כך סיכמה הועדה את החלטתה:
"לאור מימצאי הבדיקה בוועדה, הוועדה סבורה כי קיבל נכות הולמת בגין פגיעתו."
עוד קבעה הועדה, כי אין מקום להפעלת תקנה 15 בעיניינו של המערער, שכן הוא "מסוגל לחזור לעבודתו מבחינה רפואית".
כנגד החלטת הועדה הוגש העירעור שלפני.
עוד נטען, כי הועדה היתעלמה מגיל המערער ומגבלותיו, כאשר דרגת הנכות שנקבעה מיתעלמת לחלוטין "מכל מרכיבי ההגבלות מהן סובל המבקש". המערער הוסיף, כי הוא מיתקיים מקיצבת הבטחת הכנסה בסך כ- 3,200 ₪ ובתביעה לנכות כללית נקבעה דרגת אי כושר בשיעור 28%, שלא נשקלה במסגרת החלטת הועדה.
העירעור לבית הדין הוגש כאמור רק ביום 24.3.22, קרי בחלוף מעל לעשרה חודשים, בעוד בהתאם להוראות תקנה 2 לתקנות הביטוח הלאומי (מועד להגשת ערעור על החלטות מסוימות), תשל"ז-1977, ערעור על החלטת ועדה רפואית לעררים, יוגש לבית הדין האיזורי לעבודה תוך 60 ימים מהיום שבו נימסרה ההחלטה למערער.
...
בכתב התשובה טען ב"כ המשיב, כי דין הערעור להידחות על הסף מחמת התיישנות, שכן הודעה בדבר החלטת הוועדה נשלחה למערער ביום 5.5.21 ואילו הערעור לבית הדין הוגש רק ביום 24.3.22 ואף לא נטען ומכל מקום לא הוכח, כי נמנע מהמערער להגיש ערעור במועד עקב קושי אובייקטיבי כלשהו.
ב"כ המשיב שב בדיון על טענותיו שצוינו לעיל וביקש להדגיש, כי האיחור בהגשת הערעור לבית הדין הוא משמעותי וזה הוגש כמעט שנה לאחר מועד שיגור ההודעה על החלטת הוועדה למערער; עוד נטען, כי הגם שבהתאם לממצאי בדיקתה הקלינית של הוועדה לא עולה, כי נותרה נכות כלשהי למערער בגב, הוועדה בחרה להותיר את קביעת הדרג הראשון על כנה (נכות מותאמת) ובהעדר טעות משפטית דין הערעור להידחות גם לגופו.
דיון והכרעה
לאחר ששקלתי בדבר, עיינתי בחומר שבתיק, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות על הסף מחמת התיישנות.
סוף דבר
על יסוד כל האמור – הערעור נדחה על הסף מחמת התיישנות וכן, לחילופין, נדחה לגופו.