בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
ע"א 24930-09-23 משולמי נ' מדינת ישראל - משרד הבטחון ואח'
5.4.2024
לפני כבוד השופטת תמר בר-אשר
מערער והמשיב שכנגד
ידידיה אפרים משולמי
המשיבים המערערים שכנגד
1. מדינת ישראל – משרד הבטחון, מת"ק איו"ש
2. מדינת ישראל – משמר הגבול
בא-כוח המערער והמשיב שכנגד: עו"ד מנשה צ' יאדו
באת-כוח המשיבים והמערערים שכנגד: עו"ד בתאל רחבי-מוריה (פרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי))
פסק דין
כך נקבע גם לגבי המאחז הלא חוקי שהקים המערער בהר עיבל, שם תיכנן להקים חווה חקלאית.
המערער טען כי לא ניתן היה לתבוע את הוצאות הריסת מנחת כלי הטיס, אשר לפי טענתו, נתבעו בשיהוי; כי החוק הישראלי תוקן באופן המאפשר תביעת שיפוי בשל מימוש צוי הריסה וכי אין הוראה מקבילה בדין החל באיזור, שמכוחו בוצע צו ההריסה; פסקי הדין שעליהם הסתמך בית המשפט קמא עוסקים בתביעות של רשויות מקומיות הנדונות בבתי משפט לעניינים מקומיים, מה שאין כן במקרה הנידון ומכל מקום, אין להחיל על הנסיבות הנדונות את הדין החל בישראל; חרף בניה רבה שלא כדין באיזור, לא בוצעו כלפיה צוי הריסה ולכן הריסת מנחת כלי הטיס הייתה בגדר אכיפה בררנית.
לבסוף ראוי להעיר, כי אף שפסק הדין בעיניין אבו דאהוק ניתן קודם להגשת סיכומי הצדדים בבית המשפט קמא (פסק הדין ניתן ביום 28.2.2023 ואילו הסיכומים הראשונים, שהיו מטעם המשיבים, הוגשו ביום 12.3.2023), טענותיו של המערער הנסמכות על פסק-דין זה נטענו לראשונה בעירעור.
...
- תשובת המערער לערעור המשיבים
המערער טען כי יש לדחות את ערעור המשיבים וכי לא רק שהיה מקום להפחתה בשיעור 35% מסכום החיוב, אלא היה מקום לביטול מלוא החיוב.
ביום 8.3.2022 הגיש המערער בקשה שנייה להחזר האגרה ובמסגרתה ביקש להצביע על הנימוקים המצדיקים להיעתר לבקשתו.
בית המשפט ראה בתביעה שכנגד 1 משום תביעה עצמאית שאינה קשורה בתביעה שכנגד 2 ובהתאם לקביעתו האמורה, נקבע בסיכומו של פסק הדין החלקי, כי "'התביעה שכנגד 1' נמחקת" ואילו בקשת המשיבים לסילוק התביעה שכנגד 2 נדחית (שם, פסקה 17).