מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על גזר דין בעבירות הסגת גבול, היזק לרכוש וגניבה חקלאית

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בקריית גת - בשבתו בבימ"ש אשקלון ת"פ 31909-10-15 מדינת ישראל נ' קסה ואח' ת"פ 45654-07-14 מדינת ישראל נ' קסה בפני כבוד השופטת נועה חקלאי בעיניין: מדינת ישראל ע"י עו"ד זמיר המאשימה אלירן קסה ע"י עו"ד מקלר הנאשם גזר דין
כמו כן הורשע בהפרת הוראה חוקית בכך ששוחרר ממעצר לחלופה בתנאי גמילה אך לא התמיד בה. בית משפט קמא גזר על הנאשם 11 חודשי מאסר לריצוי בפועל, והופעל מאסר מותנה בן 6 חודשים, כולו במצטבר, ורכיבי ענישה נוספים.
· עפ"ג (ב"ש) 47551-07-10 חביב נ' מדינת ישראל (10.11.10), הנאשמים הורשעו בעבירות של הסגת גבול, ניסיון גניבה והיזק לרכוש במזיד.
בית משפט קמא גזר עליו שישה חודשי מאסר על תנאי, וכן 100 שעות של של"צ. בית משפט מחוזי קיבל את העירעור, ביטל את ההרשעה והורה על סיום ההליך ללא הרשעה.
...
ערעורו נדחה.
לאור כל המפורט לעיל אני קובעת כי מתחם העונש ההולם לעבירה בנסיבות שלפני נע ממאסר מותנה ועד למאסר קצר שיכול וירוצה בעבודות שירות.
עונשו של הנאשם לאור כל האמור מצאתי לנכון ולמידתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: 2 חודשי מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בקריית גת - בשבתו בבימ"ש אשקלון ת"פ 56788-11-16 מדינת ישראל נ' פרינטה בפני כבוד השופטת נועה חקלאי בעיניין: מדינת ישראל המאשימה תומר פרינטה ע"י ב"כ עו"ד מור עטיה הנאשם גזר דין ללא הרשעה
ראו למשל: · עפ"ג (ב"ש) 47551-07-10 חביב נ' מדינת ישראל (10.11.10), הנאשמים הורשעו בעבירות של הסגת גבול, ניסיון גניבה והיזק לרכוש במזיד.
בית משפט קמא גזר עליו שישה חודשי מאסר על תנאי, וכן 100 שעות של של"צ. בית משפט מחוזי קיבל את העירעור, ביטל את ההרשעה והורה על סיום ההליך באי הרשעה ושל"צ. · ת"פ רחובות) 60714-08-16 מדינת ישראל נ' גדמו; הנאשמת הודתה ב- 5 עבירות של גניבה.
· ת"פ (ק"ש) 19182-04-15 מדינת ישראל נ' עאסלה (7.9.16) הנאשם הורשע בעבירות של הסגת גבול וגניבה חקלאית.
...
לאור כל האמור, בשים לב לריבוי האירועים ולהיקף הרכוש שנגנב אני קובעת כי מתחם העונש ההולם לאירוע בכללותו נע ממאסר מותנה ועד לשנת מאסר.
לאור כל המפורט לעיל, אני סבורה כי בנסיבותיו של הנאשם עלול להיווצר פער בלתי נסבל בין עוצמת פגיעתה של ההרשעה הפלילית בנאשם לבין תועלתה של ההרשעה לאינטרס הציבורי-חברתי הכללי.
על כן הגעתי לכלל מסקנה כי מתקיים בעניינו החריג המצדיק הימנעות מהרשעתו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

באשר לעבירת הסגת הגבול, טענה ב"כ המאשימה כי מיתחם הענישה ההולם נע בין 6 לבין 12 חודשי מאסר וביקשה להשית עונש מאסר ברף הגבוה של המיתחם, מכיוון שלכך מתווספות עבירות של היזק לרכוש והחזקת מכשירי פריצה.
להלן דוגמאות ממספר גזרי דין שניתנו בעבירות של גניבה: ברע"פ 7224/14 פרנסקי נ' מדינת ישראל (10.11.14) אישר בית המשפט העליון את פסק דינו של בית המשפט המחוזי, אשר דחה את עירעורו של נאשם שהורשע על יסוד הודאתו בעבירה של גניבת תכשירי קוסמטיקה בשווי של 3,139.90 ₪ מחנות רשת "סופרפארם" ובשלוש עבירות של חבלה במזיד ברכב שיוחסו לו בתיק נוסף שצרף, ונידון למאסר על תנאי למשך 3 חודשים חרף המלצת שירות המבחן לבטל את הרשעתו ולהטיל עליו צו של"צ. ברע"פ 1291/06 טוויטו נ' מדינת ישראל (15.2.06) אישר בית המשפט העליון את פסק דינו של בית המשפט המחוזי, אשר דחה את עירעורו של נאשם שהורשע לאחר שמיעת ראיות בעבירה של גניבה, בכך שנטל ונשא יחד עם אחר שתי מברגות חשמליות וזוג נעלי בית מחנות בבני ברק, ונידון ל- 3 חודשי מאסר על תנאי.
להלן דוגמאות ממספר גזרי דין שניתנו בעבירות של הסגת גבול: ברע"פ 7073/07 אליהו נ' מדינת ישראל (29.8.07) אישר ביהמ"ש העליון את פסק דינו של ביהמ"ש המחוזי בירושלים, אשר דחה את עירעורו של נאשם מחוסר בית, בעל עבר פלילי מכביד, שהורשע על סמך הודאתו בעבירה של הסגת גבול והושת עליו עונש של שני חודשי מאסר ושישה עשר חודשים נוספים על תנאי.
ברע"פ 4477/10 יחיא נ' מדינת ישראל (5.10.10) אישר ביהמ"ש העליון את פסק דינו של ביהמ"ש המחוזי בחיפה אשר החמיר את עונשו של נאשם שהורשע בעבירות של הסגת גבול וגניבה ממאסר מותנה של 6 חודשים למאסר בפועל של 7 חודשים עקב חומרת מעשה הגניבה, עברו הפלילי הלא זניח של הנאשם והתרומה שעל בתי המשפט לתרום להשבת הבטחון לציבור, בכלל, ולמגזר החקלאי, בפרט.
ברע"פ 3502/07 מאיר נ' מדינת ישראל (3.6.07) אישר ביהמ"ש העליון את פסק דינו של בית המשפט המחוזי, אשר דחה את העירעור על עונש של 36 חודשי מאסר, מהם 24 לריצוי בפועל והיתרה על תנאי למשל 3 שנים, על נאשם שהורשע על פי הודאתו בהסגת גבול ובשש עבירות של הפרת הוראה חוקית.
...
אני סבורה כי שימוש במבחן הקשר ההדוק יסייע בהבנייתו של מעשה הענישה, ויחד עם זאת יותיר בידיו של בית המשפט את שיקול הדעת הנדרש לצורך מתן תשובה לשאלה האם יש לראות במסכת העבריינית שלפניו אירוע אחד או מספר אירועים.
על כן, יישום המבחן שפורט, יחד עם נתוני התיק שבפניי, הביאוני לכלל מסקנה כי יש להתייחס לכל אחד מהאישומים המיוחסים לנאשם בכתב האישום המקורי כאירוע נפרד ולקבוע לו מתחם עונש הולם בהתאם.
לאור האמור לעיל, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים : מאסר בפועל למשך 8 חודשים.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המערער הורשע עפ"י הודאתו בעבירות של הסגת גבול פלילית בצוותא, לפי סעיף 447(א) + סעיף 29(א) לחוק העונשין, התשל"ז – 1977 (להלן: "חוק העונשין"), היזק לרכוש במזיד בצוותא, לפי סעיף 452 + סעיף 29(א) לחוק העונשין וגניבה חקלאית בצוותא, לפי סעיף 384א(א)(2) + סעיף 29 לחוק העונשין.
ראשית יצוין כי בבואנו לידון בעירעור על גזר הדין, אנו נותנים דעתנו לכך שערכאת העירעור אינה נוטה להתערב בחומרת העונש שהושת על נאשם, אלא במקרים חריגים, שבהם נפלה בגזר הדין טעות מהותית או שיש בעונש שנגזר משום חריגה קיצונית מרמת הענישה המקובלת [ראו ע"פ 1242/97 גרינברג נ' מדינת ישראל פסקה 7 (3.2.1998); ע"פ 6992/08 כץ נ' מדינת ישראל פסקה 17 (12.10.2009); ע"פ 1964/14 הנ"ל].
...
בסיכומו של דבר נגזרו על המערער 6 חודשי מאסר בפועל, וכן 6 חודשי מאסר על תנאי, והתנאי שהנאשם לא יעבור בתוך 3 שנים מיום שחרורו עבירת רכוש מסוג פשע, ויורשע בה. טענות הצדדים וההליך שהתנהל בפנינו: המערער טוען כי שגה בית המשפט קמא בקביעת מתחם הענישה והשוואתו למתחם הענישה שנקבע בעניינו של אחיו של המערער, שכן מתחם הענישה בעניינו של אחיו של המערער נקבע על סמך העובדות בכתב האישום המקורי, בעוד שבענייננו תוקן כתב האישום, נמחקו סכומי הנזק שנכתבו בכתב האישום המקורי והוסכם כי סך הנזק הינו בגובה של אלפי שקלים.
לטענת המערער, מדיניות הענישה הנוהגת מביאה למסקנה לפיה מתחם הענישה אמור להיות נמוך יותר ולנוע בין מאסר מותנה לעשרה חודשי מאסר בפועל.
דיון והכרעה בערעור: לאחר שבחנו את חוות דעת הממונה על עבודות השירות, את גזר דינו של בימ"ש קמא ואת טענות הצדדים והמסמכים שהוגשו הגענו למסקנה כי במקרה זה, לפנים משורת הדין, יש מקום להתערב בגזר הדין משיקולי שיקום ולהורות על ריצוי עונש המאסר שנגזר על המערער בדרך של עבודות שירות.
עם זאת, אנו סבורים כי בנסיבות המקרה ונסיבותיו המיוחדות של המערער, יש מקום לקבוע כי עונש המאסר שנגזר על המערער ירוצה בדרך של עבודות שירות.
לאחר שהמערער המציא אישור פסיכיאטר מטפל לפיו הוא כשיר לעבוד בשוק החופשי, ובשים לב לאמור בחוות הדעת הנוספת והעדכנית שהגיש הממונה על עבודות שירות, לפיה ניתן לשלב המערער בעבודות שירות במגבלות, אזי, סבורים אנו כי על מנת שלא לפגוע בהליך השיקומי שעבר המערער במסגרת שירות המבחן ולאור נסיבותיו הקשות כפי שפורט לעיל, יש מקום להתערב בגזר הדין ולהמיר את עונש המאסר שהוטל עליו למאסר בעבודות שירות בהתאם לחוות דעתו של הממונה על עבודות השירות.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה למתן רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה (השופטים י' גריל, א' אלון ו-א' בולוס) ב-ע"פ 32661-08-21 מיום 27.1.2022, בגדריו היתקבל ערעור המבקש על הכרעת דינו וגזר דינו של בית משפט השלום בחדרה (השופט א' קפלן) ב-ת"פ 63639-12-17 מהימים 3.3.2021 ו-28.6.2021, בהתאמה.
בגין מעשים אלו, יוחסו למבקש וליתר הנאשמים עבירות של קשירת קשר לבצוע פשע, לפי סעיף 499(א)(1) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: החוק); גניבת תוצר עבודה, לפי סעיף 384א(א)(2) לחוק; הסגת גבול, לפי סעיף 447(א) לחוק; והיזק לרכוש במזיד (3 עבירות), לפי סעיף 452 לחוק.
נפיצותה של תופעת הגניבה החקלאית יש בה כדי ללמד על קלות המעשה וייתכן שאף על קלות הענישה הנגזרת על עבריינים מבצעי עבירה זו. על בתי המשפט לבטא את הסלידה מתופעה זו וכאמור, את החומרה הרבה הגלומה במעשים אלו ולגזור עונשים המבטאים חומרה זו. נקודת המוצא להכרעה בבקשה זו היא מידת ההלימה בין העונש שהוטל על המבקש לבין מדיניות הענישה הנוהגת (ראו: רע"פ 5331/18 ‏ויזמן נ' מדינת ישראל (18.7.2018)), ומשהעונש שנגזר על המבקש אינו חמור, ודאי שלא יתר על המידה, אין כל מקום לקבל את טענותיו.
...
בהינתן זאת, ובהתחשב בנסיבותיו האישיות של כל אחד מבין הנאשמים, נקבע כי יש לקבל את ערעורו של המבקש ולהפחית את רכיב המאסר בפועל בגין הרשעתו בהליך העיקרי ל-9 חודשי מאסר, ובצירוף העונש שנגזר עליו בגין התיק המצורף, כך שירצה סך הכול עונש מאסר בפועל בן 15 חודשי מאסר, בניכוי ימי מעצרו.
דין הבקשה להידחות.
אין כל מקום להתערב בקביעות אלו, לא כל שכן במסגרת "גלגול שלישי". הבקשה נדחית אפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו