ראשית, אין בידי לקבל את טענת המשיבה כי החלטתו של בית משפט קמא נסבה על עניין דיוני המסור לשיקול דעתה הרחב של הערכאה הדיונית ולכן אין מקום לערכאת העירעור להתערב בה.
בעיניין פלוני היתייחס כב' השופט זילברטל לשאלת הבקורת הערעורית על אי-מינוי מומחים מטעם בית המשפט בתביעות לפיצויים על-פי החוק וקבע:
"כידוע, וכפי שיודגש עוד בהמשך הדברים, עיקרון יסוד בתחום בו אנו עוסקים הוא, שכיוון שהתובע-הניזוק אינו יכול להוכיח את מצבו הרפואי אלא באמצעות מומחה שבית המשפט ימנה, על בית המשפט להישמר מלנעול את הדלת בפני התובע. דחיית בקשה למינוי מומחה, כמוה, במידה מסוימת, כדחיית התביעה (או חלקה הנוגע לנכות מסוימת). מכאן הזהירות הרבה שעל בית המשפט לנהוג בה כאשר הוא בוחן בקשה למינוי מומחה. עיקרון זה משליך גם על מידת היתערבות ערכאת העירעור, במיוחד כאשר הערכאה הדיונית מחליטה שלא למנות מומחה. אמנם כן, ניתן יהיה לערער על הסרוב למנות מומחה במסגרת העירעור על פסק הדין, אלא שכאשר בשלב הדיון בבקשה למינוי מומחים כבר ברור, שעל-פי הדין יש למנות מומחה, אין כל טעם להמתין לסיום ההליך, מה גם שבדרך כלל מדובר בבחינה פשוטה יחסית.
...
טענות המשיבה
יש לדחות את הבקשה שכן היא הוגשה באיחור, בחלוף המועד הקבוע בתקנות סדר הדין האזרחי להגשת בקשת רשות ערעור על החלטת ביניים של בית המשפט, לפיה יש להגיש את הבקשות בתוך 30 ימים ממועד מתן ההחלטה.
בתחום זה כאמור מקובלת עליי מסקנתו של בית משפט קמא ולאו דווקא מטעמיו.
מעיון בתיעוד הרפואי עולה כי לאורך כל בדיקותיה אין ממצאים של חסר נוירולוגי ואף יתרה מכך, מעיון בתשובת המומחה בתחום הנוירולוגיה, ד"ר טילביץ מיכאל, אשר בדק את המבקשת במסגרת הקהילה, מיום 15.3.16 (שנה לאחר התאונה), כי: "עצבים קרניאליים תקינים. אין ניסטאגמוס. פונדוס ללא פאפילאדמה. שדי ראיה תקינים בקונפרונטציה. כוח, טונוס, תחושה תקינים. החזרים שווים. בבינסקי שלילי. אין הפרעות בקורדינאציה ובהליכה..."
ולסיכום קובע כי : "בדיקה נוירולוגית תקינה" (ראה נספח 20 לנספח ה').
סוף דבר
לאור כל דברי שלעיל, מצאתי להשיב את התיק לבית משפט קמא לצורך מינוי מומחים רפואיים מטעם בית המשפט בתחום הפה והלסת ובתחום הפסיכיאטריה.