מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור מנהלי על סיווג ארנונה של מכבסה

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

המערער עתר לבית המשפט המחוזי בירושלים, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, לביטול התיקון שערכה המשיבה בצו הארנונה בשנת 2006, בגדריו נקבע כי סווגן של מכבסות הוא "משרדים, שירותים ומסחר". בית המשפט דחה את עתירתו ומכאן העירעור שלפנינו.
אמנם תיקון צו הארנונה נעשה בשנת 2006 אך מרגע שנודע למערער על התיקון (כפי הנראה רק באוגוסט 2007), הוא לא השלים עם שינוי הסווג והגיש השגות ועררים על כך. משנדחה עררו, הגיש ערעור מנהלי על החלטת ועדת הערר (עמ"נ 716/09), אשר במהלך הדיון בו קיבלו הצדדים את המלצת בית המשפט לפיה העירעור יימחק תוך שמירת כל טענות הצדדים בענין חוקיות צו הארנונה לשנים 2006-7.
...
הליכי השגה וערר שהגיש המערער נגד שינוי סיווג מכבסתו הסתיימו בסופו של דבר בהסדר מוסכם בין הצדדים שתחולתו עד סוף 2005.
סיכומם של דברים: נוכח כל המפורט לעיל, מסקנתי היא כי סיווגן הנכון של מכבסות מרכזיות דוגמת מכבסתו של המערער הוא "מלאכה", ולא "משרדים, שירותים ומסחר", כפי שקבעה המשיבה.
בחינה של תכליות אלה - שבתקפותן בחלקן הטלתי ספק בעניין מרסייה - בנדון דידן מובילה למסקנה, שאליה הגיע חברי, כי אף מאותם טעמים דשם יש לסווג מכבסות מסוג זו בה עסקינן כ"מלאכה".
נראה לי כשלעצמי, כי על הציר שמתאר חברי - "תעשיה", "מלאכה" ו"שירותים" תיתכן "מלאכה", שבחלקה קרובה יותר לשירותים (לדוגמה, בהקשר של מלאכת הסַפָרות שנדונה בעניין מרסייה, חלק מעיסוק הסלון אינו מלאכת הכפיים של הספרות אלא מכירת מוצרים – פסקאות ל'-ל"א).

