דחיית בקשת רשות ערעור על החלטת ביהמ"ש
ביום 2.12.19 ערכאת העירעור הנכבדה דחתה בקשת רשות ערעור על החלטת ביהמ"ש בעיניין קיום מעשה בי דין.
התובעת טענה כי בעוד ערעורה על פסק דינו של כב' השופט שנהב מבית המשפט לעינייני מישפחה, תלוי ועומד בביהמ"ש המחוזי - עתר הבנק בהוצל"פ (ת"א) (בתיק 01-17599-04-06) (להלן: "תיק ההוצל"פ") למימוש שטר המישכון על זכויותיה בדירה בבני ברק.
טענת הבנק למניעות
הבנק טען בכתב ההגנה כי אפילו לא הייתה תביעתה של התובעת מתיישנת, היה מקום לדחות את טענות התובעת הבאות לבסס את זכותה הנטענת לנזקים בדמותם של נזקים כספיים בגין מימוש הנכס המשועבד, מן הטעם ש-"קיימת מניעות להעלות טענות שחובה היה להעלותן בהתדיינות קודמת בין הצדדים וחליפיהם".
הבנק טען שהתובעת מושתקת ומנועה להעלות בכתב התביעה בשנת 2017 את טענותיה ביחס למימוש הנכס המשועבד, הן נוכח העובדה כי הסכימה למימוש במסגרת הליך המימוש והן ובמיוחד נוכח העובדה כי במסגרת כתב ההגנה שהוגש על ידה בתביעת הבנק עוד ביום 22.06.2008, היו טענות אלו כבר באמתחתה.
שיחרור השיעבוד על הדירה ברחובות לצורך סילוק חוב אחר של אמיר לבנק, הוא חוב בגין חברות אשכול, שלא הובטח בשיעבוד על הדירה בבני ברק, פגע בעיניינה הברור והמוצדק של התובעת שהבנק ישחרר השיעבוד על הדירה ברחובות דוקא כנגד החוב של אמיר בגין החשבון ולא בגין חובות אחרים של אמיר, כגון החוב בגין חברות אשכול.
...
כתב ההגנה
הבנק הגיש כתב הגנה ביום 27.2.18 בו טען כי יש לדחות את התביעה הן על הסף והן לגופה וזאת בשל התיישנות ואף בשל עשיית עושר ולא במשפט והעדר עילה.
הבנק טען בסעיף 10.3 כי לא יעלה על הדעת שבנקאי סביר היה נעתר לבקשת התובעת לייחד הנכס ברחובות לכיסוי החוב בחשבון.
לאחר שביהמ"ש דן בראיות של הבנק בסוגיה, הוא הגיע למסקנה שלא רק שנוצר מצב שגרסת הבנק השתנתה מההליך הקודם להליך כאן, אלא שגם הגרסה החדשה, לא הוכחה ולכן לא הועילה לבנק.
סוף דבר
ביהמ"ש קובע כי הבנק חב ברשלנות, בהפרת חובה חקוקה ובהפרת חובת תום הלב הכללית.