מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על גזר דין בגין בידוי ראיות ושיבוש משפט

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ב"כ המאשימה מפנים גם לע"פ 2422/15 איתן סרור נ' מ"י (7.11.2016) (ערעור על גזר דין שניתן ע"י מותב זה).
ב"כ המאשימה הפנה גם לע"פ 65/04 דב פיכמן נ' מ"י (2.5.2005), בו הורשע המערער בעבירות של קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות, זיוף בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, בידוי ראיות, היתחזות, קשר לפשע, מירמה, הדחה בחקירה, הפרת הוראה חוקית, שבוש הליכי משפט והדחה בעדות.
...
לאור כל האמור, לאור הערכת הסיכון הגבוהה בעניינו ולאור אי לקיחת האחריות על העבירות, נמנע שירות המבחן ממתן המלצה טיפולית או שיקומית בעניינו של הנאשם.
מובן כי זוהי זכותו של הנאשם כזכות כל נאשם לכפור ולנהל הליך של שמיעת ראיות, ואולם, משנדחית גרסה עובדתית של נאשם, לדבר משמעות לגבי לקיחת אחריות, אשר רלבנטית לעונש.
לאור כל האמור, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר - מאסר בפועל לתקופה של 8 שנים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בת"א הרשיע את המבקש על יסוד הודאתו, בבצוע עבירות של בידוי ראיות, ניסיון לקבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות ושיבוש מהלכי משפט, וגזר עליו 18 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי בן 10 חודשים וקנס בסך 15,000 ₪.
שני הצדדים הגישו ערעור על גזר הדין, לבית המשפט המחוזי, שקבל את ערעור המדינה, והפעיל את המאסר המותנה במצטבר, במקום בחופף, וסה"כ נדון המבקש למאסר בפועל למשך 66 חודשים.
...
בהתחשב במצבם הרפואי של הנאשמת ובנה, החלטתי לא רק להסתפק ברף התחתון של מתחם הענישה שנקבע על ידי, אלא אף לסטות ממנו לקולא בשיעור של 25%, דהיינו הפחתה של 10 חודשים מאותו רף תחתון.
מאותם טעמים החלטתי גם להסתפק ברף התחתון של מתחם הקנס שקבעתי, ולהתחשב בגובה הפיצוי, אם כי אין בקביעת גובה הפיצוי כדי לאמוד את נזקיהם של המתלוננים, או לקבוע את כל זהות המתלוננים, וזכותם למצות את זכויותיהם בהליכים המשפטיים העומדים לרשותם.
סוף דבר, ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, אני דן את הנאשמת לעונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 30 חודשים, ולשם תחילת ריצוי מאסרה עליה להתייצב ביום 3/4/2022 שעה 09:00 בבית מעצר קישון, או בכל מקום אליו תשובץ ע"י ועדת המיון של שב"ס. 9 חודשי מאסר על תנאי, אשר יופעלו אם תעבור הנאשמת תוך 3 שנים מיום שחרורה, אחת או יותר מהעבירות שבביצוען הורשעה בתיק זה, ושהן מסוג פשע.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים ע"פ 1130/19 לפני: כבוד השופט נ' הנדל כבוד השופט ד' מינץ כבוד השופט י' אלרון המערער: נאצר שווא נ ג ד המשיבים: 1. מדינת ישראל 2. 4 ילדיה של המנוחה ערעור על הכרעת דינו מיום 20.12.2018 וגזר דינו מיום 31.12.2018 של בית המשפט המחוזי במרכז-לוד בתפ"ח 47499-11-16 שניתנו על ידי כב' סג"נ מנחם פינקלשטיין וכב' השופטים ליאור ברודי ורמי אמיר תאריך הישיבה: ט"ז בכסלו התשפ"א (2.12.20) בשם המערער: עו"ד אבי כהן בשם המשיבים: עו"ד לינור בן אוליאל בשם מישפחת המנוחה: עו"ד רותי אלדר ][]פסק-דין
יצוין כבר עתה כי עו"ד תילאווי, שזומן כעד הגנה, אישר כי כשבוע לאחר מעצרו סיפר לו המערער כי בדה את גרסת השוד, וכי "מה שהיה שהוא רב עם המנוחה וכתוצאה מהריב, מכות הדדיות ככל הנראה היא מתה" (עמ' 626 לפרוטוקול).
פסק דינו של בית המשפט המחוזי בית המשפט המחוזי סקר בפסק דינו (מפי השופטת ל' ברודי) את עקרי הראיות ולאחר דיון בהן הרשיע את המערער בעבירות שיוחסו לו. על בסיס דוחות מומחי מז"פ שסקרו את הממצאים בזירות, ועדויות תושבת קריית נטפים ומאבטח בישוב, ששמעו את זעקות המנוחה בזירה 1, נקבע כי המערער תקף את המנוחה תוך שימוש באלימות קשה הן בזירה 1, הן בזירה 2; וכי לאחר שהבין המערער כי המנוחה אינה עוד בין החיים, שיבש באופן מתוחכם את זירה 3 כדי לבסס את גרסת השוד.
שקרי המערער דנן באשר לנסיבות מותה של המנוחה – החל מטשטוש הזירה וביום גרסת השוד, וכלה בשקריו בעדותו הפתלתלה – ממלאים אחר התנאים האמורים, ועל כן בדין ניתן להם משקל ראייתי מסוים במסגרת המסקנה המרשיעה.
...
המסקנה היא כי גם לפי הדין החדש אין המערער עומד בתנאי הקנטור.
אף טענה זו דינה להידחות.
מקובלת עליי עמדת המשיבה, לפיה ברצח המנוחה על ידי המערער התקיימה הנסיבה המחמירה של גרימת המוות "באכזריות מיוחדת" שבסעיף 301א(א)(7) לחוק.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי גם פסק דינו של בית המשפט המחוזי בעירעור על גזר הדין הראשון, וגם החלטת בית המשפט העליון בעירעור על סוגיית פסלות השופט, הדגישו את הצורך לתת לנאשם היזדמנות למצות את האפיק השיקומי-טפולי.
תשעה חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים מיום שיחרורו ממאסר, שלא יעבור אחת מהעברות הבאות או נגזרת שלה: זיוף, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במירמה, קבלת דבר בתחבולה, עדות שקר, בידוי ראיות, שבועת שקר, עדויות סותרות, השמדת ראייה, ידיעות כוזבות, שבוש מהלכי משפט, הדחה בחקירה או הדחה בעדות.
...
ביחס לשני האירועים נטען, כי בסופו של דבר לא נגרם שום נזק בעקבות העבירות.
לנוכח האמור לעיל, אני סבורה כי מתחם העונש ההולם את האישום הראשון הוא בין שנתיים לחמש שנות מאסר בפועל לצד מאסר מותנה, קנס ופיצוי לנפגעי העבירות ומתחם העונש ההולם את האישום השני הוא בין עשרים לארבעים ושמונה חודשי מאסר בפועל לצד מאסר מותנה ופיצוי לנפגעי העבירות.
לנוכח האמור לעיל, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: עשרים ושישה חודשי מאסר בפועל.

