מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור מלווה ברבית על החלטת בית משפט השלום

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בחדרה (כב' השופטת יפעת אונגר-ביטון) מיום 5.1.2021 ב-ה"פ 74766-11-20, לפיה נדחתה בקשת המבקשים לבטל את העיקולים שהטילה המשיבה עליהם וכן על צדדי ג'.
בגין חוב זה פתחה המשיבה במהלך שנת 2018 תיקי הוצאה לפועל כנגד המבקשים, אך בתאריך 29.1.2019 ניתן בבית משפט קמא ב-ת"ט 67229-11-18 ע"י כב' הרשם שמעון רומי, תוקף של פסק דין להסכם פשרה על-פיו הוסכם, כי המבקשים ישלמו את החוב הנ"ל למשיבה עד תאריך 31.12.2021 (בתוספת ריבית), וכי השידרה הירוקה תרשום ברשם החברות שיעבוד מדרגה שנייה עד לסך של 1,560,000 ₪ לטובת המשיבה על כל זכויותיה בעודפים אשר יתקבלו כתוצאה מהשלמת הפרויקט הנ"ל הרשום בפנקס הזכויות המתנהל בלישכת רישום המקרקעין שבחולון.
אוסיף, שמדובר בפרויקט גדול של תמ"א 38 לחזוק שישה בנייני מגורים בחולון, שבהם 96 דירות, לפי הנטען בסעיף 51 של הבקשה לעיכוב ביצוע ולביטול עיקולים שהגישו המבקשים לבית משפט קמא: "אך למען נסבר את האוזן, הקפו של הפרויקט הנו כ-130,000,000 ₪ והוא מלווה על-ידי משרד שמאים המוכר על ידי בנקים בישראל". לפיכך, וככל שיציעו המבקשים ערובות ראויות להבטחת החזר החוב הכספי המגיע למשיבה (בסכום קרן של כ-1.5 מיליון ₪ ובכפוף לבקשה להגדלת החוב), יוכלו הם להגיש בקשה בפני בית משפט קמא אשר ישקול, לאחר קיום דיון, האם אכן מוצעות ערובות מתאימות שיש בהן כדי לאפשר את ביטול העיקולים.
...
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאני דוחה את בקשת רשות הערעור, כפוף להערה שציינתי לעיל, דהיינו, כי באפשרות המבקשים להגיש בפני בית משפט קמא בקשה להמרת העיקולים בבטוחות ראויות להבטחת החזר החוב הכספי, וככל שתוגש בקשה כזו, תידון היא בפני בית משפט קמא.
לא שוכנעתי כי נפל פגם בהחלטת בית משפט קמא.
נוכח האמור לעיל אני מורה שלא יהא צו להוצאות.

בהליך רשות ערעור על הוצאה לפועל (רצ"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים רצ"פ 14790-02-21 בן חיים ואח' נ' שחף - לווי פינאנסי יבוא יצוא 1990 בע"מ לפני כב' השופטת אביגיל כהן, סגנית נשיא המבקשים 1. שרון בן חיים 2. אביבה בן חיים ע"י ב"כ עו"ד **** דן-גור המשיבה שחף - לווי פינאנסי יבוא יצוא 1990 בע"מ ע"י ב"כ עו"ד אייל שני החלטה
לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב (כב' השופט עמית יריב) מיום 31/12/20 בעש"א 37797-11-20 ולפיו נדחה ערעור המבקשים על החלטת כב' רשמת ההוצל"פ (הגב' נעמה טלמן בולטין) מיום 15/10/20 בתיק הוצל"פ 526930-10-18 (להלן: "תיק ההוצל"פ") שדחתה את טענת ה"פרעתי" שהגישו המבקשים – החייבים בתיק ההוצל"פ. רקע נידרש: א) תיק ההוצל"פ ניפתח ביום 5/11/28 לביצועו של פסק דין שניתן בבית משפט השלום בפתח תקווה ביום 13/9/18 ולפיו חויבו חברת א.ש.נ.ב יזמות בע"מ (להלן: "החברה") והמבקשת 2 (להלן גם: "אביבה") לשלם סך 786,049 ₪ בצרוף הפרישי הצמדה וריבית כפי שנקבע, ואילו לגבי המבקש 1 – (להלן גם: "שרון") נקבע כי לאחר שיוגשו פירוט בנוגע לחובו, יינתן פסק דין משלים.
...
אין בפנינו סוגיה משפטית בעלת חשיבות ואף לא שוכנעתי כי דחיית הבקשה גורמת לעיוות דין חמור.
אשר על כן, כב' רשמת ההוצל"פ שאמונה על ביצוע פסקי דין ככתבם וכלשונם ,לא יכלה לקבל את הבקשה בטענת "פרעתי". ממילא דין הערעור על החלטתה היה דחייה.
ודין בקשת רשות הערעור על פסק דינו של בית משפט השלום להדחות גם כן. לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב יפו (כב' השופט אריאל צימרמן) מיום 2/9/20 בת.א. 42802-06-20 ולפיה נדחתה בקשת המערערים – התובעים לסעד זמני של עיכוב הליכי מימוש מישכון.
ד) ומן הכלל אל הפרט – גם אם אלך לשיטתם של המבקשים ולפיה סכום החוב בגינו ניפתח תיק ההוצל"פ הוא מופקע ומורכב גם מריבית שאינה חוקית (ואינני קובעת כי כך הדבר, הנושא יתברר במסגרת ההליך העקרי), גם אז נותרת יתרת חוב שאינה שנויה במחלוקת בסכום מכובד ביותר.
יש לזכור, כי ההלוואה שנתנה המשיבה למבקשים מטרתה היתה למחזר הלוואה שנתנה מלווה אחרת למבקשים (דלתא).אם אכן שוים של המקרקעין רב והוא מהוה מטה לחמם של המבקשים נוסף לבתי מגוריהם, ממילא יוכלו המבקשים "למחזר" את החוב בהלוואה בסכום החוב המופיע בתיק ההוצל"פ. ככל שתביעתם תיתקבל וייקבע כי היו צריכים לשלם "רק "כמיליון ₪, יוכלו לפרוע חלק מההלוואה הממוחזרת למלווה החדש בפירעון מוקדם.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה יש ליתן רשות ערעור.
ב) דין הערעור להידחות לגופו.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור נדחה.

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המערער הגיש בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום, אשר דחה ערעור על החלטת הממונה לדחות את בקשת המערער למתן צו לפתיחת הליכים, בטענה שכל חובותיו נוצרו בחוסר תום לב והפטר אינו חל עליהם.
בית משפט השלום פירט שלטענת המערער מתוך החוב הכולל בסך של 11 מיליון ש"ח, 4 מיליון ש"ח מהוים את קרן החוב והיתרה היא קנסות, ריביות והצמדה שבגינם, לטענת המערער, ניתן להעניק לו הפטר בהתאם לסעיף 175(ב) לחוק, אולם לצד טענה זו לא הבהיר המערער כיצד בכוונתו לשלם את קרן החוב לרשויות המס וכי המערער לא הראה נסיבות חריגות המצדיקות מתן הפטר בהתאם להוראות סעיף 175(ב)(1), כאשר מדובר בחובות בהקף עצום שמקורם בעבירות מס פליליות בהן הורשע המערער.
ההלכה קובעת שהליך חידלות פרעון הוא "חסד של המחוקק" ועל מנת שיחיד יוכל להכנס בשערי הליך חידלות הפרעון, נידרש הוא להתנהל בתום לב, הן לפני תחילת ההליך והן במהלכו: "נקודת המוצא העומדת בבסיס הדיון היא כי הליך חידלות פרעון גם על פי החוק ולא רק על פי הפקודה הוא הליך של 'חסד המחוקק' (...). זאת בשל ההזדמנות הנתנת לחייב להחלץ ממצבו ולהשתקם מבחינה כלכלית. אולם, היד המושטת לחייב במסגרת הליך פשיטת רגל מלווה בדרישה להיתנהגות בתום לב מצידו, שאם לא כן, הפגיעה הגלומה בנושים במסגרת ההליך תיתפס כבלתי מוצדקת (...). דרישה זו מישתלבת גם עם העקרון הכללי השזור בכל תחומי המשפט על פיו 'אל יהא חוטא נשכר' (...)". [רע"א 663/21 שייח יוסף מנאר נ' הממונה על הליכי חידלות פרעון, 20.06.2021].
...
בניגוד לטענת המערער, סעיף 175(ב) אינו מאפשר להעניק הפטר מחוב שנוצר במרמה, לפי סעיף 175(א)(2)), רשאי הממונה להימנע ממתן צו לפתיחת הליכים אם יגיע למסקנה שלא מתקיימות מטרות ההליך ושאין בו תוחלת.
לכן, גם לגופו של עניין דין הערעור להידחות.
התוצאה אני סבור שבנוסף לתנאים הקבועים בסעיף 104(א) לחוק, תנאים להענקת צו לפתיחת הליכים ליחיד הם יצירת החובות בתום לב ותוחלת להליך, והממונה רשאי לשקול גם את התנאים הנוספים כאשר הוא שוקל אם להפעיל את סמכותו להעניק ליחיד צו לפתיחת הליכים, ואם התנאים אינם מתקיימים – מוסמך הממונה לדחות בקשה למתן צו, גם אם מתקיימים התנאים שבסעיף 104(א) לחוק.
נוכח האמור לעיל, הגעתי למסקנה שהממונה היה מוסמך לסרב להעניק למערער צו לפתיחת הליכים, ולכן הערעור נדחה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בהרצליה (כב' השופט אמיר ויצנבליט) מיום 25.10.22 בת"א 33865-02-22 ולפיה נדחתה בקשת התובעות – המבקשות להורות על עיכוב הליכים למימוש משכנתא בתיק הוצל"פ שפתחו המשיבות נגדן.
עורך דין ליווה את התובעת במעמד החתימה על הסכם ההלוואה ודומה כי סכויי התביעה אינם גבוהים.
בית משפט העליון גם נתן ליבו לכך שעיכוב הליכי מימוש יביא לכך שהחוב יתפח לאחר שהוא ימשיך ליצבור ריביות במהלך תקופת בירור ההליך ויש לקחת גם זאת בחשבון כאשר בוחנים את מאזן הנוחות (ראה שם – סעיף 17).
...
אציין לעניין זה כי בעת כתיבת החלטתי עיינתי בפרוטוקול הדיון שהתקיים בתיק קמא אתמול 9.5.2023.
מבחינת מאזן הנוחות: גם אם אלך לשיטת המבקשות ולפיה ממכירת נכס מקרקעין אחר לא נותרה לה תמורה, עדיין מאזן הנוחות לא נוטה לטובתן, שכן בינתיים ניתנה החלטה בלשכת ההוצל"פ בעניין הדיור החלוף .לעיתוי הגשת הבקשה יש גם משקל בדחייתה (ראה סעיף 24 להחלטה) ולאור מצבור הנסיבות ולאחר שבית משפט קמא בחן את הטעון בחינה, הוחלט כאמור לדחות את הבקשה ואני סבורה כי אין מקום להתערב בשיקול דעת בית משפט קמא בעניין.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל נדחית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו