מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על ביטול צו הפטר ותשלום שכר לבעלי תפקיד

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

השופט ע' פוגלמן: ][] ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' השופטת י' קראי-גירון) להעתר לבקשה 85 שהוגשה מטעם הנאמן על נכסי המערער, בה התבקש בית המשפט לבטל את צו ההפטר שניתן למערער, ולבקשה 86 לתשלום שכר מבוקש על ידי כונס הנכסים והנאמן (להלן: בעלי תפקיד).
...
השופט ע' פוגלמן: ][] ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' השופטת י' קראי-גירון) להיעתר לבקשה 85 שהוגשה מטעם הנאמן על נכסי המערער, בה התבקש בית המשפט לבטל את צו ההפטר שניתן למערער, ולבקשה 86 לתשלום שכר מבוקש על ידי כונס הנכסים והנאמן (להלן: בעלי תפקיד).
בנושא זה קיימת פלוגתא פסוקה מפסק דינו הקודם של בית המשפט המחוזי (תביעת בת הזוג, בסעיף 42) שהפך לחלוט לאחר שהערעור עליו נדחה כאמור בפסק דינו של בית משפט זה. לכך יש להוסיף כי גם בהחלטה נושא ערעור זה קבע בית המשפט המחוזי (כב' השופטת י' קראי-גירון) קביעה עובדתית לפיה המערער גבה דמי שכירות לאחר שניתן צו הכינוס, ולא מצאנו כי קיימת עילה להתערבותנו בקביעה זו. הדברים יפים גם להכרעות הנוספות של בית המשפט המחוזי.
לא מצאנו לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו, ואלה תומכים במסקנות המשפטיות, שאין לגלות בהן טעות שבחוק.
אנו דוחים אפוא את הערעור בגדר תקנה 460(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

השאלה העומדת על הפרק הנה, האם במקום בו מתקיימות עילות מובהקות לביטול ההליך – כאשר נמצא כי החייב פעל בחוסר תום לב ביצירת עיקר החובות, וכן המשיך ופעל בחוסר תום לב גם בהליך עצמו, הן בכל הנוגע להתנהלות בהליך ויצירת מחדלים והן בכל הנוגע לאי תשלום חוב מזונות ויצירת חוב מזונות חדש לאחר מועד צו הכנוס - האם יש בנסיבות האישיות והרפואיות של החייב כדי להצדיק מתן הפטר מחובותיו, או שמא יש לדחות הבקשה למתן הפטר ולקבוע כי דין ההליך להתבטל.
לפיכך, אני מורה על ביטול ההליכים בתיק.
צו כנוס הנכסים ועיכוב ההליכים שניתנו להגנתו של החייב, בטלים; צו עיכוב היציאה מן הארץ נגד החייב יבוטל בתוך 90 יום, על-מנת לאפשר לנושים לפעול להשגת צו כאמור בהליכים הפרטניים; שכרו של בעל התפקיד ישולם בהתאם לכתב המינוי, והכונס הרישמי זכאי לשכר השגחה; היתרה שתיוותר לאחר תשלום הוצאות ההליך, תחולק בהתאם לסדרי הקדימה.
זכות ערעור לבית המשפט העליון.
...
אכן, יש להתחשב בנסיבותיו של החייב אולם במקרה זה, צבירת חוב המזונות לאחר מועד מתן צו הכינוס, וכאשר מדובר בסכום כה גבוה, מטה את הכף לצד המסקנה בדבר ביטול ההליך.
בחינת עוצמת הטיעונים התומכים בביטול ההליך, אל מול עוצמת הטיעונים הנוגעים למצבו של החייב, מעלה כי בשל הצטברות הנסיבות העומדות ביסוד הטענות בדבר ביטול ההליך, יש באלו כדי להכריע את הכף למסקנה כי ביטול ההליך הינו הצעד המתחייב.
כפי שנקבע בפסק הדין בע"א 3382/17 בעניין צימבר הנ"ל, בפסקה 15, "אין תימה כי חובת תום הלב המוטלת על החייב היא אינהרנטית והכרחית להכרזתו פושט רגל, וכי התנהלות המלמדת על כך שהחייב מבקש לנצל לרעה את ההליך תמנע הכרזה כאמור". בדברים אלו של בית המשפט העליון יש לבסס את המסקנה לפיה ראוי לבטל ההליך בשל כך שהחייב יצר חובות בחוסר תום לב ואף ניצל לרעה את ההליך ואין בקיומן של נסיבותיו, ובפרט נסיבותיו הרפואיות, כדי להצדיק מתן הפטר.
לפיכך, אני מורה על ביטול ההליכים בתיק.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ומכלול נסיבות העניין, באתי לידי מסקנה שבהתאם להוראות פקודת פשיטת רגל, תכליתה ומהות ההליכים עד למועד ביטול צו הכנוס, נכון לקבוע שהסדרים והחלטות שהתקבלו במהלך ניהול הליך הכנוס עומדים בעינם על אף שההליך בוטל, ולאחר שבוטל, הכספים שהוקנו לקופת הנשייה בהתאם להסדר או החלטה, אינם תחת שיעבוד ועליהם להיות מחולקים לפי הכללים הנוהגים בהליך, לרבות לצורך תשלום שכר טירחת בעלי התפקיד ומכאן שדינה של בקשת הנושה להדחות.
ואכן במקרים בהם בוטל ההליך לאחר מתן צו כנוס ובטרם הוכרז החייב כפושט רגל, הועברו הכספים להוצאה לפועל (ראו לדוגמא: פשר (ב"ש) 53459-02-14 אבי בבר דן מיירה נ' כונס נכסים רישמי באר שבע והדרום (3/2/16), יוער שערעור שהוגש בתיק זה לבית המשפט העליון נדחה לאחר שב"כ המערער הודיעה שאינה עומדת על העירעור בעקבות הערות בית המשפט (ע"א 2053/16 אבי בבר דן מיירה נ' כונס הנכסים הרישמי (25/6/17)).
בהיעדר עיקול בתוך תקופת מסויימת, אפשר שלשכת ההוצאה לפועל תיזום בעצמה, בהתאם לסמכות הרשם, הטלת עיקול על הכספים, במקרה שבו תוותר יתרה לאחר ביטול ההליך (ראו, עודד מאור ואסף דגני, הפטר, חידלות פירעון, הסדרי חוב ושקום כלכלי של יחידים, תשע"ט-2019, כרך א', עמ' 292)).
...
התוצאה היא שדינה של הבקשה להידחות.
בעניין חלוקת הכספים מקובלת עלי ככלל עמדת המנהל המיוחד ואולם טרם מתן החלטה בעניין זה, יש צורך במתן החלטה בבקשה 7 במסגרת עש"א 70961-10-21, לפיכך ההחלטה תינתן לאחר הכרעה שם. כמובן שטרם חלוקת הכספים יש לפסוק את שכר טרחת המנהל המיוחד והוצאות ההליך, בהקשר זה תלויה ועומדת בקשה מס' 34 שממתינה לתגובת כונס הנכסים הרשמי.
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

