בעקרי הטיעון טען המערער בראשונה להעדר סמכות לוועד הנוכחי של האגודה, שהגיש את התובענה, ולפיכך, לעמדתו, הוא פעל בחוסר סמכות, ויש לבטל את התובענה: לטענת המערער, ביום 27.11.13, נודע לו כי טרם הגשת הבקשה לבוררות, נערכה בשנת 2012 ביקורת אצל המשיבה ע"י עו"ד טל מור מטעם הרשם, שהעלתה כי יו"ר הוועד, רחמים יקוטי וחבר נוסף, יונתן דימרי, שהם גם מורשי החתימה בועד, מכהנים מעל לשתי קדנציות, בנגוד לתקנון.
זאת ועוד: פניית המערער לבית משפט קמא, לאחר שמונה בורר על ידי הרשם, היא בחוסר סמכות עניינית, שכן אין לבית משפט קמא סמכות להתערב בהחלטת הרשם על מינוי בורר, אלא רק לבית המשפט לעניינים מינהליים במסגרת ערעור על החלטת הרשם על פי סעיף 5(2) לחוק בתי משפט לעניינים מינהליים תש"ס – 2000 וסעיף 1 לתוספת השנייה לחוק זה.
אם היה ממש בטענות המערער, והיה מקום לקיים הליך של הסכמה בין הצדדים למינוי בורר, אין להניח כי הצדדים היו מגיעים להסכמה, מה גם שניסיון האגודה להגיע להסכמה בעיניין זהות הבורר לא צלח.
השאלה הנשאלת היא אם בעקבות ביטול מוסד "משפט החברים" יש לראות ב'רשות השיפוט' כחליפה של מוסד זה.
בפס"ד שטיינבוים קבע השופט א' ריבלין כי הקמתה של 'רשות השיפוט' החדשה "אין בה כדי לשנות את סעיפי הבוררות בתקנוני האגודות השיתופיות למיניהן. אגודה שיתופית המבקשת לקבוע לעצמה כי הסכסוכים ב'עסקי האגודה' יועברו מ'משפט החברים' לבוררות של 'רשות השיפוט' – חייבת לכלול הוראה מתאימה בתקנונה. בהיעדר קביעה מתאימה בתקנון הנתבעת, אין בו, בתקנון כשלעצמו, לכאורה, כדי לחייב את הצדדים להביא את עניינם בפני 'רשות השיפוט'" (שם, פסקה 3).
בחינת טיב היחסים המיוחדים השוררים בין אגודה לחבריה מובילה למסקנה כי מטרת התקנון הייתה להמנע עד כמה שאפשר מהעברת הסכסוכים לבית המשפט, כפי שתיאר השופט אור בפסק דין בקל:
"בין חברי אגודה לבין עצמם ובינם לבין האגודה קיימים יחסים מיוחדים. המדובר בהתאגדות של אנשים אשר בבסיס מטרותיה עומדים, בין היתר, עזרה הדדית ואינטרסים כלכליים משותפים מתוך כוונה לסייע הדדית לשפור תנאי חייהם של חברי האגודה, עסקיהם או שיטות הייצור שלהם.
...
המסקנה
ש. שטמר, שופטת
[אב"ד]
המסקנה אליה הגעתי היא שיש לדחות את הערעור.
לאור האמור – אני בדעה כי יש לקבל את הערעור ולבטל את החלטת רשם האגודות השיתופיות בדבר מינוי הבורר.
כמותה אף אני סבור כי משבטל מן העולם טריבונאל הבוררות הידוע כ"משפט החברים" נסללה הדרך לפנייה לרשם האגודות השיתופיות על מנת שימנה בורר וזאת על פי תקנה 2 א(ו) לתקנות האגודות השיתופיות (בוררות בסכסוכים) התשל"ב-1972 (להלן "התקנות").