כך נקבע בפסק דין 2016:
"לאחר שעיינתי בהחלטת הועדה, בנימוקי העירעור ובעיקרי הטיעון, ולאחר ששמעתי את טענות הצדדים בדיון שהתקיים בפניי, מצאתי כי הוועדה, שאף ערכה סיור בנכס, צדקה בהחלטתה לפיה סיווגו הנכון של נכס המערערת, העוסקת בייבוא ושיווק של מוצרי תנוקות, בעיקר באופן טלפוני ודיגיטלי, הוא "בית עסק", וכי העובדה שחלק גדול מהנכס משמש לאחסנת המוצרים בטרם שיווקם והפצתם, אין בה כדי להפוך אותו למחסן (סיווג שממילא לא קיים בצו הארנונה ביחס לאיזור הרלוואנטי) או לאחסנה לתעשייה/מלאכה.
עם זאת, לא רק שספק בעיני אם בעידן המודרני, שבו יותר ויותר עסקים עוברים למכירת מוצרים באופן מקוון, יש מקום להבחנה בין העסק של המערערת ובין עסק אחר, כגון חנות, אלא שבכל מקרה, החיוב בארנונה יסודו בהוראות צו הארנונה כפי שהוא"
בהתבסס על פסק דין 2016 הכריעה הועדה אף בעררים נשוא ערעור זה והנוגעים לשנות המס 2017-2021, כאשר בכל הנוגע לעררים לשנים 2017-2019 החליטה הוועדה לדחותם על הסף מחמת איחור בהגשת ההשגות ובשל היותן של השומות חלוטות.
ברקע הדברים הוא פסק דינו של בית המשפט המינהלי בהליך שנוהל על ידי מי שהשכירה למערערת את הנכס, חברת עזריאל קרייטר חברה לייבוא וסחר עצים בע"מ, ובמסגרתו טענה קרייטר כי המשיבה השמיטה שלא כדין, החל משנת 2010, את תת הסווג "מחסנים" מהסיווג תעשיה/מלאכה, וכי יש לסווגה באופן זה (עת"מ 20114-03-16; להלן: "פסק דין קרייטר").
העותרת העלתה טענות שונות אודות השמוש הנעשה בנכס שבהחזקתה, ובכלל זאת כי בנכס לא מתבצעות פעולות מכירה, כי הוא בבחינת "מחסן לוגיסטי", ולפיכך כי אינו "בית עסק". אלא, וכאמור לעיל, התשתית העובדתית הרלוואנטית היא זו שנקבעה בהחלטת הוועדה נשוא פסק דין 2016, שאומצה על ידי בפסק דין 2016, כאשר לדברי מנהל העותרת אין שינוי בעובדות המבססות את טענת הטעות בסווג בין שנת 2016 לבין השנים הרלבנטיות לערר נשוא העירעור דנן (סעיף 18.2 להחלטה).
...
כך נקבע בפסק דין 2016:
"לאחר שעיינתי בהחלטת הוועדה, בנימוקי הערעור ובעיקרי הטיעון, ולאחר ששמעתי את טענות הצדדים בדיון שהתקיים בפניי, מצאתי כי הועדה, שאף ערכה סיור בנכס, צדקה בהחלטתה לפיה סיווגו הנכון של נכס המערערת, העוסקת בייבוא ושיווק של מוצרי תינוקות, בעיקר באופן טלפוני ודיגיטלי, הוא "בית עסק", וכי העובדה שחלק גדול מהנכס משמש לאחסנת המוצרים בטרם שיווקם והפצתם, אין בה כדי להפוך אותו למחסן (סיווג שממילא לא קיים בצו הארנונה ביחס לאזור הרלוונטי) או לאחסנה לתעשייה/מלאכה.
סוף דבר –
לא מצאתי כל יסוד לטענת העותרת באשר לאי חוקיות צו הארנונה של המשיבה ולסיווג "מחסנים לתעשייה/מלאכה" הכלול בו. לפיכך, העתירה נדחית.
לפיכך, בהתאם לתקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט - 2018 ותקנה 28 לתקנות בתי משפט לעניינים מנהליים (סדרי דין), תשס"א – 2000, ולאחר שמצאתי כי אין מקום לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו על ידי ועדת הערר, כי ממצאים אלה תומכים במסקנתה המשפטית של הועדה וכי אין לגלות בה טעות שבחוק – אני מורה על דחיית הערעור.