מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על אי חיוב בהוצאות למרות דחיית תביעה

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט רועי פוליאק בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האיזורי באר שבע (השופט יוחנן כהן; סע"ש 25767-02-21) שלא לסלק על הסף תביעה שהגיש המשיב לביטול הסכם פשרה שקבל תוקף של פסק דין.
המשיב טוען כי "עסקינן בתרמית שנעשתה בזדון ע"י המבקש" וכי בית הדין האיזורי נהג ל"מראית [ה]עין של איפה ואיפה בין תובע ישראלי לבין אחד שאינו ישראלי" עת לא חייב את המבקש בהוצאות משפט חרף דחיית בקשת הסילוק אך חייב את המשיב בהוצאות עת הגיש בקשה להוצאת הסכם הפשרה מהתיק.
...
דיון והכרעה לאחר שבחנו את ההחלטה, בקשת רשות הערעור, תשובת המשיב וכלל חומר התיק החלטנו, בהסכמת הצדדים, לעשות שימוש בסמכותנו לפי תקנה 82 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991, לדון בבקשת רשות הערעור כבערעור ולקבל את הערעור.
משאין חולק כי המשיב זכאי לקבלת הסכומים בערכי נטו, שוב אין כל נפקות לסוגיה אם המשיב הוטעה אם לאו ומשכך אין כל תוחלת לתביעה השניה, שלא היתה כל הצדקה להגשתה לאחר קבלת ההמחאות לפיהן משולמים הפיצויים המוגדלים בערכי נטו, ואין מנוס מסילוקה על הסף.
סוף דבר – ניתנה רשות ערעור והערעור מתקבל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

אף על פי כן, בית המשפט לא פסק הוצאות לזכות המערערים, וכך נאמר בסיפא של פסק הדין: "צר לי שהצדדים לא הצליחו להגיע להבנות לגבי שתוף פעולה זה או אחר, למרות הניסיונות הכנים לעשות כן ולמרות שאף הסכימו לנהל הליך של גישור, אשר לצערי לא צלח. למרות שההליך הצריך משאבים ניכרים מצד שני הצדדים, הן בזמן והן בכל הנוגע לעלויות, ולמרות התוצאה – לא אעשה צו להוצאות, ואני תקווה שלמרות תוצאת פסק הדין יוכלו הצדדים למצוא את הדרך לשתף פעולה בעתיד". על אי פסיקת ההוצאות נסב העירעור שלפנינו.
נטען, בין היתר, כי ההליך שהתנהל לפני בית המשפט המחוזי היה כרוך בהוצאות נכבדות עבור המערערים; כי התביעה נגד המערערים נדחתה במלואה ולכן נדרשו נסיבות מיוחדות לאי-פסיקת הוצאות לטובתם, שלא נתקיימו בעניינינו; וכי בית המשפט כלל לא נימק את החלטתו.
התקנות החדשות מעבירות מסר שלפיו בררת המחדל היא פסיקת הוצאות ריאליות (לצד הכרה במצבים המצדיקים אי חיוב בהוצאות, וראו הסיפא של תקנה 152), והכלי של הוצאות משפט הוא אחד הכלים שהתקנות החדשות מעמידות לרשות בית המשפט לשם ניהול ההליך באופן יעיל על רקע מטרות התקנות, ולהרתעה מפני נקיטת הליכי סרק או הליכים בלתי מידתיים (תקנה 4; לפסיקת הוצאות על פי התקנות החדשות בסוגים שונים של מקרים, ראו ההפניות אצל יששכר רוזן-צבי הרפורמה בסדר הדין האזרחי – מורה נבוכים 644 (2021)).
...
כך, כדוגמה בלבד, אציין כי בית המשפט מצא כי הסכם הזיכיון אינו חל על כל המערערים, אך יש לזכור כי המערערים כולם הם בני משפחה אחת העומדים מאחורי שלוש חברות שונות, ובית המשפט לא מצא לחייבם "רק בשל היותם בני משפחה או רק בשל שהם 'שותים קפה ביחד' באחת החנויות" (פסקה 108 לפסק הדין).
עוד אפנה לפסקה 111 לפסק הדין שם נכתב כי "אי ידיעתו של ישראל אודות הגורם שהכניס את המשטח לחנות ברחוב עמוס, הינה תמוהה", ולא אמשיך בציטוט שממנו הגיע בית המשפט למסקנה כי "אכן נעשה שימוש במשטח של סנסור מדיקה בחנות של אייזלר ניהול ברחוב עמוס". יכול הייתי להצביע על נימוקים נוספים שבגינם ניתן להניח מדוע מצא בית המשפט שלא לפסוק הוצאות לזכותם של המערערים, אך מאחר שהדברים לא פורשו בפסק הדין, אמנע מכך.
סוף דבר, שהערעור נדחה.

בהליך ערעור קופות גמל (עק"ג) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

החברה המנהלת הגישה ערעור על אי חיובו של העמית בהוצאות משפט חרף דחיית תביעתו בהנמקה "שאבד עליה הכלח והפכה לאות מתה" בפסיקה.
...
נקדים ונציין, כי לטעמנו החברה המנהלת היתה מטיבה לעשות אם היתה עושה כן בהודעה נפרדת.
נעיר, כי מצאנו טעם רב בהתניית מתן הטבות לבן זוג בהגשת בקשה מתאימה, בנסיבות בהן יתכן כי בן הזוג זכאי להטבה עדיפה בהתאם להתקשרות אחרת שחלה עליו (העמית עצמו היה זכאי וקיבל בפועל מהחברה המנהלת הטבות, פחותות אמנם, מכוח חברותו בלשכת עורכי הדין).
סוף דבר – הערעורים נדחים.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט רועי פוליאק ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי תל אביב (השופטת חופית גרשון-יזרעאלי ונציגת הציבור גב' שושנה גולנד; סע"ש 10931-08-20), שבו נדחתה תביעת המערער נגד המשיבה.
התביעה נדחתה איפוא והמערער חויב בהוצאות המשיבה בסכום של 8,000 ש"ח. במוקד העירעור עומדת טענת המערער לפיה בנסיבות בהן הציג תובע גרסה והצד שכנגד לא העיד עדים מטעמו דין התביעה להיתקבל.
הינה כי כן, חרף הסיכון המחושב שנטלה המשיבה עת נימנעה מלהעיד עדים מטעמה בהליך, לא עלה בידי המערער להפוך את ה"אין" בגירסתו ל"יש" המצדיק את קבלת התביעה, כלשון פסק הדין בעיניין קבלן, ולא מצאנו מקום להתערב בהחלטת בית הדין האיזורי, שהתרשם באופן בלתי אמצעי מעדות המערער, לפיה לא עלה בידו להרים את הנטל ולשכנע כי הועסק על ידי מי רן באתרי המשיבה.
...
התביעה נדחתה אפוא והמערער חויב בהוצאות המשיבה בסכום של 8,000 ש"ח. במוקד הערעור עומדת טענת המערער לפיה בנסיבות בהן הציג תובע גרסה והצד שכנגד לא העיד עדים מטעמו דין התביעה להתקבל.
משכך, בתום ראיות התובע "רשאי הנתבע לוותר על הבאת ראיות מצדו, וחלף זאת – לטעון כי יש לדחות את התביעה גם בלא שהובאו ראיות מטעמו (של הנתבע) ... באופן כזה מסתיים שלב ההוכחות במשפט וניתנת בו הכרעה לאחר שנבדק אם התובע עמד בנטל השכנוע המוטל עליו" (יניב ואקי דיני ראיות 1931 (התש"ף, 2020); עניין אשורנס 262).
הנה כי כן, חרף הסיכון המחושב שנטלה המשיבה עת נמנעה מלהעיד עדים מטעמה בהליך, לא עלה בידי המערער להפוך את ה"אין" בגרסתו ל"יש" המצדיק את קבלת התביעה, כלשון פסק הדין בעניין קבלן, ולא מצאנו מקום להתערב בהחלטת בית הדין האזורי, שהתרשם באופן בלתי אמצעי מעדות המערער, לפיה לא עלה בידו להרים את הנטל ולשכנע כי הועסק על ידי מי רן באתרי המשיבה.
סוף דבר – הערעור נדחה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעים טענו כי הנתבעת לא העסיקה את התובע, תלושי השכר לא הוצאו על ידה, אלא על ידי חברת דימנטמן דלתות בע"מ ובמקום למצות את זכויותיו כנגדה, החליט התובע לתבוע את הנתבעת רק בשל כך שהוציאה עבורו אישורי עבודה באופן טכני ומבלי שהעסיקה את התובע כלל.
נוכח האמור, משהוכח שאי הגשת ההודעה שנתנה לתובע עם תחילת העסקתו , ע"י הנתבעים היא מאילוץ שאינו תלוי בהם , ובמאזן המהימנויות בהליך אין לחייב את הנתבעים בתשלום פיצוי בגין אי מתן טופס הודעה על תנאי העסקה .
בנסיבות העניין, בהן החברה הקפידה על זכויות המשיב בחלק הארי של תקופת העסקתו הממושכת, והפגיעה, שאין להקל בה ראש, בוצעה בעקבות היקלעותה לקשיים שהביאו בדיעבד לסגירתה לאחר כעשרים וחמש שנות פעילות, תוך שבמקביל היא פועלת בצוותא חדא עם ארגון העובדים לניסיון לשמירה על זכויות עובדיה, לא מצאנו מקום להרמת מסך מלאה או חלקית, אך ראינו ליתן להתנהלות זו משקל באי פסיקת הוצאות לזכות המערער חרף קבלת העירעור".
התביעה נגד הנתבע, מר דימנטמן אישית נדחית .לאחר ששקלנו לא מצאנו לחייב את התובע בהוצאות הנתבע חרף דחיית התביעה נגדו.
...
הנתבעת תשלם לתובע סך של 13,990 ₪ בגין חלף הפרשות לפנסיה.
הנתבעת תשלם ושכ"ט ב"כ התובע בסך כולל של 2,500 ₪.
התביעה נגד הנתבע, מר דימנטמן אישית נדחית .לאחר ששקלנו לא מצאנו לחייב את התובע בהוצאות הנתבע חרף דחיית התביעה נגדו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו