לפניי ערעור מנהלי על פסק-דינו של בית-הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952 (להלן – בית-הדין), בתיק ערר (י-ם) 2804-17, מיום .
בפסק-הדין נדחה ערר שהגישו המערערים על החלטת רשות האוכלוסין וההגירה, מיום 20.2.17, לדחות את בקשת מערער 1 (להלן – המערער) לרישום אחייניו הקטינים, מערערים 4-2 (להלן – הקטינים), במירשם האוכלוסין בישראל, לפי תקנה 12 לתקנות הכניסה לישראל, התשל"ד-1974, ובמסגרת "נוהל הטיפול בבקשה למתן רישיון ישיבה בישראל לקטין שנולד בישראל שרק אחד מהוריו רשום כתושב קבע".
להלן הרקע העובדתי, כפי שנקבע בפסק-דינו של בית-הדין לעררים.
ב"כ המערערים טוען, כי שגה משרד הפנים בסרבו לרשום את הילדים במירשם האוכלוסין, וכי טעה בית-הדין לעררים בדחותו של הערר.
עוד מדגיש ב"כ המערערים, כי הילדים אינם מבקשים זכות ישיבת קבע "מכוח לידה", אלא (כדבריו) "מכוח היותם בניו של המנוח שבעת לידתם נהפכו לתושבי ישראל, מחד, ומרכז חייהם בישראל וכן טובתם לחיות בישראל". עוד גורס הוא, כי טעו המשיב ובית-הדין לעררים בכך שלא נתנו משקל גבוה לשיקול של "שלמות המשפחה" בעיניינם של הקטינים, וכן לעובדה שמרכז חייהם היה במהלך כל השנים, מעת לידתם ועד היום, בישראל.
...
סבורני, כי לא קמה עילה להתערב בהחלטת המשיב, כמו-גם בהחלטת בית-הדין לעררים, שלפיה אין מקום לרשום את הילדים במרשם האוכלוסין בישראל לפי תקנה 12 לתקנות, בהיעדר הורה בעל מעמד בישראל.
מקובלת עליי עמדתם של המשיב ושל בית-הדין, כי זכות הבכורה באפוטרופסות נתונה להורה הביולוגי, ובענייננו – לאֵם, ובפרט כאשר רק היא מגדלת בפועל את הקטינים, ולא המערער – שמונה כאפוטרופוס נוסף, ואשר לא מתגורר עִמם ואינו
מעורב בגידולם ובטיפול בהם; וכי הואיל לאֵם, שהיא תושבת אזור יהודה ושומרון, אין מעמד בישראל, אין מקום להעניק לקטינים מעמד בישראל.
על-יסוד האמור לעיל, לא קמה עילה להתערב בהחלטת המשיב, כמו-גם בפסק-דינו של בית-הדין לעררים; ועל-כן הערעור נדחה.