כללי
לפניי ערעור על פסק-דינו של בית-הדין המשמעתי הארצי של לישכת עורכי-הדין (להלן- בית הדין הארצי) בתיק בד"א 6/19, 7/19, מיום 13.11.2019 (עורכי הדין אב"ד ריאד אבו פול, עו"ד אהוד שטמר ועו"ד ארז שי רביזאדה), במסגרתו נתקבלו חלקית ערעורים מטעם הצדדים על פסק-דינו של בית-הדין המשמעתי המחוזי של לישכת עורכי הדין (להלן- בית-הדין המחוזי) בתיק בד"מ 51/18, פסק-דין מיום 14.2.2019.
לגופו של עניין, הורה בית-הדין על תיקון ערעור המערער כך שיכלול את השגתו על פסיקת ההוצאות בבית-הדין המחוזי, תוך שנדחתה בקשתו לערער על קביעת הקלון מטעמים הנעוצים בסכויי העירעור ובהעדר סיבה שיש בה להניח את הדעת למחדל בהשמטת סוגיה מהותית הקשורה לליבת ההרשעה מכתב-העירעור.
הוטעם, כי מסוכנותו של המערער מיתעצמת עם הזמן כפי שבאה לידי ביטוי בהתבטאויותיו והתנהלותו כלפי בתי הדין המשמעתיים וראוי היה להשית עליו עונש מחמיר יותר על מנת להגשים את תכליות הדין המשמעתי בהגנה על הציבור ובשמירה על כבוד המיקצוע ותדמיתו.
...
בנסיבות אלו, בפתחו של הדיון המאוחד, ביום 3.6.2020, ועל-יסוד הסכמת הצדדים, נדחה ערעורה של לשכת עורכי הדין בגדרו של עב"י 25527-04-20, וחרף בקשת המערער (המשיב בערעור הלשכה), לאחר שמצאתי כי הערעור הוגש בתום-לב, ללא הוצאות.
בהמשכו של הדיון, לאחר שנשמעו הערות בית-המשפט בקשר לערעור עב"י 26771-01-20, ועל רקע האמור, טען המערער לפסילת המותב בשל חשיפתו לתיק עב"י 25527-04-20 ובטענה, כי יש בכך כדי לגבש חשש ממשי למשוא פנים ולהשפיע על שיקול-דעתו של בית-המשפט בהכרעתו בערעור בו עסקינן.
מטעמים אלו, נחה דעתי לגדור את עונשו של המערער כך שהעונש המותנה יופעל אמור, ככל שיורשע המערער בעבירות משמעת של שמירה על כבוד המקצוע, לפי סעיף 53 לחוק או התנהגות שאינה הולמת עורך-דין, לפי סעיף 61(3) לחוק, וזאת בגין ביצוע מעשה אלימות או איומים, כאמור.
סוף דבר, לא שוכנעתי, כי נפל פגם בפסק הדין המצדיק את התערבותו של בית המשפט בגזר הדין של בית הדין הארצי בעניין הקלון במעשיו של המערער ובענישתו, בכפוף לצמצום גדרו של התנאי בעונש ההשעיה המותנה כמפורט בסעיף 21 לעיל.
אשר על כן, הערעור נדחה למעט בעניין רכיב עונש השעיה על תנאי בת 12 חודשים למשך שלוש שנים ממועד סיום תקופת ההשעיה בפועל, ובתנאי שלא יעבור עבירה לפי סעיפים 53 או 61(3) לחוק, בשל מעשה אלימות, מילולית או פיזית, לרבות איומים, כלפי הזולת.