מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על גזר דין בעסקאות סמים בפרשה רחבת היקף

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

בפני רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל-אביב–יפו (הרכב: כב' השופטים: הנשיאה ד' ברלינר (אב"ד), ג' קרא, ו-א' נחליאלי-חיאט), ב-עפ"ג 10332-07-15, בגדריו נדחה עירעורו של המבקש על גזר דינו של בית המשפט השלום בתל-אביב יפו (כב' השופט ש' מלמד) ב-ת"פ 47535-01-14 מתאריך 24.06.2015.
לאחר מכן, בית המשפט השלום הנכבד גזר על המבקש את העונשים הבאים: תשעה חודשי מאסר לריצוי בפועל, מאסר על תנאי וקנס בסך 2,500 ש"ח בנוסף, בית המשפט השלום הנכבד הכריז במסגרת גזר הדין על המבקש כ"סוחר סמים" בהתאם לסעיף 36א(ב) לפקודת הסמים, והורה על חילוטו של הרכוש.
לא מזדקרת מהן שאלה בעלת חשיבות משפטית רחבת הקף ואף לא מתעורר, בנסיבות, חשש לעיוות דין, שעשויים להצדיק מתן רשות ערעור בהתאם לאמות המידה הנ"ל. גם לגופם של דברים – דינה של הבקשה להדחות.
בפסיקתנו כבר הודגש כי האנטרס השיקומי מהוה רק שיקול אחד מבין כלל השיקולים העומדים בפני בית המשפט בבואו לגזור את עונשו של נאשם בעבירות כגון אלו (ראו: פרשת עמר, בפסקה 9; עיינו גם: רע"פ 4218/15 אמסלם נ' מדינת ישראל (18.6.2015); רע"פ 3463/15 קוטוב נ' מדינת ישראל (21.5.2015)).
סעיף 36א(ב) לפקודת הסמים, שכותרתו "חילוט רכוש בהליך פלילי", קובע כך: "בית המשפט שהרשיע אדם בעבירה של עסקת סמים והוכח לו כי הנדון הפיק רווח מעבירה של עסקת סמים או שהיה אמור להפיק רווח מעבירה כאמור, יקבע בהכרעת הדין, על פי בקשת תובע, שהנדון הוא סוחר סמים ומשעשה כן – יצווה בגזר הדין, כי בנוסף לכל עונש יחולט לאוצר המדינה כל רכוש של הנדון שהושג בעבירה של עסקת סמים, אלא אם כן סבר שלא לעשות כן מנימוקים מיוחדים שיפרט" (ההדגשות שלי – ח"מ).
...
בפני רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל-אביב–יפו (הרכב: כב' השופטים: הנשיאה ד' ברלינר (אב"ד), ג' קרא, ו-א' נחליאלי-חיאט), ב-עפ"ג 10332-07-15, בגדרו נדחה ערעורו של המבקש על גזר דינו של בית המשפט השלום בתל-אביב יפו (כב' השופט ש' מלמד) ב-ת"פ 47535-01-14 מתאריך 24.06.2015.
העולה מהמקובץ בנקודה זו מלמד כי לא ניתן לומר כי המבקש הופתע מהכרזתו כ"סוחר סמים", לאחר שבקשה כזו נכללה בכתב האישום המתוקן, בו הודה ואף לא טען כנגד עתירת המשיבה לחלט את הרכוש.
אף דין טענתו של המבקש כי להכרזה הלא תקינה הנ"ל היתה השפעה מחמירה על גזר הדין – להידחות.
המסקנה המתבקשת מכל האמור לעיל הינה כי הבקשה שלפני איננה עומדת בקריטריונים למתן רשות ערעור ב"גלגול שלישי" – ועל כן דינה להידחות.

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום קבע שהעונש ההולם בעיניינו של המבקש הנו "ברף האמצעי ומעלה של המיתחם", וזאת בהיתחשב גם בסוג העבירות, חלקו של המבקש בפרשה, העובדה כי המבקש סחר ותיווך בסם שאינו מוגדר כ"קשה", והרווח הכספי הלא מבוטל שהופק מהעסקאות.
המשיבה טענה, כי גזר הדין אינו משקף את החומרה הרבה הגלומה במעשי המבקש ואת הצורך בענישה מרתיעה בעיניינו, וכי לא ניתן משקל ראוי למספר שיקולים משמעותיים לחומרה.
יצוין, כי לטענת המשיבה, במעמד קבלת ההחלטה, לא ידעו ועדת השחרורים ונציג היועץ המשפטי לממשלה על הגשת העירעור על ידי המשיבה, המכוון כלפי גזר דינו של המבקש, שהיה תלוי ועומד בבית המשפט המחוזי.
בית המשפט המחוזי איזכר בפסק דינו את עפ"ג 48252-07-17 מדינת ישראל נ' אליהו ביטון (31.12.2017) (להלן: עניין ביטון), אשר ניתן לאחר שנגזר דינו של המבקש, ובמסגרתו הוחמרו עונשי מאסר שהושתו על שני אחים, אשר הורשעו בנסיבות דומות לאלו של המבקש, הגם שביצעו פחות עיסקאות, שכללו כמויות קטנות יותר של סמים מסוכנים, ואף נטלו אחריות על מעשיהם, תוך שתוף פעולה עם שירות המבחן.
לבסוף, טענה המשיבה, כי "האיזון הכולל חייב החמרה בעונשו של המבקש מהטעמים אשר פורטו בהרחבה בפסק דינו של בית המשפט המחוזי". דיון והכרעה כידוע, רשות ערעור "בגילגול שלישי" תנתן במשורה והיא שמורה למקרים חריגים, בהם מתעוררת שאלה משפטית כבדת משקל או סוגיה ציבורית רחבת הקף, החורגת מעניינם הפרטי של הצדדים להליך; או למקרים בהם מתעורר חשש מפני עוות דין מהותי או אי-צדק שניגרם למבקש (רע"פ 2054/18 רבאיעה נ' מדינת ישראל (12.03.2018); רע"פ 10059/16 בדיר נ' מדינת ישראל (14.3.2017)).
...
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובנספחיה, סבורני כי הבקשה אינה עומדת באמות המידה האמורות, שכן הבקשה נוגעת לעניינו הפרטי של המבקש, הא ותו לא. אוסיף עוד, כי העונש שהושת על המבקש אינו סוטה כהוא זה ממדיניות הענישה הנוהגת בנסיבות דומות, ובוודאי שאין מדובר בסטייה קיצונית ממדיניות זו. כמו כן, לא מצאתי כי קיים חשש לעיוות דין מהותי או אי-צדק שנגרם למבקש.
אשר לטענת המבקש, כי בית המשפט המחוזי נתן לו להבין כי ערעור המשיבה עתיד להידחות, או לחלופין, כי המשיבה מסרה שהיא לא תעמוד על ערעורה, ולפיכך הוא בחר להיעדר משלב הקראת פסק הדין, דינה להידחות.
סוף דבר, דין הבקשה להידחות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עוד הוגשו גזר הדין בתיק האחרון (החקירה הגלויה בפרשת הסוכן ומעצרו של הנאשם היו כאשר הנאשם ריצה מאסר ולכן טוען הנאשם לנכוי חלקי בלבד של תקופת המעצר) וכן גזר הדין בו נדון לפסילה.
מדובר בפגיעה רחבת הקף, הן באופן ישיר והן באופן עקיף, והשלכותיה ניכרות לא פעם על הפרט ועל משפחתו בתחום התיפקודי, הבריאותי, הכלכלי, החברתי והנפשי.
בע"פ 4522/18 אסבן נ' מדינת ישראל (11.11.18) נדון עניינו של מי שהורשע בשני אישומים: הראשון נגע ל 4 עיסקאות סמים במסגרתן מכר קוקאין לסוכן משטרתי בכמות מיצטברת של 343 גרם; השני נגע להחזקת כ 22 גרם קוקאין בבית המערער.
בסופו של דבר נגזר על המערער עונש כולל לתקופה של 54 חודשי מאסר בפועל (הודה, לחובתו עבר פלילי מכביד אך העבר בתחום הסמים אינו מכביד, ניתן משקל לזכותו לכך כי היה עציר תומך).
יחד עם זאת, טענות הנאשמים בהקשר זה "שוקללו" במסגרת העונש הסופי – בעיניינו של הנאשם 1 העובדה כי תנאי המעצר קשים מזה של אסיר; ובעניינו של הנאשם 2 טענותיו כי שהה בתנאי מעצר באיזוק תקופה ארוכה בתנאים שאינם קלים (ור' בנידון האמור בע"פ 106/17 מסיקה נ' מדינת ישראל (30.1.18) (פסקה 16 לפרק העירעור על גזרי הדין; ע"פ 7768/15 פלוני נ' מדינת ישראל (20.4.16), פסקה 33).
...
· הנני דן את הנאשם למאסר לתקופה של 3 חודשים, על תנאי למשך שלוש שנים מהיום והתנאי הוא כי לא יעבור כל עבירה מסוג עוון מפקודת הסמים המסוכנים.
· הנני דן את הנאשם למאסר לתקופה של 12 חודשים, על תנאי למשך שלוש שנים מיום שחרורו והתנאי הוא כי לא יעבור כל עבירה מסוג פשע מפקודת הסמים המסוכנים.
· הנני דן את הנאשם למאסר לתקופה של 3 חודשים, על תנאי למשך שלוש שנים מהיום והתנאי הוא כי לא יעבור כל עבירה מסוג עוון מפקודת הסמים המסוכנים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריית שמונה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בקריית שמונה ת"פ 19691-03-18 מדינת ישראל נ' קרטקביץ'(עצור בפקוח) ואח' בפני כבוד השופטת רות שפילברג כהן בעיניין: מדינת ישראל המאשימה 1.אלכסנדר קרטקביץ' (עצור/אסיר בפקוח) 2.רונלד רחמימוב (עצור/אסיר בפקוח) הנאשמים גזר דין לנאשם 1
עוד נטען כי הקף הסחר מצומצם וכמויות הסם קטנות, העיסקאות בוצעו כולן במועד אחד, וכי יש לראות בכל האישומים בכתב האישום ארוע אחד ולקבוע לגביו מיתחם עונש אחד, הנע בין 6 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות לבין 15 חודשי מאסר בפועל.
מדובר בתופעה רחבת הקף, המתאפיינת בהנגשה משמעותית של הסמים, והפיכת קנייתם לקלה.
ערעור ובקשת רשות ערעור נדחו.
       כפי שכבר ציינתי בפסקי דין קודמים שעסקו בסחר בסמים באמצעות אפליקציית הטלגראס כי הגעתי למסקנה כי בפרשות בלתי חמורות של סחר בסמים "קלים", באמצעות "טלגרס" או בממשקים דומים, שבהם בוצעה עסקה בודדת או עיסקאות בודדות, ושבהם נעדרים סממנים חמורים נוספים, יתחיל מיתחם הענישה מעונש של עבודות שרות לתקופה המאקסימאלית האפשרית (טרם תיקון החוק) – שישה חודשים.
...
סוף דבר 21.
       נוכח כל האמור לעיל, אני גוזרת את עונשו של הנאשם כדלקמן: א.         ששה חודשי מאסר, בניכוי ימי מעצרו מיום 28.2.18 ועד 12.4.18, לריצוי בעבודות שירות בעמותת חכמה, ידע, לב חם ברח' רוטשילד 38, חדרה.
בהתאם להסכמת הצדדים במסגרת הסדר הטיעון, אני מורה על חילוט הסך של 3,700 ₪, והסך של 154 ₪ אשר נתפסו בשעת מעצרם של הנאשמים, לטובת הקרן על פי פקודת הסמים.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים ע"פ 3811/21 ע"פ 4923/21 ע"פ 4993/21 לפני: כבוד המשנה לנשיאה נ' הנדל כבוד השופט ד' מינץ כבוד השופטת י' וילנר המערער בע"פ 3811/21: אלעד כהן המערער בע"פ 4923/21 והמשיב בע"פ 4993/21: עיד אלעמראני נ ג ד המשיבה בע"פ 3811/21 ובע"פ 4923/21 והמערערת בע"פ 4993/21: מדינת ישראל ערעורים על הכרעת הדין וגזר הדין של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד מיום 20.04.2021 ומיום 1.6.2021 בת"פ 10300-06-20 שניתנו על ידי כבוד השופטת מ' ברנט תאריך הישיבה: כ' בכסלו התשפ"ב (24.11.2021) בשם המערער בע"פ 3811/21: עו"ד זאב אלוני; עו"ד מור עטיה; עו"ד אלון קריטי בשם המערער בע"פ 4923/21 והמשיב בע"פ 4993/21: עו"ד מור עטיה; עו"ד אלון קריטי בשם המשיבה בע"פ 3811/21 ובע"פ 4923/21 והמערערת בע"פ 4993/21: עו"ד עידית פרג'ון בשם שירות המבחן: גב' ברכה וייס ][]פסק-דין
שני, אחידות הענישה, דהיינו נטען כי יש להקל בעונשו של מערער 1 נוכח העונשים שנגזרו על נאשמים אחרים בפרשה, ובהיתחשב בחלקם היחסי.
באת כוח המדינה, מנגד, הדגישה כי מדובר בפרשה רחבת הקף ורבת משתתפים, שבה הופעל סוכן סמוי הן ביחס לעבירות נשק והן ביחס לעבירות סמים.
אין כל בסיס לקבוע כי הסוכן הופעל במתכוון על מנת להכשיל את מערער 2 בבצוע עבירה שניה מחוץ למסגרות הראויות בפעולה מעין זו. כמו כן, אין באי ציון הרווח המדויק שבו זכה מערער 2 כדי לגרוע מהעיקר – והוא שמדובר במי שהיה מעורב בתיווך בעיסקאות סמים מסוג קוקאין בכמות של קלוגרם (חצי קלוגרם בכל אחת משתי עיסקאות הסמים), ובסכומים של מאות אלפי שקלים.
...
סוף דבר, הערעורים מטעם מערער 1 ומטעם מערער 2 נדחים.
מנגד, יש לקבל את ערעור המדינה על קולת העונש של מערער 2, ולגזור עליו עונש מאסר בפועל לתקופה של 46 חודש, במקום תקופה של 36 חודש.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו