מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור חומרת עונש: מאסר מותנה ופסילה בפועל

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בשים לב לרמת הענישה המקובלת, לאור חומרת העבירות ונסיבות ביצוען, לרבות הזלזול הבוטה מצד המערער בהוראות גורמי האכיפה, ביהמ"ש קמא מצא, כי מיתחם העונש ההולם כולל ענישה הצופה פני עתיד בדמות מאסר מותנה מרתיע, פסילה בפועל לתקופה משמעותית, פסילה על תנאי, קנס ומאסר בפועל החל מ – 15 ימים ועד 18 חודשי מאסר.
...
בנסיבות אלה, בימ"ש קמא הגיע למסקנה כי נכון לגזור על המערער מאסר מאחורי סורג ובריח הנמצא במרכז המתחם ובכך דחה את בקשת המערער להסתפק במאסר בפועל אשר יחפוף את תקופת מעצרו.
לאור כל האמור לעיל, ביהמ"ש קמא השית על המערער עונשים הכוללים 9 חודשי מאסר בפועל החל מיום מעצרו, קרי מיום 19.7.20; 6 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים; פסילה בפועל מלנהוג לתקופה של 15 חודשים; 12 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים וקנס בסך 2,000 ₪ או 20 ימי מאסר תחתיו.
שירות המבחן אף מצא כי במקרה זה נראה כי גם מאסר בפועל לא ירתיע את המערער ועם זאת הוסיף וציין "אך ניכר כי אין מנוס מענישה שכזו". המערער במו ידיו שלל כל אפשרות לטיפול, לא הראה נכונות לשיקום או לשינוי בהתנהלותו, ומערער זה נכון להרחיק מהציבור כן להטיל עליו ענישה מרתיעה שמא הפעם יפנים את חומרת מעשיו.
לאור כל האמור, מורה על דחיית הערעור.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

כמו כן הוטלו על המבקש עונשים של מאסר מותנה, פסילה בפועל ופסילה על תנאי.
המבקש הגיש לבית המשפט המחוזי ערעור על חומרת העונש וטען כי בית משפט השלום שגה בכך שלא אימץ את המלצת שירות המבחן להמנע מעונש מאסר ממשי ושגה כאשר לא היתחשב בנסיבותיו האישיות.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
סוף דבר, דין הבקשה להידחות.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט נ' הנדל: מונח לפנינו ערעור הנסוב סביב חומרת עונש המאסר בפועל שנגזר על המערער – תקופה של עשרה חודשים.
להשלמת התמונה יצוין כי על המערער הושתו גם עונשי מאסר מותנה, פסילה בפועל למשך שלוש שנים, וקנס בסך 10,000 ש"ח. העובדות המתוארות לעיל מלמדות כי בית המשפט לא החמיר עם המערער, ואף היתחשב בו בשל גילו הצעיר יחסית בעת ביצוע העבירה – 19 שנים.
...
בנוסף לכך, על פי התסקיר המערער לא הצליח בסופו של דבר במסגרת טיפולית, בין היתר לנוכח קושי ממשי לשתף בתכנים אישיים ולבחון לעומק את התנהגותו מושא ערעור זה. אכן, ניתן היה לקוות לתוצאה אחרת.
סוף דבר, הערעור נדחה.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט קמא קבע כי מיתחם הענישה בעבירות שעבר המערער נע בין 6 חודשי מאסר בפועל לבין 24 חודשי מאסר בפועל, וכי העונש המתאים למערער עומד על 20 חודשי מאסר בפועל ופסילת רישיון נהיגה למשך חמש שנים.
מיתחם העונש ההולם את נסיבות ביצוע צבר העבירות בארוע המתואר בתיק המצורף (נהיגה בשיכרות מכוח סרוב להבדק וגרימת תאונת דרכים בה נזוקו 6 רכבים חונים) מתחיל ממאסר מותנה ומגיע עד 12 חודשי מאסר בפועל, ופסילה בפועל לתקופה המתחילה מ-24 חודשים ומגיעה עד ל-6 שנים, ולצדם רכיבי ענישה משמעותיים נוספים.
אשר לרכיב הפסילה בפועל – סעיף 40 א (א) (1) לפקודת התעבורה, אליו הפניתה המאשימה בטיעוניה ("הורשע אדם על עבירה כאמור בסעיפים 62(3)..או 67, ובעשר השנים שקדמו למועד ביצוע אותה עבירה כבר הורשע לפחות פעמיים על אחת מן העבירות האמורות, דינו – פסילה.. לתקופה שלא תפחת מעשר שנים"), לא חל בעיניינו של הנאשם שכן בעת ביצוע העבירות בשני התיקים הנדונים בפני (בחודשים 02/19 ו-06/19) טרם הורשע בעבירות חמורות כלשהן.
...
סבורני כי הנאשם עובר הליך שיקומי משמעותי ויש סיכוי של ממש שישתקם.
כאמור, אני סבורה שיש ליתן משקל לשיקולי שיקומו של הנאשם – אך לא משקל בלעדי ויש ליתן משקל גם לשיקולי ענישה אחרים – לרבות גמול והרתעה.
לאור כל האמור, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: עונשו של הנאשם: מאסר בפועל לריצוי בדרך של עבודות שירות בתיק 9087-07-19 מאסר בפועל לתקופה של 3 חודשים.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

טיעוני ההגנה וראיותיה לעונש: ב"כ הנאשמת בטיעוניו, ביקש לכבד את ההסדר בכל הנוגע לרכיבים המוסכמים.
בעיניין העבירות של נהיגה בחוסר זהירות, אי ציות לתמרור ובצוע פניית פרסה אסורה, גרימת נזק וחבלה של ממש, בשים לב לחומרת החבלות אשר נגרמו לנפגע העבירה, נהוגה ענישה הנעה בין עונש שאינו כולל רכיב של מאסר ועד מאסר בפועל בן חצי שנה, באשר לרכיב הפסילה - הענישה נעה בין 13 חודשי פסילה בפועל ועד 36 חודשי פסילה בפועל, לצד עונשים נלווים.
ערעור המדינה על קולת העונש היתקבל ונקבע כי אומנם מיתחם הענישה באשר לרכיב המאסר מתחיל ממאסר מותנה אולם רכיב הפסילה בפועל הועמד על 32 חודשים.
...
לאור כל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי מתחם העונש ההולם את נסיבות ביצוע העבירות בתיק זה, כשרף חוסר הזהירות בינוני לכל הפחות ומידת הנזק היא גבוהה, נע בין מאסר בפועל בן חודשים בודדים אשר יכול וירוצה בדרך של עבודות שירות ויכול ויגיע עד 9 חודשי מאסר בפועל ובין 20-36 חודשי פסילה בפועל, ולצידם רכיבי ענישה משמעותיים נוספים.
לכן, לא אוכל להיעתר לבקשת ההגנה להשית פסילה בת 8-11 חודשים החורגת מן הרף התחתון של המתחם אותו קבעתי.
וותק נהיגתה אינו מאפשר מיקום עונשה ברף התחתון אלא בסמוך לו. לפיכך ועל יסוד דברים אלה, אני גוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים: מאסר בפועל לתקופה של 3 חודשים, שירוצה בדרך של עבודות שירות, במרכז יום מושב חירות, רחוב המייסדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו