מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על דחיית בקשת מעמד מכוח נוהל בן זוג ונוהל אלמנות

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העירעור והשתלשלות ההליכים לפניי ערעור מנהלי, המופנה נגד פסק-דינו של בית-הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952, מיום 22.11.16, בתיק ערר (י-ם) 4008-15, שלפיו נדחה הערר שהגישה המערערת על דחיית בקשתה למשיב להעניק לה אזרחות ישראלית, בהתאם לחוק האזרחות, התשי"ב-1952, זאת בהתאם ל"נוהל הטיפול בהסדר מעמד לבני זוג של אזרחים ישראליים, לרבות בני אותו מין" (להלן – נוהל מתן מעמד לבני זוג).
בית-הדין דחה את הערר, בכל הנוגע לסרוב המשיב להעניק למערערת מעמד של אזרחית; ואולם, בנסיבות המיוחדות של המקרה, מצא לנכון להורות על העברת הדיון בעיניינה של המערערת לועדה הבינמשרדית לעניינים הומנטאריים לפי "נוהל הפסקת הליך להסדרת מעמד לבני זוג של ישראלים" (נוהל 5.2.0017; להלן גם – נוהל הפסקת ההליך המדורג, המכונה גם "נוהל אלמנות").
ביום 23.9.05 הוגשה בקשה למעמד עבור המערערת מכוח נישואיה למנוח ונערך לשניים ראיון, שלאחריו הוארך רישיון שהייתה בישראל עד ליום 31.12.05.
...
הערעור והשתלשלות ההליכים לפניי ערעור מינהלי, המופנה נגד פסק-דינו של בית-הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952, מיום 22.11.16, בתיק ערר (י-ם) 4008-15, שלפיו נדחה הערר שהגישה המערערת על דחיית בקשתה למשיב להעניק לה אזרחות ישראלית, בהתאם לחוק האזרחות, התשי"ב-1952, זאת בהתאם ל"נוהל הטיפול בהסדר מעמד לבני זוג של אזרחים ישראליים, לרבות בני אותו מין" (להלן – נוהל מתן מעמד לבני זוג).
לאחר בחינת מכלול טיעוני הצדדים, סבורני כי קמה עילה להחזרת עניינה של המערערת לדיון מחדש בבית-הדין לעררים, ולמתן פסק-דין חדש בשאלת הענקת מעמד האזרחות, זאת ממספר טעמים.
לאור כל האמור, ובפרט לנוכח הראיות החדשות שנחשפו על-ידי המשיב, לראשונה ובאופן חלקי, במהלך הדיון בערעור המינהלי, ומבלי להביע עמדה לגופן של המחלוקות, יש להחזיר הדיון לבית-הדין לעררים למתן פסק-דין חדש בעניין דחיית המשיב את בקשת המערערת לקבלת מעמד של אזרחית, זאת לאחר שיתאפשר לצדדים להשמיע טיעוניהם לפניו בעל-פה. התוצאה על-יסוד האמור, הערעור מתקבל, באופן חלקי, כך שעניינה של המערערת יוחזר לדיון בבית-הדין לעררים, למתן פסק-דין חדש בערר, חלף פסק-דינו הקודם, זאת בשאלת הענקת מעמד האזרחות, כמפורט לעיל.
בנסיבות העניין, ישלם המשיב למערערת שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 8,000 ש"ח (כערכו היום), וכן את אגרת הערעור (בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום תשלום האגרה).

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כן סקרה יו"ר הועדה את החלטתי מיום 8.6.2016 וציינה, כי "בהחלטתו התרשם כבוד השופט בכר כי טעתה הרשות בהפעלת שיקול דעתה עת לא הכניסה את המבקשת להליך המדורג עם מר ריצמן, החלטה אשר לו הייתה מתקבלת במועד הייתה מעניק מעמד קבע לכל הפחות". יו"ר הועדה המשיכה וציינה כי "לאור הערותיו הנוקבות והמנומקות של כבוד בית המשפט, שבתי ובחנתי את אופן קבלת ההחלטות של כלל הגורמים המקצועיים בתיק, וכן את ההחלטות לגופן, ומצאתי כי לא נפל כל פגם בהתנהלותם ובאופן הפעלת סמכויותיהם ושיקול דעתם", כך ולא אחרת! לגופו של עניין נקבע, כי "בבחינת מכלול העובדות עולה כי המדובר במבקשת אשר הנה כיום בת 40, אלמנה ללא ילדים. במסגרת בחינת בקשה זו, נבחנו זיקותיה השונות של המבקשת לישראל וזאת ביחס למדינת מוצאה וכן ניתנה הדעת לנסיבות הספציפיות כפי שעולה מהמקרה דנן, ולעמדתו של כב' ביהמ"ש לעניינים מינהליים. כפי שיפורט להלן ניכר כי זיקתה של המבקשת למדינת מוצאה חזקה וממשית יותר מזיקתה לישראל. בהתייחס למשך תקופת שהותה של המבקשת בישראל, יודגש כי אין בשהייה ממושכת שנים כשלעצמה טעם המצדיק מעמד וזאת בפרט כאשר מדובר בשהות ממושכת בישראל תחת מסווה של בת זוג הנשואה לישראלי אשר כל הבקשות שהוגשו במשרדינו מכוח הנישואין נדחו זו אחר זו לאור היתרשמות שלילית מכנות הנישואין. בהתייחס לבני משפחתה של המבקשת – בהתאם לטענות המבקשת בראיון שנערך לה בחודש יולי 2016, בארץ מוצאה- פיליפינים, שוהים אביה ואחותה ולה אחות נוספת השוהה בקנה. בישראל בן זוגה הנטען – נפטר ומכאן ניתן להסיק כי זיקותיה מובילות לארץ מוצאה שם תוכל לחיות לצד אביה ואחותה אשר עימם נימצאת בקשר ואף שולחת סיוע כספי לאחותה" [ההדגשה אינה במקור, א.ב.].
כמו כן נבדקו זיקות המערערת לישראל ולארץ מוצאה בהתאם ל"נוהל אלמנות", על אף שנוהל זה לא חל על המערערת כיוון שלא נכנסה להליך המדורג ונימצא, כי מרבית משפחתה נימצאת בפיליפינים ואילו בישראל אין לה מישפחה, ולפיכך נמצא שאין מקום לתת למערערת מעמד.
ב"כ המערערת טען, כי בהתאם להחלטות בית המשפט מיום 8.6.2017 ומיום 11.7.2016 יש לבית המשפט סמכות לידון בשאלת המעמד, כיוון שזה המשכו של העירעור ובמסגרת הסעדים שנתבעו בו. לגופו של עניין טען, כי נוהל אלמנות לא הוזכר קודם לכן במהלך הדיונים ובעניינינו אין מדובר בבקשה הומניטארית רגילה.
במסגרת נוהל זה, על בן הזוג הזר לעמוד בארבעה תנאי סף מצטברים, כדלקמן: (1) היה מצוי בקשר זוגי כן ואמתי והגיש בקשה להסדרת מעמד מכוח קשר זה; (2) קיבל רישיון א/5 במסגרת ההליך המדורג; (3) עברה יותר ממחצית מתקופת ההליך המדורג מאז היתקבל רישיון א/5; (4) לא היה ספק בכנות הקשר בין בני הזוג לאורך ההליך המדורג.
...
פסק דין זה משלים את החלטתי מיום 8.6.2016, אשר ביטלה את פסק דינו של בית הדין והותירה להכרעה את שאלת מעמדה של המערערת, כאשר מבוקש להעניק לה אזרחות ולחילופין מעמד של תושבת קבע.
כן סקרה יו"ר הוועדה את החלטתי מיום 8.6.2016 וציינה, כי "בהחלטתו התרשם כבוד השופט בכר כי טעתה הרשות בהפעלת שיקול דעתה עת לא הכניסה את המבקשת להליך המדורג עם מר ריצמן, החלטה אשר לו הייתה מתקבלת במועד הייתה מעניק מעמד קבע לכל הפחות". יו"ר הוועדה המשיכה וציינה כי "לאור הערותיו הנוקבות והמנומקות של כבוד בית המשפט, שבתי ובחנתי את אופן קבלת ההחלטות של כלל הגורמים המקצועיים בתיק, וכן את ההחלטות לגופן, ומצאתי כי לא נפל כל פגם בהתנהלותם ובאופן הפעלת סמכויותיהם ושיקול דעתם", כך ולא אחרת! לגופו של עניין נקבע, כי "בבחינת מכלול העובדות עולה כי המדובר במבקשת אשר הינה כיום בת 40, אלמנה ללא ילדים. במסגרת בחינת בקשה זו, נבחנו זיקותיה השונות של המבקשת לישראל וזאת ביחס למדינת מוצאה וכן ניתנה הדעת לנסיבות הספציפיות כפי שעולה מהמקרה דנן, ולעמדתו של כב' ביהמ"ש לעניינים מנהליים. כפי שיפורט להלן ניכר כי זיקתה של המבקשת למדינת מוצאה חזקה וממשית יותר מזיקתה לישראל. בהתייחס למשך תקופת שהותה של המבקשת בישראל, יודגש כי אין בשהייה ממושכת שנים כשלעצמה טעם המצדיק מעמד וזאת בפרט כאשר מדובר בשהות ממושכת בישראל תחת מסווה של בת זוג הנשואה לישראלי אשר כל הבקשות שהוגשו במשרדנו מכוח הנישואין נדחו זו אחר זו לאור התרשמות שלילית מכנות הנישואין. בהתייחס לבני משפחתה של המבקשת – בהתאם לטענות המבקשת בראיון שנערך לה בחודש יולי 2016, בארץ מוצאה- פיליפינים, שוהים אביה ואחותה ולה אחות נוספת השוהה בקנה. בישראל בן זוגה הנטען – נפטר ומכאן ניתן להסיק כי זיקותיה מובילות לארץ מוצאה שם תוכל לחיות לצד אביה ואחותה אשר עמם נמצאת בקשר ואף שולחת סיוע כספי לאחותה" [ההדגשה אינה במקור, א.ב.].
יצוין, כי ככל שסבר משרד הפנים כי יש לבחון את עניינה של המערערת בפריזמה אחרת, כגון על פי נוהל אלמנות או מטעמים הומניטריים אחרים וכי במסגרת זו יש לתן לה מעמד שונה שאינו רישיון קבע, ניתנה לו ההזדמנות לעשות זו במסגרת החלטתי מיום 8.6.2016 והחלטתי מיום 10.7.2016.
מכל מקום, אין בטענות בדבר הגיור כדי לשלול את המסקנה כי לולא הפגמים בהחלטות המשיב הייתה המערערת משלימה את ההליך המדורג זה מכבר וכי החלטתו של המשיב לשלול את מעמדה נגוע בחוסר סבירות קיצוני.
סוף דבר הערעור מתקבל.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ערעור על פסק דינו של בית הדין לעררים בירושלים (כב' הדיינת ש' בן שאול ויס) מ-10.1.2017, בגדריו דחה את עררם של המערערים על החלטת המשיבה, שלא ליתן למערערת מעמד מכוח "נוהל הטיפול במתן מעמד לבני זוג של ישראלים, לרבות בני אותו מין". רקע והליכים קודמים המערער, יליד 1943, הנו אזרח ישראלי, אלמן ואב לבת.
ימים ספורים לאחר תום תקופת האשרה הגישו המערערים בקשה למתן מעמד למערערת, מכוח "נוהל הטיפול במתן מעמד לבני זוג של ישראלים, לרבות בני אותו מין" (נוהל המשיבה שמספרו 5.2.0009) (להלן: הנוהל).
...
התמונה המצטיירת, כפי שסברו עורכי הראיונות השונים, היא תמונה של חיים "במקביל", המשרתים את האינטרסים השונים של כל אחד מן השניים, ולא של קשר זוגי כן. מסקנה זו, כפי שניסח זאת כב' השופט דראל בפסק הדין לעיל, היא בליבת שיקול הדעת המנהלי.
גם לאחר שנשקלו המסמכים הנוספים והסברי המערערים ביחס לתהיות השונות, איני מוצאת כי יש בהם כדי להביא למסקנה שונה.
הוסף לכך את התמונה המצטיירת מן הראיונות ולפיה אין המערערים חולקים דבר, גם לא בפרטיות ביתם, והוסף לכך את הסכם הממון והעולה ממנו, ומכאן שמסקנת בית הדין, ולפיה "למעט הרשות להתגורר בביתו כל עוד הוא חי, אין העורר חולק עם העוררת מאומה", היא מסקנה שלא נמצאה לי עילה להתערב בה. הערעור נדחה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה למתן סעד זמני בעירעור המורה לרשות האוכלוסין וההגירה, שלא להרחיק את המבקשת אנג'ליטה סנטוס מישראל (להלן: המבקשת), ולא לנקוט נגדה הליכי אכיפה אחרים, עד להכרעה בעירעור שהגישה יחד עם ניסן טוביה טילינגר (להלן: המבקש) (להלן יחדיו: המבקשים), על פסק דינו של בית הדין לעררים (כב' הדיין דותן ברגמן בערר (ת"א) 3916-20 מיום 12.4.2021), במסגרתו נדחה ערר המבקשים על החלטת רשות האוכלוסין וההגירה (להלן: הרשות) לדחות בקשת המבקשים להסדרת מעמד מתוקף נוהל בני זוג לא נשואים.
המבקש, אזרחי ישראלי, יליד שנת 1947, אלמן ולו שני ילדים בגירים.
לקראת הדיון בעירעור על הרשות להדפיס את הפרוטוקולים, שכן לא ניתן לקבל תמונה חלקית מהראיונות האחרונים בלבד.
...
נוכח כל האמור טוענת הרשות, כי עולה בבירור כי דין הבקשה למתן סעד זמני, כמו דין הערעור להידחות.
דוגמאות אחרות שמעלה הרשות גם כן אינן מחייבות את המסקנה כי אין מדובר בקשר כן ואמיתי, ועל כן אינן שוללות את סיכויי הערעור.
סוף דבר הבקשה לסעד זמני מתקבלת.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המערערת היא אזרחית גיאורגיה, ילידת 1974, אלמנה ואם לבן בגיר שנותר במולדתה.
טרם דחיית בקשתה, הכירה המערערת במהלך יולי 2009 את לב אריה פנחסוב, אזרח ישראלי, ובינואר 2010 הגיש הזוג בקשה להסדרת מעמדה של המערערת בישראל מכח הזוגיות.
ביום 09.09.2019 חתמו המערערים על הסכם ממון, שאושר בבית המשפט לעינייני מישפחה (נספח 8 להודעת העירעור), ולטענתם הם מקיימים ביניהם הפרדה רכושית כמוסכם בו. בנגוד לפסק הדין של בית המשפט העליון, המערערת לא יצאה מישראל, ותחת זאת הגישה ביום 12.11.2019, כשבועיים לאחר המועד בו היה עליה לעזוב את ישראל, בקשה למתן מעמד מכח הזוגיות עם המערער, כידועים בציבור.
הנוהל הרלבנטי שמכוחו ביקשה המערערת מעמד, הנו נוהל ידועים בציבור אשר קובע הוראות בדבר הסדרת המעמד של זר־ה מכוח זוגיות עם אזרח ישראלי או בעל רישיון לישיבת קבע בישראל, כאשר בני הזוג הם ידועים בציבור ואינם נשואים.
...
כנות הקשר כעולה מהתשתית העובדתית אני סבורה כי במקרה זה לא ניתן היה לשלול את כנות הקשר אך על סמך הראיון שבוצע למערערים, בעיקר כשהמערערים הגישו ראיות רבות נוספות שלא נבדקו, או שנבדקו והרשות לא התייחסה לכך בהחלטותיה.
לאור האמור, אני סבורה כי על הרשות לשוב ולבחון את כנות הקשר בין הצדדים משלחף זמן נוסף, ובמסגרת זו לבחון את כלל הראיות שהציגו המערערים, הן עם הגשת הבקשה, הן במהלך ההליך שלפניי.
סוף דבר לאור האמור לעיל, הערעור מתקבל בחלקו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו