לכשעצמי, סבור הייתי כי ראוי עונש גבוה יותר, אך לא בעוצמת הפרש המצדיקה היתערבות של בית משפט זה, ועל כן, אם היה מורשע המערער אך ורק בשלב הראשון, כמו עו"ד משרקי, לא מן הנמנע כי הייתי מקבל ערעור על גזר הדין וקובע כי יש להטיל עליו עונש דומה לזה של משרקי (אולי קצת גבוה יותר עקב עבר משמעתי, נושא שאדון בו, בנפרד, להלן).
"יהא זה מועיל לבחון את הדוגמאות בהן הורה בית המשפט העליון על הפעלת עונש על תנאי, כאשר מדובר בשתי עבירות שאינן זהות: שוד שהפעיל עבירת גניבה שנקבעה כ'עבירה נוספת' (יעקב קדמי, סדר הדין בפלילים הדין בראי הפסיקה, חלק שני, 1688; התפרצות וגניבה כמפעילות עבירת גניבה – ע"פ 624/75 גלאגל נ' מדינת ישראל פ"ד ל(2) 222); תקיפה הגורמת לחבלה ממשית בנסיבות מחמירות כמפעילת עבירת התנאי של תקיפה רגילה (ראו עניין מסילתי, שם); מעשה מגונה באדם המפעיל מעשה מגונה בפני אדם (ראו עניין גוטמן, שם) ואף עבירת ניסיון לבצוע עבירת התנאי המושלמת כמפעילה את עבירת התנאי המושלמת עצמה (ע"פ 4517/04 מסראוה נ' מדינת ישראל פ"ד נט(6) 119). הדוגמאות שלעיל הנן בגדר הרב הכולל את המיעוט. במקרנו הקשר בין שתי העבירות בעל אופי אחר. העבירות לכל היותר מצויות באותה השכונה, אך אינן דרות באותו הבית, גם לא בקומות שונות".
ראוי לציין כי עו"ד אבני הגיש בקשה לדיון נוסף שנדחתה על ידי המשנה לנשיאה כב' השופט אליעזר ריבלין בדנ"פ 9322/09 (2009), בהסבירו כי המחלוקת לעניין סעיפים 97 ו-96 לחוק אינה ההלכה ודי בתוצאה המשפטית על פיה: "הרשעתו של העורר ב'סעיפי הסל' עומדת וניתן מכוחה להפעיל את עונש ההשעיה המותנה" (פסקה 4 לפסק הדין).
המתלונן הגיש את פסק הדין להוצל"פ בעכו והמערער הגיש בשם מרשו בקשה בטענת "פרעתי". משלא הופיע המערער לדיון בבקשת מרשו בטענת "פרעתי" נדחתה הבקשה ובוטל עיכוב ההליכים.
...
מאחר שהמחלוקות בתיק זה אינן מעטות, והחומר העובדתי והמשפטי אף הוא אינו פשוט, אין מנוס מלהקדיש את הפרקים הראשונים לרקע ולסקירת ההליכים שהביאו לאותן הכרעות של בית הדין המשמעתי הארצי, שעליהן ערערו שני הצדדים, הכול כפי שיפורט להלן.
אשר לפרשת רכישת המדפסת (ב"פ 97/13, בד"א 126/15, 1/16), שבו בעקבות הפעלת השעיה על תנאי שניתנה בתיק קודם, העונש שהוטל בבית הדין הארצי היה 18 חודשי השעיה מתוכם תשעה חודשים במצטבר ותשעה חודשים בחופף, אני מורה בזה כדלקמן:
ערעור הלשכה עמל"ע 32563-05-16 – התקבל.
התוצאה היא כי בפרשה זו המערער יושעה לתקופה של 18 חודשים, במצטבר לכל תקופה אחרת שהוטלה עליו.
אני מחייב את המערער לשאת בהוצאות הלשכה ביחס לארבעת הערעורים בסך כולל של 20,000 ₪ (5,000 ₪ לכל תיק).