טענות הצדדים
לטענת המערער, הוא סובל מקושי נפשי להתחיל לעבוד לאחר 20 שנים בהן הוא לא עבד; למערער קושי גופני, שכן ידו הדומינאנטית היא יד ימין והצעת הועדה, כי ישתלב בעבודה עם יד שמאל בלבד אינה ריאלית; המערער סובל מכאבים מתמשכים ועבודה פיזית ולו הקלה ביותר אינה אפשרית מבחינתו; למערער נקבעה בעבר דרגת אי כושר בשיעור 75% ובהמלצת פקידת המשיב הגיש המערער בקשה לבדיקה מחדש בנכות כללית בעקבותיה הופחתה דרגת אי הכושר, זאת מבלי שהועמד המערער בפני "הסכנה" מפני הפחתת הנכות.
הצדדים רשאים לפנות לבית-הדין הארצי לעבודה בבקשת רשות ערעור על פסק-דין זה, תוך 30 יום מיום המצאתו.
...
מנגד, טען ב"כ המשיב, כי דין הערעור להידחות בהעדר הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הוועדה.
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובמכלול החומר שהובא בפני וכן לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי, כי דין הערעור להידחות.
ואוסיף, כי מעיון במכלול החומר הקיים בתיק עולה, כי קיימת הלימה בין דרגת הנכות הרפואית המשוקללת (64%) לבין דרגת הנכות התפקודית שנקבעה (65%), מה גם שהחלטת הוועדה אף עולה בקנה אחד עם המלצת פקידת השיקום מיום 13.6.19, אשר מעיון בה (צורפה לכתב התשובה) עולה, כי לאחר שיחה עם המערער המליצה פקידת השיקום לראות בו כמי שאיבד 65% מכושרו להשתכר וכלשונה:
"לסיכום: מדובר בגבר בן 52, הסובל ממחלת ראות חסימתית, ארטריטיס, הפרעת חרדה + הפרעת אישיות והתמכרויות, הפרעה תחושתית רגל ויד ימין, דלקת של הקיבה, פגימה עצב II , הגבלה קלה ע"ש מתני. בעל השכלה של 10 שנות לימוד, ועבר תעסוקתי מצומצם ביותר, לתקופות קצרות, בעבודות בלתי מקצועיות, וכשנתיים כנהג משאית, עד שרישיונו נשלל. למעלה מ-20 שנים אינו עובד.
סוף דבר
לאור כל האמור, ובהעדר פגם משפטי בהחלטת הוועדה – הערעור נדחה.