הבקשה נדחתה בהחלטת כבוד השופט ברנר, וזאת נוכח קביעתו של השופט זפט "בהחלטה מפורטת ומנומקת, ולאחר דיון במעמד הצדדים, כי המבקשים לא הראו סיכוי ממשי להצליח בתביעתם להצהיר כי המישכון חל רק על בית המגורים, ולא על שאר חלקי המשק". נקבע, כי "משכך הם פני הדברים, אין מקום להזקק פעם נוספת לעניין שכבר הוכרע".
ביום 10.1.2012 הגישה התובעת בקשה לעיון מחדש בהחלטה זו.
ביום 11.1.2012 הגישה התובעת בקשה לרשמת ההוצל"פ לביטול המיכרז ותוצאותיו.
בית המשפט קבע, כי "בשל כל אלו, ובהיתחשב באינטרסים המנוגדים המעורבים" של הבנק והזוכה, להם יש ליתן משקל רב בהנתן השלב המתקדם אליו הגיעו הליכי המכר, "אין לאפשר למערערת כעת, לממש את 'זכות העירעור' ביחס למעשה עשוי".
כאמור הדיון במסגרת תובענה זו מוגבל לבירור שאלת כוונת הצדדים בלבד, האם הוסכם על שיעבוד הנחלה כולה או על שיעבוד בית המגורים בלבד.
אישורה של רשמת ההוצל"פ את המשך הליך המכר ודחיית טענות התובעים לביטולו, כמו גם דחיית ערעור שהגישה התובעת לבית משפט השלום בקריות, שהותיר את אישור המכר על כנו, תומכים גם הם במסקנה שלא נפל דופי בהתנהלותה של הכונסת: "אישור בית המשפט מקים מעין חזקה שבעובדה, הנתנת לסתירה, כי בעל התפקיד פעל כדין" (רע"א 9227/12 עו"ד שי גרנות, כונס נכסים נ' שפייזר רות, 27.8.2013).
זאת ועוד, מדובר בטענות שהמקום לבררן היה במסגרת הליך הכנוס בשעתו ולא אישית מול הכונסת במסגרת הליך זה. משניתן לכל המפורט לעיל אישורה של רשמת ההוצל"פ, התובעים לא ערערו על החלטותיה בנוגע לתשלום ארנונה ביתר וגובה שכר הטירחה שנפסק, וערעור שהגישו בנוגע למועד שיחרור הכספים מקופת הכנוס נדחה על ידי בית משפט השלום ביום 30.5.2013 ונקבע כי חלוקת הכספים שבקשו התובעים לא הייתה אפשרית ו"הקדימה את זמנה" (רע"צ 43933-03-13) – נסתם הגולל על הדיון בסוגיות האמורות.
...
בהחלטה נקבע כי "המבקשים היו אלה שפנו לבנק בבקשה להתחיל בהליכים למימוש בית המגורים, על מנת לפרוע את חובם" וגם בכתב התביעה שהגישו הם "אינם חולקים על כך שהבנק זכאי לממש את בית המגורים", ומשכך "אין מקום להיעתר לסעד המבוקש ולעכב את פינוי הבית". בית המשפט העליון הדגיש כי "אין בהחלטתי זו כדי להביע כל עמדה ביחס לשאלה האם כוונת הצדדים היתה כי תמורת ההלוואות תשועבד הנחלה כולה או בית המגורים בלבד. טענותיהם של המבקשים בעניין זה יתבררו בהליך המתנהל בבית המשפט המחוזי".
ביום 30.11.2011 פונו התובעים מבית המגורים.
משנקבע כי הליך הפרסום והמכר נעשו כהלכה וכי המחיר שבו נמכרה הנחלה ראוי, ממילא נדחות טענות אלה.
טענות נוספות בדבר התנהלות הכונסת שנועדה לפי הטענה לפגוע ואף להשפיל את התובעים – דינן להידחות.
כך טענו כי בעצם הענקת הנחת גיל לתובע, המינהל "ידע וחזקה עליו שידע" שהתובע אינו מסוגל להמשיך לעבד את המטעים או להשגיח עליהם כבעבר, "וידע שהעבירם לעיבוד חקלאי אחר וכן ידע כי בריאותו של התובע התדרדרה".
סוף דבר
התביעה נדחית.