בהליך ערעור על בית דין למשמעת (עב"י) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

גזר הדין המשמעתי ניתן בעקבות פסק הדין בהליך הפלילי (ת"פ 9194-06-15 של בימ"ש השלום בחדרה, עליו לא הוגש ערעור), במסגרתו הורשע המערער על בסיס הודאתו בכתב האישום המתוקן בבצוע עבירות של שבוש הליכי משפט לפי סעיף 244 לחוק העונשין, התשל"ז – 1977 (להלן: "חוק העונשין"), בידוי ראיות לפי סעיף 238 לחוק העונשין וניסיון לקבל דבר במירמה בנסיבות מחמירות לפי סעיף 415 + סעיף 25 לחוק העונשין.
...
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי לא נפל בפסק הדין של בית הדין למשמעת פגם המצדיק את התערבותו של בית שמפט זה ויש לדחות את הערעור.
צוין כי מעשיו של המערער חמורים ופגעו בצורה אנושה ביותר באמון הציבור במערכת החינוך ובעובדיה, לפיכך אין מנוס לקבוע שפסילתו לשירות היא בנסיבות חמורות במיוחד, המצדיקות פגיעה ממונית בזכויותיו, מכוח חוק הגמלאות, בתקופת הפסלות.
על כן, מכל הטעמים שפורטו, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו