לאור העובדה שהחייב הוכר כבעל אי כושר מלא לצמיתות בשיעור 100% ובהיעדר נכסים , המליצו בעלי התפקיד כי יינתן לחייב הפטר לאלתר מחובותיו, למעט חוב בגין אי תשלום מזונות.
לטענת הגרושה כתב התביעה הומצא לחייב כדין והוא בחר להיתעלם ולא להיתגונן וגם לאחר שפס"ד הומצא לו, בחר שלא לשלם את חוב המזונות.
הגרושה הפניתה לכך שבתקופה בין אוקטובר 2009 ועד פברואר 2010, לא דרשה מזונות מהמל"ל מאחר שבתקופה קצרה זו, הקטינים עברו להתגורר עם החייב (תקופת ניסיון), אך במהרה שבו במרץ 2010 לחזקתה- או- אז שב החיוב על כנו ולכן המשיכה וקיבלה מזונות מהמל"ל
דיון
בהתאם לסעיף 69(א) לפקודה , צו ההפטר פוטר את פושט הרגל מכל חוב בר תביעה, אך לא יפטור מחבות לפי פסק דין לחובתו בתובענת מזונות, להוציא מה שהורה בית המשפט במפורש לגבי החבות, במידה שהורה ובתנאים שהורה [סעיף 69(א)(3) לפקודה].
כן ראו ע"א 6456/13 ישעיהו נ' גמזו :
"...בית המשפט עמד בפסק דינו על הנסיבות החריגות האופפות את המקרה שבפנינו, ובהן: גילו המתקדם של המשיב 1 (המשיב יליד 1931); מצבו הרפואי הלקוי, כפי שעולה גם מן התעודה הרפואית שהוצגה בפנינו במסגרת העירעור דנן; מצבו הכלכלי הירוד; המשכות הליכי פשיטת הרגל למעלה מ-12 שנים; והעובדה שלא הוכח כי ברשותו נכסים נוספים או כי צפוי שינוי ביכולתו לפרוע את החוב בעתיד...".
לאחר שבחנתי את נסיבות המקרה דנן, שוכנעתי כי לא מדובר באחד מהמקרים החריגים המצדיקים החלת ההפטר על חוב המזונות.
טענות החייב כאילו החיוב במזונות הושת עליו שלא כדין אינן רלוואנטיות ואינן בסמכות ביה"מ זה,אשר אינו ערכאת ערעור על חיוב חלוט במזונות שנקבע ע"י ביה"מ המוסמך לפני שנים רבות.
אם לא די באמור, החייב הרי עתר כבר בעבר לביטול רטרואקטיבי של המזונות וביום 9.7.12 ניתן פס"ד חלוט שאישר את הסכמת הצדדים, על פיה וויתר החייב על תביעתו לביטול רטרואקטיבי של החיוב במזונות (תביעה שהגיש בתמ"ש 33127-02-12).
...
בנסיבות אלו, בהן לא ניתן לקבוע כי החוב נוצר בתום לב וכשניתן יהיה לגבות ולו חלק מהחוב, במסגרת פריסת החוב לסכום חודשי זעום שיקוזז מהגמלה ,לא מצאתי להיעתר לבקשה.
בנסיבות בהן אין מדובר בחוב ישן במיוחד (המל"ל שילם את המזונות עד 2012) ומשהחייב לא שכנע כי התנהל בתום לב עת במשך 6 שנים (!!) ,לא שילם את מזונות ילדיו, דין הבקשה להידחות.
אדגיש כי יש בתשלום החוב, גם אם בסכומים נמוכים, חשיבות משום המסר על פיו החייב במזונות ילדיו אינו יכול להתעלם מחובה זו בלי לדעת כי יצטרך להחזיר את חובו לציבור אשר נשא במקומו בחובה זו ,אלא אם כן ישכנע כי אין כל דרך בה יוכל להחזיר ולו חלק מחובו וכי החוב נצבר בתום לב.
לאור כל האמור, הבקשה נדחית.