ביום 30.6.2016 הגיש המערער בקשה לחיוב המשיבה בחוב הפסוק בהתאם להוראות סעיף 48 לחוק ההוצל"פ.
ההחלטה נשוא העירעור
בהחלטתו מ-30.6.2016, דחה כב' רשם ההוצל"פ, בקשת המערער, וקבע:
"מונחת בפני בקשת הזוכה לחיוב צד ג' מועצה אזורית בוסתאן אלמרג' בחוב הפסוק, בנימוק כי צד ג' לא העבירה את מלוא הכספים מכוח צו העיקול.
בהתאם לדין ולפסיקה כפי שהובאו לעיל, משלא הושלמו הליכי הגבייה, אין מקום להעדיף את המערער על פני כלל הנושים של החייבת, ועל המשיבה להעביר את הכספים לקופת הכנוס המתנהלת על ידי הכנ"ר.
באשר, לטענת המערער, כי ההליך לפי סעיף 48 (א) לחוק ההוצל"פ, הנו עצמאי כנגד צד ג' ולכן אין ולא צריכה להיות השפעה כשלהי של צו הכנוס על המשך ההליכים בין הזוכה לצד ג', אומר כי אין בידי לקבלה.
...
הכרעה
לאחר עיון בעיקרי הטיעון, והטיעונים המשלימים של הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הערעור להידחות.
כפי שראינו, זכות העיקול הנתונה למערער לא הושלמה בטרם ניתן צו הכינוס ובטרם הוכרזה המשיבה כפושטת רגל, ואין זכות זו מביאה את הנושה-המערער למעמד של נושה מובטח, לכן, מבלי להתעלם מהעובדה שהתנהגותה של המשיבה היא שמנעה מהמערער את השלמת הליכי ההוצל"פ בטרם ניתן צו הכינוס, לאור המקובץ לעיל, אין מנוס מלקבל את טענת ב"כ המשיבה.
אין ספק כי צדקה ב"כ המערער בטענה לפיה אין לאפשר למשיבה לחסות בצילם של הליכי פשיטת הרגל ולהתחמק מחובתה, אך לא ניתן להעניק למערער את הסעד המבוקש, לאור ההלכה המנחה בדבר עיקרון השוויון בין הנושים השונים, וחרף העובדה שלא עמד למשיבה "הצדק סביר" לאי העברת המשכורות לתיק ההוצל"פ" (ההדגשות שלי - ס"י).
לסיכום, כאשר ניתן צו כינוס נכסי החייבת ע"י בית המשפט המחוזי בתיק הפש"ר, ועוכבו ההליכים נגדה, אין לחייב את המשיבה בחוב הפסוק, דבר שיהא כרוך בעיקרון השוויון בין הנושים השונים, וכל עוד שהמערער לא קבל היתר מבית המשפט המחוזי בתיק הפש"ר לצורך נקיטת הליכים כנגד המשיבה מכוח סעיף 48 לחוק ההוצל"פ.
סוף דבר
לאור המקובץ לעיל, דין הערעור להידחות.