נקבע כי הנושה לא העלה טענות לקיומן של נסיבות חיצוניות שמנעו ממנו להגיש את תביעת החוב במועד הקבוע, ולפיכך אין הצדקה למתן ארכה להגשת תביעת החוב שהוגשה באיחור כה רב.
טענות המערער:
בנגוד להוראות ביהמ"ש בהליך פשיטת הרגל, החייב לא מסר את ההודעה בדבר מתן צו הכנוס לנושה (ככל הנראה הכוונה להחלטה בדבר עיכוב הליכים מיום 25/5/14), ולא המציא אישור מסירה החתום ע"י הנושה המעיד על מסירה זו, כאשר לא ניתן להסתפק בכך שדבר הדואר "לא נידרש".
יש לדחות את נימוקי הנאמן לפיהם היה על הנושה לדעת על קיומו של הליך פשיטת הרגל נוכח ההודעה בתיק ההוצל"פ בדבר עיכוב ההליכים, שכן ההוראה שניתנה ע"י ביהמ"ש הייתה על מסירת ההודעה לנושים בעצמם ולא ללשכות ההוצל"פ.
בהתאם להוראות ביהמ"ש על הנאמן היה לזמן את הנושים לדיון, וככל שהיה עושה כן היה הנושה מקבל הודעה זו מהנאמן ויודע על ניהול ההליך.
התנאי שנקבע במסגרת הסעיף לצורך מתן אפשרות להארכת המועד הנו כי הנושה "לא יכול היה" להגיש את תביעת החוב במועד, ומשלא הוכח כי כך הדבר בעניינינו היה על המערער להוכיח כי מתקיימות "נסיבות נדירות" המצדיקות הארכת מועד, והמערער לא הצביע על נסיבות כאלה.
המסגרת הנורמאטיבית הרלוואנטית למועד הגשת תביעת חוב, ולאפשרות הארכת מועד מצויה בסעיף 71(ב) לפקודת פשיטת הרגל שלשונו כדלקמן:
"הנושה רשאי להגיש תביעת חוב תוך ששה חודשים מיום מתן צו הכנוס, בדרכים ובאופן שיקבע השר; הכונס הרישמי בתפקידו כנאמן על נכסי החייב, או הנאמן, רשאים, מטעמים מיוחדים שיירשמו, להאריך את התקופה להגשת תביעת חוב של נושה לפרק זמן שיקבעו בהחלטתם, אם שוכנעו כי הנושה לא יכול היה להגישה במועד שנקבע". (הדגשה לא במקור.
תביעת החוב הוגשה באיחור משמעותי ביותר של למעלה מ-7 שנים, כאשר הליך הפש"ר הגיע לישורת האחרונה – במועד הגשת הבקשה להארכת מועד כבר שולם חלקו הארי של ההסדר, סכומי כסף אף חולקו כבר לנושים, וכחודשיים לאחר הגשת הבקשה להארכת מועד השלים החייב ושני החייבים הנוספים את התשלומים המלאים בהתאם להצעת ההסדר, כך שככל שהערעור יידחה זכאים הם למתן הפטר, זאת בתום הליך ארוך וממושך בן 8 שנים.
...
דיון והכרעה:
דין הערעור להידחות.
אין להתעלם גם מהעובדה כי במועד בו נפתח תיק הפש"ר היה פתוח תיק הוצל"פ שפתח הנושה - המערער כנגד החייב, ולתיק הוצל"פ זה נשלחה הודעה בדבר עיכוב ההליכים בשל פתיחת הליך הפש"ר.
עד מועד פתיחת הליך הפש"ר יזם המערער פעולות רבות בתיק ההוצל"פ, ולאחר מתן ההחלטה במסגרת תיק הפש"ר בנוגע לעיכוב ההליכים נפסקו לפתע פעולות המערער בתיק ההוצל"פ, עובדה המחזקת את המסקנה כי המערער ידע על קיומו של הליך הפש"ר, ומתן עיכוב ההליכים במסגרתו.
סוף דבר - לא נפל כל פגם בסבירות החלטת הנאמן, ומכל הנימוקים שפורטו לעיל, הנני מורה על דחיית הערעור.