לפניי ערעור על גזר-דינו של בית-הדין למשמעת של עובדי המדינה בחיפה מ-13/6/21 ב-בד"מ 104/21 אשר ניתן על-ידי הרכב בראשותו של אב בית-הדין עו"ד אורי כהן, וחברי המותב עו"ד אלון סבן וגב' עדנה ניסים.
לבית הדין למשמעת הוגשה בקשה מוסכמת לתיקון גזר-הדין.
ב-בר"ש 2388/22 יעקב שאהין נ' עריית חיפה (17/7/22) נפסק בהתייחס לבית-הדין למשמעת (שם, בנוגע לבית-הדין למשמעת של עובדי הרשויות המקומיות) כי המדובר ב:
"טרבונל ייעודי, הבקיא ביחסי עבודה ובתנאי העסקת העובדים ברשויות מקומיות, המתמצא בנוהלי עבודה ובהעסקת העובדים, המסוגל לאמוד את פגיעתה של עבירת משמעת כזאת או אחרת בתפקודו ובתדמיתו של השרות הצבורי, והיודע להתאים אמצעי משמעת לעבירות משמעת ולנסיבות ביצוען... מטבע הדברים, התערבותו של בית-משפט מחוזי בהחלטותיו של בית-הדין... היא מצומצמת ביותר. היתערבות כאמור שמורה למקרים קצוניים..."
דוקא ההתייחסות לכך שבית-המשפט המחוזי מיתערב רק במקרים נדירים באמצעי המשמעת שבהם נוקט בית-הדין למשמעת, מצדיקה כי כאשר מסתבר שלא כל העובדות הרלוואנטיות לצורך קביעת אמצעי המשמעת, הובאו לפני בית-הדין למשמעת או שנפלה טעות בתשתית העובדתית שהוצגה לבית-הדין למשמעת, יוחזר העניין לבית-הדין למשמעת על-מנת שיהא זה הוא השוקל האם בשינויים העובדתיים יש כדי להצדיק את השינוי באמצעי המשמעת שיינקטו כלפי העובד, שניתנה לגביו הכרעת-דין מרשיעה.
...
הנני סבורה כי אכן מצבור הטעויות שנפלו בעניינו של המערער מצדיק את החזרת עניינו לבית-הדין למשמעת על-מנת שישמע טיעונים לעונש, יקבל את המידע המדויק בנוגע לפנסיה לה זכאי המערער על בסיס גילו, מספר שנות עבודתו, אחוזי הפנסיה שצבר, והיותו מבוטח בפנסיה תקציבית ולא בפנסיה צוברת, יקבל את המידע המדויק בנוגע למספר הימים המדויק שלגביהם ביצע המערער דיווח כוזב, ישקול את נסיבותיו האישיות של המערער, כמו גם את עמדת המשיבה ועמדת המשרד שהמערער עבד בו, ויחליט מה הם אמצעי המשמעת הראויים שיש לגזור על המערער לאור מכלול כל האמור לעיל.
לאור האמור לעיל, ובהינתן הטעויות שנפלו במידע שנמסר לבית-הדין למשמעת עובר למתן גזר-הדין, הנני מורה על החזרת עניינו של המערער לבית-הדין למשמעת על-מנת שישוב וישמע את טיעוני הצדדים לעניין אמצעי המשמעת שיש לנקוט כלפי המערער בהינתן הכרעת-הדין לגביו, שעומדת בעינה, ויתן גזר-דין חדש לאחר שישמע הטיעונים ויבחן העובדות הנכונות לאשורן.