מבחינת החייב, כאמור, אין טעם בפדיון זכויותיו בנכס בתשלום לקופת הכנוס שעה שכל סכום שישולם יועבר לחוב בדין קדימה, אך החייב לא יקבל הפטר בקשר לחוב זה. כאמור, מבחינת יתר הנושים, אין משמעות להליך, לרבות אפשרות למימוש או פדיון הזכויות בנכס.
על רקע המפורט לעיל, אני מורה על ביטול ההליכים בתיק.
צו כנוס הנכסים ועיכוב ההליכים שניתנו להגנתו של החייב, בטלים; צו עיכוב היציאה מן הארץ נגד החייב יבוטל בתוך 90 יום, על-מנת לאפשר לנושים לפעול להשגת צו כאמור בהליכים הפרטניים; שכרו של בעל התפקיד ישולם בהתאם לכתב המינוי, והכונס הרישמי זכאי לשכר השגחה; היתרה שתיוותר לאחר תשלום הוצאות ההליך, אם תיוותר, תחולק לנושים שתביעותיהם אושרו, בהתאם לסדרי הקדימה.
זכות ערעור לבית המשפט העליון בתוך 45 יום.
...
נוכח מצב הדברים כמפורט לעיל, הרי שאין מנוס מביטול ההליך.
נוכח מסקנה זו, הרי שמתחייבת גם המסקנה בדבר ביטול ההליך.
על רקע המפורט לעיל, אני מורה על ביטול ההליכים בתיק.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המבקש הגיש ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בחיפה (כב' סגנית הנשיאה השופטת איילת הוך-טל) מיום 4.3.24 בתיק חדל"פ 54578-12-22, במסגרתו בוטל צו פתיחת ההליכים שניתן בעיניינו, לאור המלצת בעלי התפקיד.
אשר לסכויי העירעור, טוען המבקש כי אלה טובים מאוד מאחר ובית משפט קמא ביטל את ההליך על סמך כך שאינו מישתכר כראוי למחייתו, אך היתעלם מכלל הנתונים האחרים, ובכלל זה העובדה שהמבקש משלם את התשלום החודשי, מגיש דו"חות דו חודשיים, מתייצב לבירור, ממציא מסמכים ומשתף פעולה, ורק על סמך כך שאינו ממצה מלוא פוטנציאל ההישתכרות, החליט בית משפט קמא לבטל את ההליך.
כך הוא הגיש לראשונה דו"חות דו-חודשיים במקבץ ולמפרע ביום 7.10.23 מבלי שצורפו לדו"חות אסמכתות כדבעי, לא הבהיר מיהו הגורם שהפקיד לחשבונו בבנק סך 8,639 ₪ ביום 30.10.23 ולא המציא לנאמן העתק מפסק הדין משנת 2019 אשר חייב אותו בתשלום דמי מזונות לילדיו הקטינים למרות שלא התגרש רשמית מאישתו ואם ילדיו והם עדיין חיים תחת אותה קורת הגג, כאשר בהליך חידלות הפרעון אושרה תביעת חוב בגין חוב מזונות עבר למוסד לביטוח לאומי, חוב שאינו בר הפטר במסגרת ההליך.
המבקש המתגורר בבית השייך לאביו ללא תשלום שכר דירה לאביו, לא מיפרט בתצהיר מהם הניסיונות שעשה בכדי להסתייע בבני משפחתו לצורך תשלום הערבון.
...
על כן, מנוסח התקנות עולה כי פטור מלא מהפקדת ערובה יינתן רק בנסיבות חריגות, ולא שוכנעתי כי זהו המקרה שלפניי.
בנוסף, מעיון בהודעת הערעור ובפסק דינו המנומק והמבוסס של בית המשפט קמא, אני סבורה, בזהירות הראויה, כי לא ניתן לומר שסיכויי הערעור טובים.
לאור כל האמור, משלא הוכחו שני התנאים הנדרשים למתן פטור מהפקדת הערובה, דין הבקשה להידחות, וכך אני מורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו