היו כדין, שכן לא התקיים בעניינו של המערער פחד מבוסס היטב מפני רדיפה במישור האובייקטיבי.
מעבר לנדרש, עמדתי לעיל על הטעמים למסקנה לפיה עננה ממשית מוטלת על אמינות המסמכים החדשים מטעם המערער ועל היכולת להתבסס עליהם.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה למתן סעד זמני בעירעור המורה לרשות האוכלוסין וההגירה שלא להרחיק מישראל את המבקש, Khayrullo Vasiev (להלן: המבקש), ולא לנקוט נגדו הליכי אכיפה אחרים, עד להכרעה בעירעור שהגיש על פסק דינו של בית הדין לעררים (כב' הדיינת באפי תם בערר (ת"א) 3656/20 מיום 17.9.20), במסגרתו נדחה ערר המבקש על החלטת רשות האוכלוסין וההגירה (להלן: הרשות), לדחות את בקשתו לקבלת מקלט מדיני בסדר דין מהיר.
אולם, המבקש אינו מאוקראינה אלא מאוזבקיסטן, כך שנראה כי נפלה טעות בנימוקי העירעור לעניין זה. נראה כי נפלה טעות נוספת בסעיף 21 לערעור, שם מתייחסת ב"כ המבקש לתחולת עיקרון אי ההחזרה ומציינת: "בעיניינה של המערערת דכאן". לאור הטעות לא ברור אם נימוק זה מתייחס למבקש.
...
 סוף דבר בנסיבות אלו לא מצאתי להיעתר לבקשה לסעד זמני.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה למתן סעד זמני בעירעור המורה למשיב שלא להרחיק את המבקש מן הארץ, עד להכרעה בעירעור שהגיש על פסק דינו של בית הדין לעררים (כב' הדיינת באפי תם, ערר 3747-19, מיום 6.9.20), במסגרתו נדחה ערר המבקש על החלטת רשות האוכלוסין וההגירה (להלן: הרשות), לדחות את בקשתו לקבלת מקלט מדיני בסדר דין מהיר.
לטענתו יש סכויים גבוהים לערעור הן מכוח אמנת הפליטים, הן מכוח עיקרון אי ההחזרה ומשצפויה לו סכנת חיים בארצו.
...
לאור כל האמור לעיל, אין מקום לסעד זמני בערעור ואני דוחה את הבקשה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה למתן צו עיכוב להליכי אכיפה לגירושו מישראל של Shanti Roy Johnson Dsouza (להלן: המבקש), עד להכרעה בעירעור שהגיש על פסק דינו של בית הדין לעררים (כב' הדיין מרט דורפמן בערר (ת"א) 3780-19 מיום 24.11.2020 ), במסגרתו נדחה ערר המבקש על החלטת רשות האוכלוסין וההגירה (להלן: הרשות), לדחות על הסף בקשתו לקבלת מקלט מדיני בישראל.
לאחר מכן, ובהעדר הצדדים קבע בית הדין קמא כי נוכח שהוי שנפל בבקשת המבקש, ונוכח העובדה כי המבקש לא הוכיח עילה להכרה בו כפליט, ואף לא הוכיח כי יש להחיל עליו את עיקרון אי ההחזרה (Non-Refoulement (, יש לדחות את הערר שהגיש המבקש.
...
ב. טיעוני הרשות הרשות טוענת כי דיו הערעור ועמו הבקשה למניעת צעדי אכיפה להידחות על הסף, מחמת עשיית דין עצמי.
על כן ניתן היה לדחות את הבקשה רק מטעם זה. בענייננו דין הבקשה להידחות גם לגופם של דברים.
סוף דבר הבקשה לסעד זמני בערעור נדחית.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עניינו צריך היה ועדין צריך להיבחן לפי עיקרון אי ההרחקה שבהתאם לפסיקה (עת"מ 2374/09 דיאלו מוכתר ואח' נ' משרד הפנים), על המדינה לבחון לעומק, גם לאחר שבקשת המקלט שלו נדחתה מנימוק שעניינו אינו רלוואנטי להוראות אמנת הפליטים.
ביום 11.3.2019 הגיש המערער בקשה להסדרת מעמד מטעמים הומנטריים ובהתאם לעקרון אי ההחזרה.
ביום 11.11.2018 במסגרת ערר שהגיש המערער על דחיית בקשתו לפתוח מחדש את בקשתו לקבלת מקלט מדיני בישראל, נתן בית הדין לעררים צו האוסר על הליכי אכיפה נגד המערער וזאת ללא תנאים של התייצבות תקופתית.
...
איני מקבלת את הטענה.
איני מביעה עמדה באשר לטענת המערער לגבי השיקולים לדחיית בקשתו ע"י המשיב ימים ספורים לאחר מעצרו, ואולם מנספחי הערעור עולה כי בינתיים הגיש המערער ערר פנימי על ההחלטה האמורה אשר המשיב טרם מסר את החלטתו בו. לנוכח מסקנתי כי המערער לא הפר את תנאי השחרור, אני מקבלת את הערעור במובן זה שהמערער ישוחרר ממשמורת בתנאים כדלקמן: המערער יתייצב במשרדי משרד הפנים מידי שבוע החל מיום א' 4.8.2019.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, כדי לאפשר למשיב לשקול להעמיד את פסק הדין לביקורת ערכאת הערעור, הנני מעכבת את ביצוע השחרור למשך 48 שעות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו