בעירעור שהוגש לבית המשפט העליון ע"א 8468/16 רכבת ישראל בע"מ נ' אליאס (להלן: "עניין אליאס בעליון"), ניתן פסק דין על דרך הפשרה ונקבע, כי מבלי שהרכבת מודה בטענות התובעים ובהנתן הצהרות הרכבת בדבר שלל הפעולות בהן היא נקטה ונוקטת, בהתאם לחוק למניעת העישון, ובהנתן העובדה כי יעוד הכספים הוא למטרה חיובית, חויבה הרכבת להפקיד בקופת הקרן שהוקמה מכוח החוק סך של 4 מיליון ₪, תחת החיוב שעמד על סך של 6 מיליון ₪, אשר נקבע על ידי בית המשפט המחוזי.
לביסוס טענתו, הפנה המבקש למכרזים למתן שירותי מוניות בלעדיים לתחנת הרכבת, אותם פירסמה הרכבת, במסגרתם הגדירה הרכבת בחוזה את "תחנת הרכבת" הנמצאת ברשותה ככוללת גם את הכבישים המובילים אליה.
זאת ועוד, המבקש צירף לכתב סיכומיו ראיה חדשה (נספח א', סעיף 47 לכתב הסיכומים) וכן הוסיף עילת תביעה חדשה הנסבה על הפרת חובה החקוקה בפקודת מסילות הברזל [נוסח חדש], התשל"ב-1972.
הרכבת דחתה את טענות המבקש כי נמצאה כמי שהפרה את הוראות החוק וחזרה והפנתה לפסק הדין שניתן על ידי בית המשפט העליון, במסגרתו בוטל פסק הדין אשר ניתן בבית המשפט המחוזי.
הרכבת הגישה ערעור על פסק הדין לבית המשפט העליון (ע"א 8468/16) והמבקשים בעיניין אליאס במחוזי הגישו ערעור שכנגד, ביחס לגובה הסכום שנפסק כפצוי לקבוצה הייצוגית.
...
יתר על כן, פרשנות יצירתית לנושא ה"שטחים הנוספים", אשר באה מפי ב"כ המבקש, כבסיס לאבחנה בין פרשת אליאס לענייננו זה, אין בידי לקבל.
המחוקק לא הוסיף ואמר דברו לגבי מגרשי חניה המצויים בסמוך לתחנת הרכבת, ועל כן אין להחיל על שטחים אלו את הוראות החוק ובהתאם את אחריותה של הרכבת לאכוף הוראות החוק בשטחים אלו, גם אם הם מוחזקים על ידה, מכוח הסכם חכירה מרמ"י.
לאור כל האמור לעיל, הרי שגם לגופו של עניין, אין לי אלא לקבוע כי בקשת האישור איננה עומדת בתנאים המנויים בסעיף 8(א) לחוק התובענות הייצוגיות; לא הוכחה עילת תביעה אישית; לא הונחה תשתית לקיומה של אפשרות סבירה שבקשת האישור תוכרע לטובת הקבוצה.
סוף דבר
בהינתן כל האמור, לא נותר לי אלא לדחות הבקשה לאישור ניהול התובענה כייצוגית – הן מטעמים של מעשה בית דין והן לגופו של עניין.