בנוסף טענה הנתבעת כי השיק נימסר פתוח, אולם פרטיו, לרבות זמן פרעון, שם הנפרע, מולאו ללא ידיעתה ולפיכך, לטענתה, יש לראות בשיק שנחתם על ידי בעל החשבון ואשר אבד ונימצא על ידי אדם זר.
התובעת היתנגדה לבקשה וטענה כי תחולת החוק אמורה להבחן רק לאחר פריסת הראיות לפני בית המשפט, ולא במסגרת של בקשה לסילוק על הסף.לטענת התובעת, הנתבעת לא הניחה תשתית ראייתית כלשהיא לפיה החוק חל בהליך שבנידון.
בעניינינו,כאמור התובעת מכחישה כי היא מלווה על דרך עיסוק ויש לברר תחילה בראיות מחלוקת עובדתית זו.
ראה לדוגמא רע"א 48077-02-11 סדן נ' קצב שם דן בית המשפט המחוזי בבקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט השלום לפיה נדחתה עתירת המבקשת לסילוק על הסף של תובענת המשיב שהוגשה נגדה (ונגד נתבעים נוספים) מחמת אי עמידה בתנאי הסף של החוק.
ראה, ת"א (חי') 8853/02 יעקוב נ' אלוירה:
"אין חולק כי חוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות, התשנ"ג-1993 (להלן: חוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות) חל גם על מלווה מזדמן וכי גם הוא מחויב לפרט בתביעתו או בבקשה לבצוע שטר את פרטי עסקת היסוד".
לפיכך, אף שלא קבלתי את טענות הנתבעת כי יש לדחות את התביעה על הסף בגין אי קיום התנאים לרבות קיום הסכם בכתב,הנדרשים רק ביחס למלווה שדרך עסוקו במתן הלוואות (עניין שטרם בורר), עדיין ע"פ סעיף 8 (ב) לחוק, החל גם על מלווה מזדמן, על התובעת היה לפרט בתביעה את כל הנידרש ע"פ הוראות סעיף 8(ב) לחוק .המלווה מחויב בסעיף קטן זה לפרט בין היתר: את הסכום שתשלומו נידרש ואת אופן חישובו, וכן את כל הפרטים שיש לגלותם לפי סעיף 3(ב);התשלומים ששילם הלווה לפרעון ההלוואה ומועדיהם, בפירוט סכום ההלוואה והריבית בכל תשלום; יתרת החוב במועד הגשת התובענה; התשלומים שבפיגור, וסכומי הריבית וריבית הפיגורים ביחס אליהם שנצברו עד למועד הגשת התובענה; כל סכום שמועד פרעונו הוקדם, וסכום הריבית ביחס אליו שנצבר עד למועד הגשת התובענה.
...
ראה, ת"א (חי') 8853/02 יעקוב נ' אלוירה:
"אין חולק כי חוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות, התשנ"ג-1993 (להלן: חוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות) חל גם על מלווה מזדמן וכי גם הוא מחויב לפרט בתביעתו או בבקשה לביצוע שטר את פרטי עסקת היסוד".
לפיכך, אף שלא קיבלתי את טענות הנתבעת כי יש לדחות את התביעה על הסף בגין אי קיום התנאים לרבות קיום הסכם בכתב,הנדרשים רק ביחס למלווה שדרך עיסוקו במתן הלוואות (עניין שטרם בורר), עדיין ע"פ סעיף 8 (ב) לחוק, החל גם על מלווה מזדמן, על התובעת היה לפרט בתביעה את כל הנדרש ע"פ הוראות סעיף 8(ב) לחוק .המלווה מחויב בסעיף קטן זה לפרט בין היתר: את הסכום שתשלומו נדרש ואת אופן חישובו, וכן את כל הפרטים שיש לגלותם לפי סעיף 3(ב);התשלומים ששילם הלווה לפירעון ההלוואה ומועדיהם, בפירוט סכום ההלוואה והריבית בכל תשלום; יתרת החוב במועד הגשת התובענה; התשלומים שבפיגור, וסכומי הריבית וריבית הפיגורים ביחס אליהם שנצברו עד למועד הגשת התובענה; כל סכום שמועד פירעונו הוקדם, וסכום הריבית ביחס אליו שנצבר עד למועד הגשת התובענה.
דין הבקשה לביטול עיקול- להידחות.
לאור האמור,הבקשה נדחית גם בעניין זה.
מובן כי ככל שכל סכום החוב יופקד במלואו בקופת ביה"מ, לא יהיה צורך עוד בעיקול להבטחת התביעה והנתבעת תהיה רשאית לעתור לביטולו.