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהחלטה מיום 10.7.17 דחתה ועדת הערר את הערר על הסף, לאחר שקבעה שהיא נעדרת סמכות לידון "בשאלת תקינות ההליכים לפני המועצה ו/או תקינות הצוו". מינהל הדיור הממשלתי לא הגיש ערעור מנהלי על החלטת ועדת הערר, ואף לא עתירה מינהלית על החיוב בארנונה; והוא משלם לעירייה ארנונה על-פי הסווג של "משרדים שירותים ומסחר" החל משנת 2016 ואילך.
בהקשר זה מפנה העותר להגדרת הסווג "משרדים שירותים ומסחר" בצו הארנונה של המשיבה: "משרדים, שירותים ומסחר – לרבות מיתקני חשמל, תחנות אוטובוס, מסעדות, תחנות דלק, חנויות, רשתות שיווק, דוכנים, מרכולים, בתי מרקחת, סניפי דואר וסוכנויות דואר שבהם ניתנים שירותים לציבור, מכבסות ולמעט בנקים וחברות ביטוח". לגירסת העותר, אין כל דבר משותף בין משרדי הממשלה – שבהם מתבצעת פעילות שלטונית-ריבונית, לבין המשרדים שנימנו לעיל – שבהם מבוצעת פעילות מסחרית.
...
המשיבה טענה, כי מכוח כלל ההשתק השיפוטי ועקרון תום הלב, יש לדחות את עתירתו של העותר.
התוצאה על-יסוד האמור לעיל, העתירה נדחית.
העותר ישלם למשיבה הוצאות בסך 20,000 ש"ח. מזכירות בית-המשפט תודיע לצדדים טלפונית על מתן פסק-הדין ותמציא להם עותקים ממנו.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים לפני כב' השופט דוד מינץ 13 יולי 2016 עמ"נ 19184-03-16 בעיניין: יונידרס ירושלים בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד אסף גורה, אלדד פרקש המערערת - נ ג ד - מנהל הארנונה של עריית ירושלים ע"י ב"כ עו"ד מיכל הרשקו-אברהם המשיבה פסק דין
ערעור מינהלי על החלטת ועדת הערר לעינייני ארנונה כללית שליד עריית ירושלים (להלן: "הועדה" או "ועדת הערר") מיום 19.1.16 במסגרתה נדחה ערר המערערת בדבר סיווג נכס המערערת.
לפיכך הגישה המערערת ערר לפני ועדת הערר לפי חוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית), תשל"ו-1976 (להלן: "החוק") במסגרתו טענה כי יש להכליל את הנכס תחת סיווג "מלאכה" (בתעריף הקבוע לצד אזור ג' המתאים לנכס לטענת המערערת, של 90.34 ₪ למ"ר) ולא לפי תת-הסווג "מכבסות עתירות שטח מעל 400 מ"ר באיזור התעשייה עטרות" המצוי תחת הסווג "משרדים שירותים ומסחר". ביום 19.1.06 נדחה הערר.
...
לפיכך הגישה המערערת ערר לפני ועדת הערר לפי חוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית), תשל"ו-1976 (להלן: "החוק") במסגרתו טענה כי יש להכליל את הנכס תחת סיווג "מלאכה" (בתעריף הקבוע לצד איזור ג' המתאים לנכס לטענת המערערת, של 90.34 ₪ למ"ר) ולא לפי תת-הסיווג "מכבסות עתירות שטח מעל 400 מ"ר באזור התעשייה עטרות" המצוי תחת הסיווג "משרדים שירותים ומסחר". ביום 19.1.06 נדחה הערר.
שעה שצו הארנונה עומד בתוקפו, אין מנוס מדחיית טענות המערערת כנגד הסיווגים הקבועים בו (ראו גם: בר"מ 1666/09 מגדסי נ' מנהל הארנונה של רחובות (פורסם בנבו, 1.2.10)) ובדין אפוא קבעה הוועדה כי אין בסמכותה לדון בהן.
מכאן אפוא, כי לא קמה כל עילה להתערב בהחלטת ועדת הערר והערעור נדחה בזה.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית טענות המשיבה: א) במסגרת העירעור המינהלי על ועדת הערר, הקף היתערבות בית המשפט מצומצם ביותר.
על כן, מתייתר הצורך לבחון את הסוגיות של דיני ההקפאה והפלייה שהועלו בעירעור, אשר אין מקומן להבחן במסגרת הליך זה. אציין לעניין זה, כי ב"כ המערערת הסתמך בערעורו על פסק דינו של כב' השופט מזוז בעע"מ 2503/13 אליהו זוהר נ' עריית ירושלים (להלן: "עניין זוהר") שם נקבע כי צו הארנונה של עריית ירושלים תוקן שלא כדין כאשר נעשה שינוי סיווג למכבסות דוגמאת מכבסתו של זוהר, מ"מלאכה" ל"שירותים", אך פסק דינו של בית המשפט העליון ניתן במסגרת ערעור על עתירה מנהלית שהגיש זוהר ולא ערעור על החלטת ועדת הערר.
...
עיננו הרואות כי בעניין זוהר, בית משפט היה צריך להבחין בין "שירותים" לבין "מלאכה" מה שלא ניתן לעשות בענייננו וממילא על פי המבחנים שנקבעו על ידי כב' השופט מזוז אין כל סיבה להגיע למסקנה ולפיה נכס המערערת לא נכנס לגדר "מלאכה". ו) ועדת הערר הסתמכה בהחלטתה על פסק דינו של כב' השופט ד"ר מרזל בע"מ בעמ"נ 726/09 עופר ל. אלומיניום נ' עיריית ירושלים.
ב"כ המערערת אמנם טוען, כי לא ניתן להסתמך על הלכת עופר אלומיניום בענייננו, שכן על פי אותו פסק דין ניתן להגיע למסקנה כי המערערת היא מפעל תעשייתי ולא בית מלאכה מכיוון שהמערערת לא מוכרת ללקוחות ספציפיים והיא מייצרת עם פס ייצור בהיקף ניכר.
מקובל עלי כי אכן על פי הממצאים העובדתיים שעליהם נסמכה ועדת הערר ניתן היה להגיע למסקנה כי מדובר ב"מלאכה" ולא ב"תעשיה" על פי ההלכה הפסוקה שנסקרה לעיל ועל כן החלטת ועדת הערר ניתנה כדין במסגרת סמכותה ואין מקום להתערב בה. לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עמ"נ 38765-02-21 רמות ארזים נ' עריית פתח תקווה 1 ספטמבר 2021 תיק חצוני: בפני כבוד השופט צבי דותן המערערת רמות ארזים - חברה לבנין והשקעות בע"מ על ידי ב"כ עו"ד גלעד ברמן ועו"ד תומר שני המשיב מנהל הארנונה של עריית פתח תקווה על ידי ב"כ עו"ד אשר אילוביץ' ועו"ד אריאל ליבר פסק דין
ערעור מינהלי על החלטת ועדת הערר לעינייני ארנונה, פתח תקוה, מיום 29/12/20, אשר דחתה עררים שהגישה המערערת על חיוביה בארנונה בגין נכס ברח' אלוף דוד מרכוס 4 בפתח תקוה, לשנים 2019 ו-2020.
לסיכום קבעה הוועדה "שהחדרים אותם משכירה העוררת לאחרים, ובהם שוהים שוכרים, אינם דירות מגורים, והמבנה בכללותו אינו תואם את הגדרת מבני מגורים או בנייני מגורים כאמור בסעיף 3.1 לצוו הארנונה של עריית פתח תקווה". מכאן עברה הוועדה לשאלה מהו הסווג הנכון, האם הסווג "מלונית" הוא הסווג המתאים לנכס.
אפנה, למשל, אל עע"מ 2503/13 זהר נ' עריית ירושלים, שם היתה מחלוקת על אודות סיווגה של מכבסה כ"מלאכה" או כ"שירותים".
...
תאריך זה אני קובע לאור התמונות שהוצגו, אישור המהנדס, והעובדה שחוזה השכירות הראשון תחילתו ביום 1/7/19 (ראה עמ' 152 בתיק מוצגי המערערת.
אני סבור כי לא ניתן לומר שהמקום משמש כיום כמחסן.
א. לסיכום כל האמור לעיל, אני מקבל את הערעור, ומבטל את החלטת ועדת הערר מיום 29/12/20.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו